evo sad pokusavam da instaliram ubuntu preko windows 7 (kao obican program,da mogu kasnije remove)i sve krene kad pise treba cekati 50min,a prethodno sam stavio instalaciju od 3gb,a skino sam ga sa njihovog sajta 659mb.Dali je moguce da izbjegnem to skidnje i ako da kako??ili ako neko ima link za cijeli sistem od 3gb da postavi pa bih skinuo.Hvala
Ovako. Skinuo si instalaciju u .iso formatu koja ja predvidjena da se nareze na cd ili da se napravi butabilan usb. Ako samo raspakujes .iso fajl, onda ces dobiti wubi koji nije sa ostatkom instalacije povezan (veza je prekinjuta raspakivanjem). Pa ce zbog toga Wubi (tako se zove program za instalaciju u okviru Windows-a) ponovo da skine instalaciju. U sustini moze da se skine i samo Wubi sa interneta. E sada.
Resenje je da napravis butabilan cd ili usb (bolje usb jer moze posle da se izbrise) i da onda sa njega pokrenes Wubi. Na taj nacin ce se izbeci ponovno skidanje instalacije (jer se time ne raskida veza). Drugi nacin je da pokrenes instalaciju preko demon tools-a koji ce od tog .iso fajla da napravi virtualan cd. Ne znam da li sam uspeo lepo da objasnim.
P.S: Instalacija je do 700MB, ali zbog ponovnog skidanja instalacije i zakrpa koje su u medjuvremenu izasle, cini ti se da je ukupna instalacija mnogo veca.

Edit:
P.S2: Ako treba jos nesto da odbjasnim slobodno pitaj

. Objasnicu ujutru.