Problem sa instalacijom OS-a na laptopu

UnitedEnemy

Početnik
Poruka
45
Treba mi pomoć.
Inače, danas sam baš kupio novi laptop HP compaq presario CQ57, konfiguracija je sledeća:
Procesor: AMD® Fusion E-300 Dual Core 1.3GHz, 2x512kB L2 cache (Zacate FT1 APU), 40nm
Memorija: 2GB DDR3
Grafika: AMD Radeon HD 6310M
Hard disk: 320GB SATA (5400 rpm)
Čipset: AMD® A50M Fusion™ Controller Hub (Hudson-M1)

Stavljao sam, tj pokušavao sam stavljati pirat Windows XP Vienna edition 2009. 32bitni OS, I hoće da mi butuje sa cd-a, krene da očitava fajlove sa diska, i kada piše windows is starting setup... Izbaci plavi ekran na kome piše, da daljnje nastavljanje instalacije može da rezultuje oštećenjem računara, i da se instalacija mora prekinuti, jedini izlaz mi je da restartujem laptop...
Šta činiti...? 3 puta sam pokušao, isti rezultat.

Treba mi pomoć.
Inače, danas sam baš kupio novi laptop HP compaq presario CQ57, konfiguracija je sledeća:
Procesor: AMD® Fusion E-300 Dual Core 1.3GHz, 2x512kB L2 cache (Zacate FT1 APU), 40nm
Memorija: 2GB DDR3
Grafika: AMD Radeon HD 6310M
Hard disk: 320GB SATA (5400 rpm)
Čipset: AMD® A50M Fusion™ Controller Hub (Hudson-M1)

Stavljao sam, tj pokušavao sam stavljati pirat Windows XP Vienna edition 2009. 32bitni OS, I hoće da mi butuje sa cd-a, krene da očitava fajlove sa diska, i kada piše windows is starting setup... Izbaci plavi ekran na kome piše, da daljnje nastavljanje instalacije može da rezultuje oštećenjem računara, i da se instalacija mora prekinuti, jedini izlaz mi je da restartujem laptop...
Šta činiti...? 3 puta sam pokušao, isti rezultat.

Za pocetak nadji originalnu (ne moras legalnim putem) verziju Windowsa i to po mogucnosti 7-icu.

Zahebavaju te.....Može se tu instalirati i Win XP ali ako nađeš instalaciju sa integrisanim sata drajverima.....Prođi malo kroz ovaj forum, skoro smo o tome pisali....Ali kao što si već dobio odgovor od kolega forumaša bolje ti je Win 7 jer,evo gledam matičnu stranicu proizvođača, nema drajvera ni za Vistu a kamo li za Win XP....Samo za Win 7

Kao prvo ne znam zasto si pokusao da instaliras tu verziju windows-a koju je neko preradio i ko zna sta dodao, sasvim je moguce da u njemu ima neki trojanac, ili ko zna sta, koji salje tvoje informacije njegovom kreatoru! Tako da ti preporucujem da skines W7 sa torenta, jer je bolji od XP-a, ako ti treba link, posalji mi PM, pa cu ti ga poslati!

Kao prvo ne znam zasto si pokusao da instaliras tu verziju windows-a koju je neko preradio i ko zna sta dodao, sasvim je moguce da u njemu ima neki trojanac, ili ko zna sta, koji salje tvoje informacije njegovom kreatoru! Tako da ti preporucujem da skines W7 sa torenta, jer je bolji od XP-a, ako ti treba link, posalji mi PM, pa cu ti ga poslati!

Windows koji sam prethodno koristio nema nikakav malware, jednostavno neke operativne sisteme mi ne podržava, ne znam zašto.. Možda ne može adresirati memoriju, ili šta već... Inače, instalirao sam Windows 7 Home premium, 64bitni... I skoro pola drajvera mi ne očitava: Grafičku (stavio je neku windows standardnu i dodelio joj samo 8MB VRAM-a), Wi-Fi, bluetooth...
jako teško mi je pronaći OS koji mi odgovara...

Probaću da pronađem drajvere na netu, instaliram ih i videćemo...

Windows koji sam prethodno koristio nema nikakav malware, jednostavno neke operativne sisteme mi ne podržava, ne znam zašto.. Možda ne može adresirati memoriju, ili šta već... Inače, instalirao sam Windows 7 Home premium, 64bitni... I skoro pola drajvera mi ne očitava: Grafičku (stavio je neku windows standardnu i dodelio joj samo 8MB VRAM-a), Wi-Fi, bluetooth...

Pa naravno da ne očitava...Šta si ti mislio? Kada instaliraš Win 7 sve si završio...Moraš drajvere da skineš sa stranice proizvođača i da ih instaliraš....
Sa donje strane laptopa je naljepnica na kojoj piše HP compaq presario CQ57 i mora pisati u produžetku još jedna oznaka....Upiši to ovdje na zelenu površinu i skini drajvere....

Windows koji sam prethodno koristio nema nikakav malware, jednostavno neke operativne sisteme mi ne podržava, ne znam zašto..
Prilikom instalacije XP-a moze nastati problem zbog toga sto instalacija nema sata drajvere za hard disk.

Inače, instalirao sam Windows 7 Home premium, 64bitni... I skoro pola drajvera mi ne očitava: Grafičku (stavio je neku windows standardnu i dodelio joj samo 8MB VRAM-a), Wi-Fi, bluetooth...

To je sasvim naromalno. Nije ni on svemoguci. ;)

Pa moras da instaliras drajvere sto je normalno, i trebalo bi sve da ti bude okey!

Urađeno, napravljeno....
Ostaje još WLAN i Bluetooth...
I Windows i Linux kažu da su mi ova dva uređaja ili onesposobljena hardverski ili da ne postoje uopšte... Gledam na kutiji, lepo piše da poseduje ta dva već pomenuta.
Postoji li mogućnost da ja to sam nekako sredim ili moram nositi u servis?

Hajde upiši tačan naziv laptopa ali onako kako sam ti već napisao pa da ja pokušam naći.....Ili skini AIDA64 program i čitaj kako se tačno zove to što fali....Pogledaj kako je na slici...Gdje je označeno sa br 3 mora nešto biti pod upitnikom...Kada na to klikneš u donjem dijelu će biti napisan tačan naziv hardvera i drajvera....

Prilozi

• Picture1.jpg
    Picture1.jpg
    37,6 KB · Pregleda: 7
Hajde upiši tačan naziv laptopa ali onako kako sam ti već napisao pa da ja pokušam naći.....Ili skini AIDA64 program i čitaj kako se tačno zove to što fali....Pogledaj kako je na slici...Gdje je označeno sa br 3 mora nešto biti pod upitnikom...Kada na to klikneš u donjem dijelu će biti napisan tačan naziv hardvera i drajvera....
Hvala na pokušaju, ali otklonio sam problem.... Ustvari je postojao jedan prekidač na zadnjoj strani koji uključuje sve funkcije povezivanja (WLAN i bluetooth).... Zaista debilno, smestili su taj prekidač bogu iza tregera :D

Back