Problem sa internet konekcijom

Milan_O.

Početnik
Poruka
35
Pozdrav, imam problem sa internetom.
Internet konekcija mi se gubi posle 5 ili 10 min. od pokretanja racunara, posle restartovanja isto tako radi jedno 5 ili 10 min. i izgubi se kao da sam iskljucio mrezni kabl.
Dali to moze biti do mrezne kartice ili do neceg drugog? Vec sam zvao internet podrsku i rekli su mi da problem nije kod njih. Da napomenem samo da mi je internet ADSL.

Oni uvek kažu da nije do njih.
Izvadi i i vrati karticu.pa restartuj računar.

Mene se malo tako zezali u fazonu
izvadi-vrati-restartuj.pa probaj (restat - ubodeš čačkalicom dugmence restart,
dok im nisam lično otišao i objasnio da za 30€/mesec neću da "čačkaličarim"
i resetujem ga.
Zamenili odmah.

PS: Da li kartica OK možeš da proveriš i na
nekom od ovih novih telefona
.
PS: Inače nije modem već ruter - na njega može još
9 uredjaja. - Telenor group.

PS: Svakako prvo proveri mrešni kabl.
kod nekog profesionalca, koji će da da svoje
mišljenje, napismeno.

Poslednja izmena:
Pozdrav, imam problem sa internetom.
Internet konekcija mi se gubi posle 5 ili 10 min. od pokretanja racunara, posle restartovanja isto tako radi jedno 5 ili 10 min. i izgubi se kao da sam iskljucio mrezni kabl.
Dali to moze biti do mrezne kartice ili do neceg drugog? Vec sam zvao internet podrsku i rekli su mi da problem nije kod njih. Da napomenem samo da mi je internet ADSL.

Može biti svašta. Najverovatnije da je do sistema na kompu ili lan drajvera.

Да се и ја уметнем овде, како не бих отварао нову тему. Имам дуал-бут, Виндоус 7 и Убунту 14.04. Често се догађа да на Убунту-у сатима немам интернет конекцију, иако систем јавља да је има, док на Виндоузу имам све време без прекида. Кад рестартујем систем и модем, исто, док се конекција сама поново не успостави након неколико сати. Шта би то могло да буде, можда је неки вирус на Убунту-у?

Evo da Vam kazem da sam uspesno resio problem sa konekcijom, ovi iz internet podrske su bili u pravu kada su rekli da problem nije kod njih vec kod mene...
U pitanju je bila mrezna kartica, bila se malo pomerila pa mi se stalno gubila internet konekcija, mrezna kartica mi nije integrisana pa sam prebacio karticu na drugi slot i stegao je malo jer nije ni bila stegnuta i sad nema da se gubi konekcija, radi potpuno normalno.
U svakom slucaju hvala na odgovorima :)

Да се и ја уметнем овде, како не бих отварао нову тему. Имам дуал-бут, Виндоус 7 и Убунту 14.04. Често се догађа да на Убунту-у сатима немам интернет конекцију, иако систем јавља да је има, док на Виндоузу имам све време без прекида. Кад рестартујем систем и модем, исто, док се конекција сама поново не успостави након неколико сати. Шта би то могло да буде, можда је неки вирус на Убунту-у?

Kod mene se isto desavalo da izgubi konekciju a sistem javlja da je ima. Ako ti kartica nije integrisana pokusaj isto sto i ja, prebaci na drugi slot, ili je malo stegni...ako je integrisana onda naravno da to neces moci. Mozda imas problem i sa kablovima, ali ima mogucnosti i da je do lan drivera.
Kablove lako mozes proveriti, promeni kablove, stavi druge, i lan driver se takodje moze lako proveriti, reinstaliraj driver, pa pokusaj, ako nije nista od toga, onda je moguce da je do sistema, instaliraj neki drugi Ubuntu, ili jednostavno instaliraj Windows 7, jer ako ti se to desava samo na Ubuntu-u onda je najverovatnije do sistema.

Kod mene se isto desavalo da izgubi konekciju a sistem javlja da je ima. Ako ti kartica nije integrisana pokusaj isto sto i ja, prebaci na drugi slot, ili je malo stegni...ako je integrisana onda naravno da to neces moci. Mozda imas problem i sa kablovima, ali ima mogucnosti i da je do lan drivera.
Kablove lako mozes proveriti, promeni kablove, stavi druge, i lan driver se takodje moze lako proveriti, reinstaliraj driver, pa pokusaj, ako nije nista od toga, onda je moguce da je do sistema, instaliraj neki drugi Ubuntu, ili jednostavno instaliraj Windows 7, jer ako ti se to desava samo na Ubuntu-u onda je najverovatnije do sistema.
Kao što već rekoh, imam dual-boot, Windows 7 i Ubuntu 14.04. Ne može biti do kartice ili kablova, kad na Windows-u ima konekcije a na Ubuntu-u nema, takođe ne bih znao kako da reinstaliram LAN drajver na Ubuntu-u. Ustvari, problem bi mogao biti u Firefox-u na Ubuntu-u, jer ako sistem javlja da ima konekcije, kao što je realno i ima, a Firefox neće da ide onlajn, onda je verovatno neki problem u njemu. Zbunjuje ipak što se sam oporavi posle nekoliko sati, i onda konekcija opet radi normalno.

Kao što već rekoh, imam dual-boot, Windows 7 i Ubuntu 14.04. Ne može biti do kartice ili kablova, kad na Windows-u ima konekcije a na Ubuntu-u nema, takođe ne bih znao kako da reinstaliram LAN drajver na Ubuntu-u. Ustvari, problem bi mogao biti u Firefox-u na Ubuntu-u, jer ako sistem javlja da ima konekcije, kao što je realno i ima, a Firefox neće da ide onlajn, onda je verovatno neki problem u njemu. Zbunjuje ipak što se sam oporavi posle nekoliko sati, i onda konekcija opet radi normalno.
može da se desi da crkava lan kartica pa da tako radi

instaliraj drugi browser pa vidi
Zapravo, sad se sećam da sam juče, kada se to opet desilo, bio proverio apdejtove, i Software Updater je radio normalno, i javio da nema novih apdejtova, što sigurno znači da je bilo konekcije i da je problem do Firefox-a. Ipak mi je Firefox izbor i navikao sam na njega, a taj zastoj se ne dešava toliko često, možda u proseku jednom nedeljno, ili jednom u dve nedelje, nekada nekoliko dana za redom, a nekada je nedeljama sve ok. Moguće da se desi da poneki apdejt zabaguje Firefox, pa onda zeza neko vreme.

može da se desi da crkava lan kartica pa da tako radi
Što onda crkava samo na Ubuntu-u, a ne crkava na Windows-u?

Mada, sa Ubuntu-om sam već imao groteskne trenutke. Tako, pre nekoliko meseci, počeo je da pravi probleme kod start up-a, nije hteo da se podigne iz prve, pa sam morao da ga restartujem nekoliko puta dok se ne podigne. A onda se desilo da danima uopšte nije hteo da se podigne. Kad sam već planirao da se okanem dual-boot-a i pregazim sve sa novom instalacijom Windows-a, odlučim da prvo počistim prašinu iz kućišta. Nisam bio čistio godinu dana, i baš se bilo nakupilo, kao džungla. Posle toga, pošto me je baš mnogo mrzelo da ponovo instaliram Windows preko svega, reko' 'ajde da pokušam da podignem Ubuntu još jednom. Kad ono, radi k'o avion. Znači, nije hteo da se podigne zbog prašine u kućištu.z:shock:

meni je tako crkavalo mesecima dok ne crkne ili mi ne dosadi i zamenim -ali nemora da znači da je to to -kabel sigurno nije jer ne može da čas ima a čas nema -kabel pravi samo čvrste kontakte između konektora te veze ili ima ili nema - nema srednjega
I tebi se dešavalo da nemaš pristup internetu preko Firefox-a na Ubuntu-u, ali imaš u isto vreme preko IExplorera na Windows-u?

I tebi se dešavalo da nemaš pristup internetu preko Firefox-a na Ubuntu-u, ali imaš u isto vreme preko IExplorera na Windows-u?
e pa onda ti imaš problem sa operativnim sistemom ali ja bih ti savetovao da malo poduže raduckaš na ie kroz windows da ti ne ispadne kasnije da ti radi i na windowsu ali samo povremeno , u svakom slučaju možda ti je ubuntu oštećen pa ne bi bilo loše da ga reinstaliraš

Poslednja izmena:
Druze, tvoj problem je sigurno u sistemu, razumem da imas dual-boot. Ja licno ne bih koristio Ubuntu ako znam da me zeza dok na Windows-u sve radi kako treba, to je moje misljenje. Na Firefox sam i ja navikao, ali mi je poceo praviti probleme kao i tebi, pa sam ja (iako sam navikao na Firefox) promenio pretrazivac, i onda je sve bilo ok. sto znaci da je mozda problem i do Firefox-a, moj ti je savet da promenis pretrazivac, da instaliras neki drugi npr. Chrome ili Operu pa da pokusas, (ja koristim Operu) znam da si navikao na Firefox ali ces vremenom navici na drugi, ili ako bas hoces Firefox onda skini neku stariju verziju (od pre dve ili tri godine) iskljuci opciju za update pa pokusaj. Ako budes promenio pretrazivac i isto gubi konekciju, onda je do sistema, posto koristis dual-boot, ti radi na Windows-u a Ubuntu uopste i ne pokreci. To ti je moj savet.
Ili okani se dual-boot-a i instaliraj novu instalaciju Windows-a.

Back