Problem sa klimom

MisterXp

Primećen član
Poruka
575
Pozdrav svima, imam problem sa klimom kada je u rezimu grejanja. Naime kada je prebacim na grejanje, ispusta neki cudan miris, kao da je farba jos sveza. Soba je bila nedavno farbana, no problem je sto se ne secam da li je i tad ispustala takav neki miris. Sta bih mogao da proverim oko nje kako bih utvrdio razlog tog mirisa? Mnogo sam siguran da nema zive sanse da klima kad greje treba da ispusta takav miris. Klima nema ni 4 meseca starosti.

Hvala svima unapred na odgovorima/pomoci.

Ps: Izvinjavam se ako je pogresno mesto za ovakvu temu, stvarno nemam blage gde bih mogao da postujem.

Очисти унутрашњу јединицу. Скинеш груби филтер и спрејом за чишћење испрскаш измењивач топлоте ("ребарца" као на хладњаку).
Непријатан мирис из климе је, најчешће, последица влаге која се скупља у унутрашњој јединици. Влага је погодна за развој буђи и других микроорганизама, још кад их подгрејеш...
Него, откуд то да укључујеш грејање преко лета? Нека провера?

Pozdrav svima, imam problem sa klimom kada je u rezimu grejanja. Naime kada je prebacim na grejanje, ispusta neki cudan miris, kao da je farba jos sveza. Soba je bila nedavno farbana, no problem je sto se ne secam da li je i tad ispustala takav neki miris. Sta bih mogao da proverim oko nje kako bih utvrdio razlog tog mirisa? Mnogo sam siguran da nema zive sanse da klima kad greje treba da ispusta takav miris. Klima nema ni 4 meseca starosti.
Ispušta li taj čudan miris kad je na hladjenju?
Miris farbe kada je na režimu grijanja nije nešto uobičajeno i to ne smije da se toleriše. Ili uradi kao što ti je već preporučio .@R.Revntlov ili ako nisi siguran da to možeš uraditi, potraži pomoć ili se obrati servisu.
Na pali više klimu dok se ne utvdi i ne otkloni taj miris inače dalja upotreba u tom stanju može prouzrokovati veliku štetu.

Hvala svima unapred na odgovorima/pomoci.

Ps: Izvinjavam se ako je pogresno mesto za ovakvu temu, stvarno nemam blage gde bih mogao da postujem.

Ti na 35 stepeni uključuješ klimu da greje?
Klima ti je pod garancijom zovi servis čoveče.

Back