Problem sa kožicom na penisu

MarkoKg9

Početnik
Poruka
4
Pozdrav.

Imam 19 godina i imam problem sa fimozom. Pre 2 godine sam bio kod urologa i rečeno mi je da će sve doći na svoje vremenom, te da nema potrebe za hiruškim zahvatima, ali i dalje mi stanje nije previše drugačije.

Naime, kada mi je penis u normalnom stanju kožicu mogu da prebacim preko glavića, ali u stanju erekcije ne (mogu delom). Našao sam ovu sliku na internetu, pa vam je pokazujem samo da bi slikovitije imali u vidu kako izgleda.
http://www.intimatemedicine.com.hr/typo3temp/pics/5/58/58758465eb_P.jpg
(pod rednim brojem 2)

Hteo sam sada da pokušam sa korišćenjem kreme za koju sam čuo da pomaže - Beloderm - pa me zanima da li je to preporučljivo, i da li se to uopšte može naći bez recepta u apotekama? Da li na još nešto treba da obratim pažnju?

Hvala unapred na odgovorima.

Pozdrav.

Imam 19 godina i imam problem sa fimozom. Pre 2 godine sam bio kod urologa i rečeno mi je da će sve doći na svoje vremenom, te da nema potrebe za hiruškim zahvatima, ali i dalje mi stanje nije previše drugačije.

Naime, kada mi je penis u normalnom stanju kožicu mogu da prebacim preko glavića, ali u stanju erekcije ne (mogu delom). Našao sam ovu sliku na internetu, pa vam je pokazujem samo da bi slikovitije imali u vidu kako izgleda.
http://www.intimatemedicine.com.hr/typo3temp/pics/5/58/58758465eb_P.jpg
(pod rednim brojem 2)

Hteo sam sada da pokušam sa korišćenjem kreme za koju sam čuo da pomaže - Beloderm - pa me zanima da li je to preporučljivo, i da li se to uopšte može naći bez recepta u apotekama? Da li na još nešto treba da obratim pažnju?

Hvala unapred na odgovorima.

Beloderm se i kupuje bez recepta,ali savet je da ne mazes nista sam bez prethodnog saveta lekara.

Ако ти је заиста као на сличици коју си поставио, верујем да може да се реши само оперативно.
То је дневна хирургија. Ништа страшно...осима што после тога неких 7 дана треба човеку да се навикне.
Дакле, треба да се консултујеш са урологом.

Ако ти је заиста као на сличици коју си поставио, верујем да може да се реши само оперативно.
То је дневна хирургија. Ништа страшно...осима што после тога неких 7 дана треба човеку да се навикне.
Дакле, треба да се консултујеш са урологом.
Ne bukvalno, prsten je malo uži rekao bi.
Da li mislite da ne bi trebao da pokušavam uopšte sa kremom, i da li korišćenjem iste mogu pogoršati situaciju ukoliko je umereno koristim par dana da vidim da li će biti bilo kakvih promena?
Hvala vam svima na odgovorima.

Пробај сам да је развучеш. Најбоље ти је овако: кад се купаш, под топлом водом превлачи кожицу, а пре и после купања намажи крему .
Ако почне нека упална реакција, онда намажи хлорамфениколом и сачекај да се смири.
Буди упоран! Не може за 5 дана...бар месец дана ћеш морати да уложиш. ;)

Hvala puno Sofija.

Samo još jedno pitanje - čitam po internetu da mast beloderm ne treba koristiti duže od 3 nedelje? Da li je to dovoljno i da li je smem stvarno koristiti duže ukoliko bude efekta?
Što se tiče hloramfenikola, to da kupim isto u vidu maste ili neke kapi? (Koristio sam hloramfenikol kao kapi za oči ako se ne varam).

Hvala još jednom za savete.

Hvala puno Sofija.

Samo još jedno pitanje - čitam po internetu da mast beloderm ne treba koristiti duže od 3 nedelje? Da li je to dovoljno i da li je smem stvarno koristiti duže ukoliko bude efekta?
Što se tiče hloramfenikola, to da kupim isto u vidu maste ili neke kapi? (Koristio sam hloramfenikol kao kapi za oči ako se ne varam).

Hvala još jednom za savete.

Ајмо испочетка. :) Синоћ сам била у журби, мислила на којешта па ти нисам ни написала савет како треба.

Не сме, наравно, да се користи дуже од три недеље. ;)
У питању је кортикостероидни препарат.
Можеш и Елоком да узмеш, исти је принцип примене.
Хлорамфеникол у виду масти- али то је моја грешка. Дакле, ту сам направила омашку у савету синоћ. При коришћењу кортикостериоида могу да набујају гљивице, а не бактерије (а хлорамфеникол је антибактеријска маст). Требаће ти Канестен маст, за сваки случај! Ако почне свраб. пецкање, то би биле гљивице, а не бактерије.
Значи, намаже се површина у танком слоју (унутра и споља), па се под топлом водол развлачи, знаш већ како.

Принцип који сам ти описала је савет уролога мом трогодишњем сестрићу код кога је кожица прилично срасла. Наравно, мени као лекару је јасно зашто се саветује давање кортикопрепарата у ову сврху, уз купање топлом водом. Трудимо се и заиста има резултата.
Мада, с друге стране, мој добар друг је причао да код њега није уродило плодом. Он је, на крају оперисао.

Одлучи сам како ћеш. Ја бих прво отишла код уролога да то прегледа и да након пргледа да процену. Ја ти пишем савет без прегледа, што свакако није баш најбољи начин.
У суштини, ни један уролог те неће бацити под нож пре него проба све неоперативне методе. Бар би тако трабало. :)

Poslednja izmena:

Back