Problem sa instalacijom [ubuntu]

gringo and amigo

Obećava
Poruka
89
evo sad pokusavam da instaliram ubuntu preko windows 7 (kao obican program,da mogu kasnije remove)i sve krene kad pise treba cekati 50min,a prethodno sam stavio instalaciju od 3gb,a skino sam ga sa njihovog sajta 659mb.Dali je moguce da izbjegnem to skidnje i ako da kako??ili ako neko ima link za cijeli sistem od 3gb da postavi pa bih skinuo.Hvala:)

evo sad pokusavam da instaliram ubuntu preko windows 7 (kao obican program,da mogu kasnije remove)i sve krene kad pise treba cekati 50min,a prethodno sam stavio instalaciju od 3gb,a skino sam ga sa njihovog sajta 659mb.Dali je moguce da izbjegnem to skidnje i ako da kako??ili ako neko ima link za cijeli sistem od 3gb da postavi pa bih skinuo.Hvala:)

Ne razumem sta hoces ? Napisi koji OS ti treba i puno ime lol

Ovako. Skinuo si instalaciju u .iso formatu koja ja predvidjena da se nareze na cd ili da se napravi butabilan usb. Ako samo raspakujes .iso fajl, onda ces dobiti wubi koji nije sa ostatkom instalacije povezan (veza je prekinjuta raspakivanjem). Pa ce zbog toga Wubi (tako se zove program za instalaciju u okviru Windows-a) ponovo da skine instalaciju. U sustini moze da se skine i samo Wubi sa interneta. E sada.
Resenje je da napravis butabilan cd ili usb (bolje usb jer moze posle da se izbrise) i da onda sa njega pokrenes Wubi. Na taj nacin ce se izbeci ponovno skidanje instalacije (jer se time ne raskida veza). Drugi nacin je da pokrenes instalaciju preko demon tools-a koji ce od tog .iso fajla da napravi virtualan cd. Ne znam da li sam uspeo lepo da objasnim.

P.S: Instalacija je do 700MB, ali zbog ponovnog skidanja instalacije i zakrpa koje su u medjuvremenu izasle, cini ti se da je ukupna instalacija mnogo veca. :)
Edit:
P.S2: Ako treba jos nesto da odbjasnim slobodno pitaj :). Objasnicu ujutru. :D

Poslednja izmena:
evo uspio sam napraviti i radi ali imam malih problema sa grafikom neki dijelovi se nevide npr ona traka za povlacenje za mozilu i kanta za smece kako da to podesim.

Koju verziju ubuntu-a koristis? Jel ti je trazio da snimis drajver? Jesi li apdejtovao sistem?
Napravi sliku destopa (koristi taster print scr na tastaturi) i okaci sliku na http://imageshack.us. Posle dodaj link da vidimo kako izgleda grafika.

не контам шта то теби није у реду?
Колико видим на слици све ти је онако како треба...?
Једино нећеш моћи да покренеш компиз ако се не варам?

Koristim ovu novu verziju 10.Drajver nisam snimo,a nisam ni apdejtovo sistem.Na slici se vidi ova kanta za smece ali ja vidim samo pola i vidim pola trake za povlacenje na mozili.Evo slika http://img211.imageshack.us/i/adasds.png/

Kod vas ce danas biti +11C? Blago vama. Kod mene je oko 0. :(

Nego da se vratim temi. :D
Verovatno mislis na ubuntu 10.10. Pogledaj u ovom uputstvu kako se radi instalacija drajvera. Tj. proveri da li ti fali drajver za grafiku (ako fali, znaces po tome sto ce pisati da mozes da aktiviras drajver). Posle toga uradi update sistema i restartuj. Moguce da nesto nije lepo "naleglo" prilikom instalacije. Ako ostane problem ti javi.

e sad kad sam restartovo sistem nece komp da se upali samo pise IPSEU IS MISSING PRESS CTRL ALR DELETE TO RESTART ako znas sta je pomozi FALCO.

Cek. Kada pritisnes dugme da se ukljuci pojavi ti se prvo ucitavanje BIOS-a, pa se pojavi to, ili kada u GRUB-u odaberes ubuntu, onda se to pojavi?

Edit: Kada sam probao da izguglam sta znaci to sto ti se pojavilo, nije mi nista naslo. Jel ide tako poruka ili je u pitanju IPSEC?

Poslednja izmena:
nepojavi se bios vec krece normalno i kad treba da se bira sitem koji da ukljucim pojavi se ona poruka i nista vise.a sad sam kreno instalirati windows xp neki se fajlovi nisu htjeli prebaciti i ja sam skipovo (nisam ih kopiro)i onda se desilo da kada se krene windows xp instalacija nemoze izbaci eror zbog toga sto te fajlove nisam prekopiro i onda se restartuje pc i sve tako ispocetka krene windows xp ucitavanje da se inalira i error i restart...i stalno tako.POMOZITE

nepojavi se bios vec krece normalno i kad treba da se bira sitem koji da ukljucim pojavi se ona poruka i nista vise.a sad sam kreno instalirati windows xp neki se fajlovi nisu htjeli prebaciti i ja sam skipovo (nisam ih kopiro)i onda se desilo da kada se krene windows xp instalacija nemoze izbaci eror zbog toga sto te fajlove nisam prekopiro i onda se restartuje pc i sve tako ispocetka krene windows xp ucitavanje da se inalira i error i restart...i stalno tako.POMOZITE

Au, sta si to radio? Mora da ti se pojavi mogucnost da udjes u BIOS. Znaci ne funkcionise ti ni jedan sistem?

evo sve sam sredio instaliro windows xp onda ubuntu.da li mogu da sa instalacijom od 700 mb preko deamon toolsa da instaliram da mi bude ubuntu jedini sistem i kako ili mogu li da obrisem samo windows fajlove :)

Ne mozes. Ako zelis da snimis samo ubuntu (da nemas windows) onda moras da snimis kao sto je opisano ovde. Samo nemoj da izaberes ceo disk, nego idi na customs i odaberi particiju na kojoj zelis da ti bude ubuntu.

Do sam sam uvek instalirao linux mint preko wubija, kao drugi sistem. Sad zelim da srusim windows i samo mint da instaliram.
Da li prilikom instalacije mogu da biram na koju cu particiju da ga instaliram, ili moram da izaberem ceo hard (koji je vec izdeljen na particije).
Znaci da li biram particiju ili ceo hard (pa mi linux onda obrise particije).

Do sam sam uvek instalirao linux mint preko wubija, kao drugi sistem. Sad zelim da srusim windows i samo mint da instaliram.
Da li prilikom instalacije mogu da biram na koju cu particiju da ga instaliram, ili moram da izaberem ceo hard (koji je vec izdeljen na particije).
Znaci da li biram particiju ili ceo hard (pa mi linux onda obrise particije).

скини програмче "virualbox" те се преко њега мало извежбај у дељењу партиција ...

Иначе што се тиче твог питања одговор је "ДА" можеш да користиш већ постојеће партиције (само што ћеш морати да барем системску форматираш у други формат (ext4. Потребно је да партиционисање одрадиш ручно а не аутоматски, тј да сам одабереш за шта ћеш коју патртицију да користиш...

Back