Problem sa Internetom

Kosta99

Početnik
Poruka
7
Dobar dan svima pre svega da kazem da je ovo moja prva tema na ovom forumu i da se izvinim uuanpred ako nesto pogresim.Hvala...
Problem sa kojim se suocavam napisacu u tezama kako bih lakse i brze procitali i kako bih sto manje vremena utroslili...

---------------------------------------------------------------------------------
Opis Problema:Ovako, pre 10dana sam primetio kako se internet cudno ponasa to jest surfovanje se znatno usporili to jest jako sproro ucitava web stranice.
Zatim sam primetio da je download uopste neradi to jest brzina je pala na nekih 200kb/s sto je drasticna razlika s obzirom da sam imao 3mb/s prosek.
Ali nisam rekao bezveze da download ne radi jer kada god pokusam da skinem neku aplikaciju,program,fajl(zip,win....) ili bilo sta drugo sto se skida sa pregledaca:confused:
krene da se skida sa gore navedenom brzinom(200kb/s):dash: i tako se skida do nekih posto(nije odredjeno nekada(5% nekada 25% nekada bilo koliko) znaci NIJE odredjeno download pocne da pada i pada i pada i pada sve do same NULE(0kb/s) i onda download stane i tako stoji do sutra sve dok pretrazivac ne kaze da downlaod nije uspeo i zaustavi ga.E sad otisao sam na torrent i testirao tamo downlaod i video da je tamo download moguc to jest da skida do kraja uspesno ali da je download 190-250kb/s :dash: sto je strasno sporo.Na svim ostalim download menadjerima je isto kao i na pretrazivacima.Jedino sto je cudno sto kada testiram internet na speedtest.net pokazuje normalan download i upload(3mb/s)To je to i nebih znao sta da radim ako znate pomozite mi.Dole cu navesti neke teze koje ce vam pomoci da sagledate moj problem.Hvala unapred...:gace::gace::gace::gace::gace::gace:
---------------------------------------------------------------------------------
TEZE

(Pre ovoga procitajte detaljan opis problema koji je gore naveden.Hvala)

-Problem:Neradi download,sporo ucitavanje web stranica i pad brzine download na 200kb/s
-Provajder: SBB
Trajanje Problema:28.09.2015 DO .....
-Konekcija: Wifi (TP-Link) (radi) znaci ruter je kod komsije jel delimo internet a ja vatam preko wifi.
-Prosecna Brzina pre problema:3mb/s
-Trenutna Prosecna brzina:200kb/s
-Operativni sistem:Windows 7 Ultimate(32bit) SP1 Aktiviran
-Hardver:2GB Ram,Pentium 3.2Ghz 1TB HD itd...
-Windows FireWall-Acctived(On)
-Antivirus: Eset NOD32 Smart Security 8 (koji nemogu da azuriram zbog downloada) i MalwareBytes (Full actived azuriran) (Skenirao sam sa ova i nista)
-Windows Defender:On (skenirao i nista)
-SpeedTest.net Test:Ping 40-90ms Download 2.96mbps Upload 1.95mbps
Pretrazivac :Google Chrome poslednja verzija + Add Block i bez ikakvih drugih aplikcija instaliranih na njemu.
CCleaner :Redovno cistim
Ako je neko procitao sve do kraja onda ce i ovo.Hvala sto si imao strpljenja da barem pokusas da mi pomognes i Hvala cak i ako nebudes :) .

Dobar dan svima pre svega da kazem da je ovo moja prva tema na ovom forumu i da se izvinim uuanpred ako nesto pogresim.Hvala...
Problem sa kojim se suocavam napisacu u tezama kako bih lakse i brze procitali i kako bih sto manje vremena utroslili...

Opis Problema:Ovako, pre 10dana sam primetio kako se internet cudno ponasa to jest surfovanje se znatno usporili to jest jako sproro ucitava web stranice.
Zatim sam primetio da je download uopste neradi to jest brzina je pala na nekih 200kb/s sto je drasticna razlika s obzirom da sam imao 3mb/s prosek.
Ali nisam rekao bezveze da download ne radi jer kada god pokusam da skinem neku aplikaciju,program,fajl(zip,win....) ili bilo sta drugo sto se skida sa pregledaca:confused:
krene da se skida sa gore navedenom brzinom(200kb/s):dash: i tako se skida do nekih posto(nije odredjeno nekada(5% nekada 25% nekada bilo koliko) znaci NIJE odredjeno download pocne da pada i pada i pada i pada sve do same NULE(0kb/s) i onda download stane i tako stoji do sutra sve dok pretrazivac ne kaze da downlaod nije uspeo i zaustavi ga.E sad otisao sam na torrent i testirao tamo downlaod i video da je tamo download moguc to jest da skida do kraja uspesno ali da je download 190-250kb/s :dash: sto je strasno sporo.Na svim ostalim download menadjerima je isto kao i na pretrazivacima.Jedino sto je cudno sto kada testiram internet na speedtest.net pokazuje normalan download i upload(3mb/s)To je to i nebih znao sta da radim ako znate pomozite mi.Dole cu navesti neke teze koje ce vam pomoci da sagledate moj problem.Hvala unapred...:gace::gace::gace::gace::gace::gace:
TEZE

-Problem:Neradi download,sporo ucitavanje web stranica i pad brzine download na 200kb/s
-Konekcija: Wifi (TP-Link) (radi) znaci ruter je kod komsije jel delimo internet a ja vatam preko wifi.
-Antivirus: Eset NOD32 Smart Security 8 (koji nemogu da azuriram zbog downloada) i MalwareBytes (Full actived azuriran) (Skenirao sam sa ova i nista)
Pretrazivac :Google Chrome poslednja verzija + Add Block i bez ikakvih drugih aplikcija instaliranih na njemu.
Ako je neko procitao sve do kraja onda ce i ovo.Hvala sto si imao strpljenja da barem pokusas da mi pomognes i Hvala cak i ako nebudes :) .

Imaš 3 antivirusna programa: NOD32, MalwareBytes i Windows Defender. Ne trebaju ti sva tri, usporavaju komp. Možda se čak i međusobno "kolju".
Ta 3Mb/s ti je vjerojatno nazivna brzina, naravno da ti kad surfaš i skidaš nešto s neta, ne možeš dobiti tu brzinu. Najbolje što možeš dobiti to je 350-400kb/s. Ja imam 10Mb/s pa skidam sa 1Mb/s (znači 10 puta manje)..

Nod I windows defender sigurno imaju problem jeda s drugim,ali Malwarebytes Anti-Malware nikako ne moze da smeta AV-u,posto uje to dodatni program za AV.Ali ti obavezno pozovi da dodju i da pogledaju kakav je to problem.Duzni su da izadju i na teren,ako nesto nije u redu.Pozovi provajdera i potrazi zahtev za izlazak na teren.Duzni su sa ti obezbede protok koji placas.Opet vidi sa njima da li vrse neke radove kod tebe u blizini,pa zato imas problem.

Možda najbolje da prvo porazgovara sa susjedom i vidi sve što on ima prikopčano. Mobiteli, televizori, tableti... 3Mb je mala brzina, kod nas u HR nitko ne nudi manje od 10. Ako imaš više uređaja i ako su svi na netu i to je presporo. Ako smo svi na netu (četvero nas je) i ako nešto skidam sa neta i meni brzina padne ispod 100kb, a imam 10Mb. Vidi što ti susjed sve radi na netu, ruter je ipak kod njega...

torrenti su ti veoma nesiguran izvor downloada i nema apsolutno nikakve veze sa tvojom konekcijom , ako ti speedtest daje regularne rezultate onda nije do konekcije već do tebe jer ono je jedina merodavna kao što je očigledan znak da je sa konekcijom sve u najboljem redu.

Hvala ljudi ali to sto ste rekli za antivirus programe nije tacno
Jer meni je Eset upaljen uvek i stalno radi dok malwarebytes .. nikada nije upaljen sem kada ga ja pozovnem da skernira.isti slucaj i sa Windows Defenderom.
Jos jedan razlog za to je da sam pre desetak dana imao iste antivirus proigrame a imao sam strandarnu brzinu surfanja i downloada.
A to sto je meni 3mb to je verovatno jer sam malo udaljen od rutera od komsije iako imam full signal.
E sad pozvao sam internet provajdera i rekli su da imaju neki problem kod mene u gradu i tako nesto ali da ce resiti i da budem strpljiv.
Ali sobzirom da je to vec vise od 10dana sumljam.

Hvala ljudi ali to sto ste rekli za antivirus programe nije tacno
Jer meni je Eset upaljen uvek i stalno radi dok malwarebytes .. nikada nije upaljen sem kada ga ja pozovnem da skernira.isti slucaj i sa Windows Defenderom.
Jos jedan razlog za to je da sam pre desetak dana imao iste antivirus proigrame a imao sam strandarnu brzinu surfanja i downloada.
A to sto je meni 3mb to je verovatno jer sam malo udaljen od rutera od komsije iako imam full signal.
E sad pozvao sam internet provajdera i rekli su da imaju neki problem kod mene u gradu i tako nesto ali da ce resiti i da budem strpljiv.
Ali sobzirom da je to vec vise od 10dana sumljam.
Ako ti nije daleko njihova salter sluzba,otidji par puta i budi malo dosadniji,a zovi ih telefonom svaki dan.Tako ce brze doci veruj mi.

Ako ti nije daleko njihova salter sluzba,otidji par puta i budi malo dosadniji,a zovi ih telefonom svaki dan.Tako ce brze doci veruj mi.

Upravu si dok ne odes kod njih nista da urade.Bio sam tamo i dosli kod komsije gledali nesto i kazu da nije do njih nego do njega i pokusal ida poprave ali nista.
A ja sam se iznervirao i uzeo paket kod njih 30mb/s i sada sve lepo radi.
Hvala ljudi na pomoci.

Upravu si dok ne odes kod njih nista da urade.Bio sam tamo i dosli kod komsije gledali nesto i kazu da nije do njih nego do njega i pokusal ida poprave ali nista.
A ja sam se iznervirao i uzeo paket kod njih 30mb/s i sada sve lepo radi.
Hvala ljudi na pomoci.

Pa 30Mbps je super. Toliko piše u ugovoru! A koliko je prava brzina? Jesi li mjerio? Meni piše 10, a po mjerenju mi ispada 9,87. Što je super, sve radi OK. Kod tebe bi trebalo letjeti. I vjerojatno ima i kod vas u ugovoru ono gdje ti piše najniža zagarantirana brzina. Meni je 7 ili 5. Kolega ima 20Mbps, a u ugovoru stoji najniža zagarantirana brzina 14.

TEZE

jel umes dole desno pogledati ikonicu konekcije na taskbaru i videti da li internet radi sam od sebe,dok su ti svi brosweri u tom trenutku ugaseni? znaci dole na ikonicu konekcije,pa onda desni klik i ''status',tako je na win7.'
juuu.JPG

Back