Problem sa komunikacijom,saveti ?

fwefwegfw

Početnik
Poruka
1
Da pocnem prvo od pocetka.Dugo sam bolovao od jedne teske bolesti,a to je depresija(lekove nikad nisam pio).Bio sam sam i potpuno izolovan od ljudi,pun tuge besa i nezadovoljstva svojim zivotom.Ne bi sad da opisujem sta mi se desavalo jer bi trebao knjigu o tome napisati da bi objasnio a iskreno me i mrzi toliko da pisem,a i realno ko bi to citao.Medjutim posto sam ja covek koji neprihvata poraz ja sam mnogo radio na sebi i izasao iz te borbe kao pobednik.
E sad moj najveci problem je komunikacija sa ljudima.Previse dugo sam bio sam i samoca me je bila pojela.Jednostavno ko da sam nesposoban da komuniciram sa ljudima.Sad bi svi rekli da nemam dovoljno samopouzdanja i da nisam opusten,ali nije tako,a i u drustvu sam od onih likova sa kim se ne treba zaj**vati.Mlad sam i zelim da nadjem neku ekipu i da pocnem malo i ja da uzivam.Zivot je samo jedan i ne zelim da ga upropastim zbog ovoga.Samoca i izolacija su me unistili i doveli do ovoga(ziveo sam kao vuk samotnjak).Osecam se nekako jadno jer sam ok lik a i ovako sam postovan ali sam mutav...
A drustvo bi morao da trazim u gradu(zivim u predgradju) jer su ljudi ovde gde ja zivim obicni idioti(ne bi da pisem zasto ali je dovoljno da kazem da takvo ponasanje ja u svom zivotu nisam video,nisam uvek ziveo ovde).A i ekipu je malo teze naci jer su je svi stvorili kao klinci i jedina sansa je da se nabacujem.
Imate li vi neki predlog kako da popravim komunikaciju i kako teme same da mi padaju na pamet ?Posle one borbe ostala je velika praznina u meni(sto bi ja rekao oziljak),ali bi ponovo da se socijalizujem.Jedino sto znam je da se nadovezem na neku temu,ali kad nastane ona mrtva neprijatna tisina,tu stvarno ne znam sta da uradim jer mi nista ne pada na pamet,jednostavno zabodem iako sam opusten(ne moze samo neko drugi da nalazi teme).Stvarno ne znam kako to da popravim,ali ako treba napisacu neke teme na papir pa cu ih uciti napamet ne znam stvarno vise haha :D .
Eto ovo je najkrace sto sam mogao da napisem,nadam se da vas nisam smorio,hvala svima unapred koji mi odgovore :)

pa pazi ovako drustvo nadji npr u nekom sporstkom klubu u dr delu grada,ako imas kes moz i u obicnu teretanu dalje od tvog dela grada...
a sto se tice tema pa ako ti je udobnons nekim reci same teku a cim razmisljassta kako kako te svi gledaju onda nastaje blokada i to je normalno...probaj da razmisljas u stilu sto rece dzordz da nisi toliko bitan dace sad svako da analizira tvoje postupke...
a od tema:pa vidi koja su tudja interesovanja ono posao skola devojke zene sport itd..
moz i da se uclanis i u neki plainarski klub...a ono dok ne predjes u srednju ili fak(posto ne znamo koliko ti je dina) a ti idi u neku teretanu ili nakarate ili nesto dalje od tvog prebivalista..

Kreni na časove plesa :) Znam mnogo ljudi koji su tako pronašli i društvo i ljubav :)
Ako ništa drugo bar ćeš upoznati gomilu žena koje će sigurno naći način da te uvuku u priču :D i zapamti na časovima plesa i plesnim večerima svaki normalan muškarac je više nego dobrodošao

Da pocnem prvo od pocetka.Dugo sam bolovao od jedne teske bolesti,a to je depresija(lekove nikad nisam pio).Bio sam sam i potpuno izolovan od ljudi,pun tuge besa i nezadovoljstva svojim zivotom.Ne bi sad da opisujem sta mi se desavalo jer bi trebao knjigu o tome napisati da bi objasnio a iskreno me i mrzi toliko da pisem,a i realno ko bi to citao.Medjutim posto sam ja covek koji neprihvata poraz ja sam mnogo radio na sebi i izasao iz te borbe kao pobednik.
E sad moj najveci problem je komunikacija sa ljudima.Previse dugo sam bio sam i samoca me je bila pojela.Jednostavno ko da sam nesposoban da komuniciram sa ljudima.Sad bi svi rekli da nemam dovoljno samopouzdanja i da nisam opusten,ali nije tako,a i u drustvu sam od onih likova sa kim se ne treba zaj**vati.Mlad sam i zelim da nadjem neku ekipu i da pocnem malo i ja da uzivam.Zivot je samo jedan i ne zelim da ga upropastim zbog ovoga.Samoca i izolacija su me unistili i doveli do ovoga(ziveo sam kao vuk samotnjak).Osecam se nekako jadno jer sam ok lik a i ovako sam postovan ali sam mutav...
A drustvo bi morao da trazim u gradu(zivim u predgradju) jer su ljudi ovde gde ja zivim obicni idioti(ne bi da pisem zasto ali je dovoljno da kazem da takvo ponasanje ja u svom zivotu nisam video,nisam uvek ziveo ovde).A i ekipu je malo teze naci jer su je svi stvorili kao klinci i jedina sansa je da se nabacujem.
Imate li vi neki predlog kako da popravim komunikaciju i kako teme same da mi padaju na pamet ?Posle one borbe ostala je velika praznina u meni(sto bi ja rekao oziljak),ali bi ponovo da se socijalizujem.Jedino sto znam je da se nadovezem na neku temu,ali kad nastane ona mrtva neprijatna tisina,tu stvarno ne znam sta da uradim jer mi nista ne pada na pamet,jednostavno zabodem iako sam opusten(ne moze samo neko drugi da nalazi teme).Stvarno ne znam kako to da popravim,ali ako treba napisacu neke teme na papir pa cu ih uciti napamet ne znam stvarno vise haha :D .
Eto ovo je najkrace sto sam mogao da napisem,nadam se da vas nisam smorio,hvala svima unapred koji mi odgovore :)
Ma nema sta ti da ucis napamet. Mozes eventualno neke stihove iz poezije , ali ne moras ni to. Ti si socijalizovan, da nisi nee bi se ovde ni javio.
Nikome nije lako i jednostavo da nadje drustvo istomisljenika sa kojima ima neku temu za pricu. Ne brini, svako od nas ima akvih problema i dilema.
Nego dok je covek jos jako mlad to ga boli i muci, ali kako gdine prolaze polako se privikavas, pokusavasda nadjes neku zanimaciju jer u krajnjoj liniji
ta besmislana brbljanja nece ulpsati tvoju svakodnevnicu. Bavi se nekom naukom, citaj knjige koje te zanimaju, moj ti j licni savet da razmislis ( ako ti je to moguce)
da uzmes nekog psa i da se s njim druzis:)

Nemas ti nikakvih problema ili imas kao i svaki drugi mald covek.

Treba ti neka otvorena sredina gde ljudi lako prihvataju nove clanove: kao sto neko rece - casovi plesa (klasicni, samba), onda planinari, ljudi sa psima - oni bas vole da se druze!, clanovi moto klubova (naravno, neki normalni, nista kriminalno :-))... U pocetku ce ti ici teze, proci ce cas/dan da ne uspes da vodis kvalitetan razgovor, ali ces se polako navici. Ono sto je vazno je da ne stvaras ocekivanja, mozda neces naci druga do groba ni ljubav svog zivota na ovim mestima, ali ces naci jednu osobu sa kojom imas slican ukus za filmove, drugu sa slicnim sportskim interesovanjem, trecu sa dobrim smislom za humor i sl. Takodje nemoj da stvari primas licno: to sto se ne dopadnes nekome nije kraj sveta, ni tebi se ne dopada svako, ides dalje. Oni klubovi tipa anonimni alkoholicari i sl gde se okupljaju ljudi sa istim problemom pa pricaju o tome, ne sme da ti bude trajno resenje, jer ti se onda sav zivot pretvori u jednu veliku pricu o depresiji. I ne ocekuj sazaljenje ljudi, ne pricaj im o svom problemu, narocito ne cim se upoznas. Srecno.

Treba ti neka otvorena sredina gde ljudi lako prihvataju nove clanove: kao sto neko rece - casovi plesa (klasicni, samba), onda planinari, ljudi sa psima - oni bas vole da se druze!, clanovi moto klubova (naravno, neki normalni, nista kriminalno :-))... U pocetku ce ti ici teze, proci ce cas/dan da ne uspes da vodis kvalitetan razgovor, ali ces se polako navici. Ono sto je vazno je da ne stvaras ocekivanja, mozda neces naci druga do groba ni ljubav svog zivota na ovim mestima, ali ces naci jednu osobu sa kojom imas slican ukus za filmove, drugu sa slicnim sportskim interesovanjem, trecu sa dobrim smislom za humor i sl. Takodje nemoj da stvari primas licno: to sto se ne dopadnes nekome nije kraj sveta, ni tebi se ne dopada svako, ides dalje. Oni klubovi tipa anonimni alkoholicari i sl gde se okupljaju ljudi sa istim problemom pa pricaju o tome, ne sme da ti bude trajno resenje, jer ti se onda sav zivot pretvori u dnu veliku pricu o depresiji. I ne ocekuj sazaljenje ljudi, ne pricaj im o svom problemu, narocito ne cim se upoznas. Srecno.

Pas je zaista prava " stvar" za socijalizaciju ( i psa i coveka)..
Sreces i Kurtu i Murtu, od nekih prosjaka do profesora univerziteta, mlade, stare, lepe, ruzne i uvek imate neku pricu koju niko unapred ne moze da
planira.

Cao. Najbolje je da nadjes pravog tj.iskrenog druga i drugaricu koja ce te prihvatiti sa svim manama i vrlinama. Mi ne zivimo da bismo ugadjali drugima. S druge strane samo se trudi da ne budes drzak tj.bezobrazan u komunikaciji i budi strpljiv. Izbegavaj lose drustvo. I nemoj da brines jer ako budes brinuo bice sve gore i gore. Ako te neko dira ignorisi tu osobu po svaku cenu- nesto najgore sto mozemo da uradimo nekome jeste da ga ignorisemo ! ! ! Pusti da to sa komunikacijom dodje samo od sebe i docice jednom. Videces. Znaci opusti se i probaj da nadjes iskrenog druga/drugaricu/devojku i bice sve u redu.
Pozzz i srecno.

Poslednja izmena:
Kreni u teretanu, promenićeš se za 360.

Jes, pa da mu posle preskace srce.

Anksioznost u komunikaciji, tj socijalna fobicnost ce mu preci samo u sportsku hipohondricnost, pa ce mu preskakati srce ako digne i onaj cak mali rozi tegic.

Taman poso da to uradi.

Matematicko-psiholoski mali savet - Ako se promeni 360 stepeni, bice isti, samo sa malko drugacijom F dijagnozom. :mrgreen: Dakle nece biti socijalno fobican nego sportski hipohondrican. :mrgreen:

Najvolje da se promeni 180 stepeni. E to je vec nesto drugo, suprotno. :cool::bye:

12576752371852783813mygeomatic_Rapporteur_5.svg

Jes, pa da mu posle preskace srce.

Anksioznost u komunikaciji, tj socijalna fobicnost ce mu preci samo u sportsku hipohondricnost, pa ce mu preskakati srce ako digne i onaj cak mali rozi tegic.

Taman poso da to uradi.

Matematicko-psiholoski mali savet - Ako se promeni 360 stepeni, bice isti, samo sa malko drugacijom F dijagnozom. :mrgreen: Dakle nece biti socijalno fobican nego sportski hipohondrican. :mrgreen:

Najvolje da se promeni 180 stepeni. E to je vec nesto drugo, suprotno. :cool::bye:

12576752371852783813mygeomatic_Rapporteur_5.svg

jebbi bru zli, samo jebbi :lol:

Back