Problem sa instalacijom drivera

Sherlock Holmes

Zainteresovan član
Poruka
104
Imam problem sa instalacijom drivera za mrežnu karticu. Kupio sam danas novu mrežnu karticu ITR8139D, dobio instalacioni disk sa kojeg sam probao da instaliram driver ali ne ide nikako.

Sl.1.jpg

Idem zatim na Properties

Sl.2.jpg

Na disku ima vise instalacija, ja sam isao ovim redom (otvarao foldere)
Lan Card => RTL8139D (na mojoj kartici pise ITR8139D) => Win2K_XP_Srv2003 => X86 => winsetup (ovo sam uzeo za Update jer je to bilo krajnje).

Inace imam XP Professional 2002, SP2. Kopm je Pentium 3.
То на диску је инсталација за Реалтек 8139. Требало би да је има сам Виндоуз (стварно ме мрзи да пребацујем на енглески)
Ај пробај да идеш на ад хардвер, па да на опцију да ћеш сам да изабереш који драјв да ставиш. Кад ти излиста, имаш тамо за мрежне карте, нађи Реалтек.
Требало би да има инсталација за тај... Мислим да је 8139/810х Не могу овде да видим јер ми је овде нвидиа и фала богу ради...

То на диску је инсталација за Реалтек 8139. Требало би да је има сам Виндоуз (стварно ме мрзи да пребацујем на енглески)
Ај пробај да идеш на ад хардвер, па да на опцију да ћеш сам да изабереш који драјв да ставиш. Кад ти излиста, имаш тамо за мрежне карте, нађи Реалтек.
Требало би да има инсталација за тај... Мислим да је 8139/810х Не могу овде да видим јер ми је овде нвидиа и фала богу ради...

Ovo nisam uspeo da nadjem.

Evo nadjoh neko misljenje o ITR8139D na itsvet.com. Citiram:

"Nije Realtek cip vec neki laznjak.Winows XP ga ne prepoznaje a drajveri uz njega ne valjaju. Evo vec 5 dana pokusavam da nadjem drajvere, ali ni sa jednim ne radi. Obilaziti u najsirem krugu ovu karticu, to je moja preporuka!!!"

Odustajem za veceras, hvala na trudu. Ako nekome nesto padne na pamet, a nema pametnija posla, neka slobodno napise.

Pozdrav.

Evo nadjoh neko misljenje o ITR8139D na itsvet.com. Citiram:

"Nije Realtek cip vec neki laznjak.Winows XP ga ne prepoznaje a drajveri uz njega ne valjaju. Evo vec 5 dana pokusavam da nadjem drajvere, ali ni sa jednim ne radi. Obilaziti u najsirem krugu ovu karticu, to je moja preporuka!!!"

Odustajem za veceras, hvala na trudu. Ako nekome nesto padne na pamet, a nema pametnija posla, neka slobodno napise.

Pozdrav.
Врати је оном ко ти је увалио. :neutral:

Ne, da ja znam. Nisam neki strucnjak ali mislim da nema je sa zadnje strane nemam nijedan mrezni prikljucak sem ovog sto sam ja danas stavio.
Ондак нема.
Види, пробај да скинеш ове драјвере што смо ти нашли.
Пре тога скини овај "погрешни" драјвер са мрежне.
Ако ништа, врати картицу у продавницу и реци им за проблем.

Back