Problem sa "hemoroidima"

Dejo95

Početnik
Poruka
15
Zdravo svima, imam 19 godina.
Poslednja 2 dana imam problema sa stolicom, krvava mi je. Krvi ima i na papiru. Od nedavno me pomalo boljelo u toku stolice, al blagi bol. Prije mjesec dana sam radio ultrazvuk,jer sam imao nekih problema sa zelucem. Strunio mi se, pa sam radio ultrazvuk. Ostalo svve u stomaku je bilo dobro, bez problema. Ja sumnjam da su hemoroidi, jer moj otac ima problema sa njima a citao sam i da su naslijedni. Da li je neko imao slicnih iskustava? Hvala unaprijed.

Obicno se javlja kod matoraca.Bolje ti uradi detaljniji snimak na VMA.Ne bi da te plasim,ali u tvojim godinama,moze biti opasno.Dok ne odes na snimanje izbaci iz ishrane masno,gazirano,kiselo,kikiriki,cips.Jedi one psenicne pahuljice i crni hleb,beli zaboravi.Mazi se pavlovicevom mascu i bornim kremom

Mlad si ti za to,ali sta je tu je.Ja sam mnogo stariji i ponekad imam tih problema i kod mene su takozvani spoljasnji hemoroidi,st znaci na samom izlazui ja koristim povremeno mast "FAKTU".Ali ti idi u apoteku i nemoj da se stidis slobodno trazi od apotekara jer oni bolje znaju sta je zasta bolje od lekara.Ova mast se inace koristi posle tusiranja i stapicem za uso i polako namazi.Tako sve dok te ne prodje to krvarenje,pa i posle neko vreme.I opet kad ti se tako pojavi,jer se to nazalost vraca.Sto kaze Sabonis moras pripaziti i na ishranu,sto manje jaka zaprska.slano,kiselo.Ali najbolje jos jednom razgovaraj sa apotekarom.ai sa lekarom ako je to vec mnogo ucestalo.meni ova mast pomaze i ponekad mi bude dobro i vise od 6 meseci.I meni je tu kremu lekar prepisao i apotekar potvrdio i zato ti to i predlazem.

Zdravo svima, imam 19 godina.
Poslednja 2 dana imam problema sa stolicom, krvava mi je. Krvi ima i na papiru. Od nedavno me pomalo boljelo u toku stolice, al blagi bol. Prije mjesec dana sam radio ultrazvuk,jer sam imao nekih problema sa zelucem. Strunio mi se, pa sam radio ultrazvuk. Ostalo svve u stomaku je bilo dobro, bez problema. Ja sumnjam da su hemoroidi, jer moj otac ima problema sa njima a citao sam i da su naslijedni. Da li je neko imao slicnih iskustava? Hvala unaprijed.

Hemoroiđani? Ne verujem mada idi kod lekara.

Obicno se javlja kod matoraca.Bolje ti uradi detaljniji snimak na VMA.Ne bi da te plasim,ali u tvojim godinama,moze biti opasno.Dok ne odes na snimanje izbaci iz ishrane masno,gazirano,kiselo,kikiriki,cips.Jedi one psenicne pahuljice i crni hleb,beli zaboravi.Mazi se pavlovicevom mascu i bornim kremom

Nije tačno da se javlja kod matoraca.
Javlja se i kod mladih i u svim uzrastima.
Presudni su genetski faktor i zanimanje.
Češće oboljevaju osobe koje duo sede....
Vozači, daktilografi, činovnici i svi poslovi koji podrazumevaju sedenje.
Masno, ljuto, slano, duvan, alkohol su kontraindikovani....

Citao sam i ja da se javljaju u svim uzrastima. Slikao sam grudni kos,radio ultrazvuk stomaka, radio nalaze, znaci sve mi je u redu bilo. Zato sam i pomislio na hemoroide, kao i zbog genetike. Pokusacu sa FAKTU masti, jer je imam,otac mi je koristi. Hvala Vam na savjetima. Pisem rezultate i promjene.

Poslednja izmena:
i kod hemoroida stoji onaj faktor - nasledje, kao i stil zivota
jako je bitno da li se i koliko kreces ikoliko sedis
jako je vazna hrana koju jedes
ne toliko da li jedes ljuto, koliko da li je des kuvanu hranu ilivise brzu i suvu
kasika i corbice su zakon i prevencija
ako si uradio sve preglede, hemoroidi su sigurno
moras da znas da ih se ne mozes resiti i da ce ti se uvek vracati kad poremetis pravilan nacin ishrane i aktivnosti

Citao sam i ja da se javljaju u svim uzrastima. Slikao sam grudni kos,radio ultrazvuk stomaka, radio nalaze, znaci sve mi je u redu bilo. Zato sam i pomislio na hemoroide, kao i zbog genetike. Pokusacu sa FAKTU masti, jer je imam,otac mi je koristi. Hvala Vam na savjetima. Pisem rezultate i promjene.
na tvom mestu ja bih isla na gastroskopiju i kolonoskopiju.sto je sigurno-sigurno

Istina je da dugo vremena provodim ispred kompjutera, ali bavim se i sportom, igram fudbala bas cesto. Ali zbog problema sa zelucem sam zapostavio fudbal mjesec ipo dana, jer sam morao. Prije nisam imao krvarenja, nekad malko na papiru. Da li mozda moze biti zbog prestanka igranja i duzeg sjedenja? Ne vadim se na genetiku,nego samo navodim. Inace visok sam 187cm, imam 78kg.

Poslednja izmena:
Ljudi ajde malo oladite sa prestrasivanjem decka da ne kazem deteta, pogotovo vi studenti medicine ako vas ima i ako nisam pogresio, jer vas moze shvatiti ozbiljno deckic, a tek kada pocnete da radite i lecite ljude videcete koliko jos uvek ne znate i koliko morate da ucite i tek shvatite tu teoriju.

Ovo sto on opisuje je gotovo 99% hemoroidalna komplikacija.....Naravno moze biti i tumor debelog creva koji je metastazirao i zivece 2 dana jos, moze biti i tumor zeluca moze biti da i vanzemaljci postoje, znaci ne moze se nikada nesto tvrditi napamet 100% ali ako govorimo o verovatnoci i matematickoj mogucnosti usled nekih argumenata e onda je to druga stvar.

Jeste doslo ludo vreme i da smo ozraceni, ali spustite loptu malo....Je l hocete da lik pre zavrsi kod psihijatra zbog hipohondrije i panicnih napada nego lekara za hemoroide?

Prvo, nije sto je krilatica, nego MLAD JE. Iako to ne znaci nista 100% ipak MNOGO znaci....Mereno u %. Dalje, sve vam je lepo nabrojao lik a vi opet - Aaaaa maligni tumor gotov si do sutraaa1

- Prilikom velike nuzde osetio je bol. Bol se jeavila jer se verovatno zakacio unutrasnji hemoroid jer je jeo nesto suvo i nije isao redovno na praznjenje.
- Krv na papiru. Ako je krv svetlo crvene boje, velike su naznake da je o hemoroidima rec.O Unutrasnjim.
- Bavio se sportom, a odjednom poceo da zivi ne zdrav zivot ispred kompjutera.
- Ima genetsku predispoziciju, vene su mu lose, eto i otac ima problema sa hemoroidima.
- Mnogo mladih ljudi koje ja znam iamju problema sa tim, ja znam jos i mladje, i bice ih sve vise i vise, akko jedu junk food i na fejsu su 10 sati dnevno, tj ispred kompa a i u skoli sede ceo dan.

Kakva crna kolonoskopija, kakvi bakraci....Kada bi svako tako radio kolonoskopiju bio bi red do meseca.....

Ako ce vec nesto da radi neka radi test na okultno krvarenje. To mu moze reci da li ima nekog krvarenja u stolici a da se ne moze videti golim okom....

Ako je pak njemu krv sveza, svetlo crvene boje, definitivno je iz hemoroida.

Dejo, probaj da opipas, da li ti je mozda izleteo spoljasnji hemoroid? Probaj prstom pazljivo da vidis to kada budes mazao kremu. Uvek posle nuzde se operi, nikada ne koristi jak toalet papir.... Narednih dana uospte ne sedi ispred kompa, cak i kada lezis lezi na stomak a ne na ledja....Ne nosi tesnu odecu. Pij puno vode i unosi namirnice koje sadrze puno vlakana. Nikako ljuto, kiselo, slano i sl..... Sto manje suve i konzervirane hrane.

Nemoj mnogo da citas na netu i da slusas svakog......Medju lekarima postoji krilatica kojom se rukovode a koja je malo "bolesna" i totalno glupo postavljena - "Svako krvarenje iz debelog creva je tumor debelog creva dok se drugacije ne dokaze". A dokazuje se kolonoskopijom, tj nabiju ti crevo u celo debelo crevo tvoje, veoma neugodna procedura i za neke sramna.....To obicno rade ljudi od 50-60 godina.....Ok nekada i mladji, ali ti imas 19 godina.... Zasto zamisljati nesto najgore i najmanje verovatno ako sve ukazuje an hemoroide....

Sto se tice bolova u zelucu, za sada svi rezultati nsita ne potvrdjuju....Zasto i tu da radis dzabe gastroskopiju, probleme sa zelucem mogu izazivati svakojake stvari pa i najobicniji stres i los nacin zivota....

I za kraj, ako nas zaboli glava, je l idemo odmah da radimo angiografiju i neurohirurg da nam sece lobanju da vidi je l nema nesto oko mozga?

Kazem ti, povedi racuna o hemoroidima, preduzmi sve mere, odradi i ovaj test na okultno krvarenej ako bas zelis, i videces i sam da li ce se smanjiti problemi ili ce ostati.....Tek ako ostanu ili se pogorsaju idi dalje i tek se tada frci..... Tako da ono, narednih pola meseca budi opusten....

Pozz

i kod hemoroida stoji onaj faktor - nasledje, kao i stil zivota
jako je bitno da li se i koliko kreces ikoliko sedis
jako je vazna hrana koju jedes
ne toliko da li jedes ljuto, koliko da li je des kuvanu hranu ilivise brzu i suvu
kasika i corbice su zakon i prevencija
ako si uradio sve preglede, hemoroidi su sigurno
moras da znas da ih se ne mozes resiti i da ce ti se uvek vracati kad poremetis pravilan nacin ishrane i aktivnosti

Ne ne moraju biti sigurno. Dok ne odradi kolonoskopiju i gastroskopiju 100% necemo znati....Sta vise, ne mora uopste biti stanje "hemoroidi or ______". Mogu biti i hemoroidi i _______. Lekari kazu da npr postoje i slucajevi gde rektoskopijom npr pronadju hemoroide a samo 3 cm iznad njih nadju tumor.....Mada sad glupo sto ovo pisem i plasim decka, jer skoro pa sigurno su SAMO hemoroidi u pitanju, ali opet sam morao da napisem jer mozda nekom nekada ovo spasi zivot.

Zadnaj recenica ti je dobra i zapravo kljucna - Mnogi misle da su hemoroidi kao kijavica - dodju, stvore probleme a ti ih onda "izlecis". I onda vise "nemas hemoroide" a kada ti se opet desi nezgoda, to su "neki novi" kao nova kijavica ili novi virus gripa koji je evoluirao. Tako ljudi razmisljaju.

Hemoroidi kao i sve prosirene vene, gde god se prosireno nalazile SE NE LECE nikako drugacije osim HIRUSKI.....Nema tu leka.....Mozete samo ublaziti nezgode i smanjiti komplikacije hemoroida tima da se ne stvori tromb u njima, da se nekako ne uvrte i pogorsaju stanje i prolaz stolice i sl..... Ali da postoje neke tamo kreme koje ce spreciti hemoroide i doprineti da oni nestanu - to ne.

Hemoroidi su kao i neke vrste virusa - zauvek ih nosimo u sebi, samo trenutno anm ne prave imunitet. Pri prvom obaranju imuniteta virus ce se proaktivirati i napasti organizam a mi to subjektivno osecamo kao bolest i da nam je lose. Znaci nismo isterali virus, tu je on, samo neaktivan i ceka svoju priliku strpljivo.

Poenta je da kada se nekom desi ovakva situacija, onda ne ide da mu razni forumasi i "psiholozi" prepisuju kremice za dupe, nego ide kod lekara da se utvrdi da li je stvarno nesto bezazleno ili je tumor ili je portna hipertenzija ili je nesto infektivno ili je nesto deseto. Pa ako nije nista od toga, onda super, ali treba da utvrdi na vreme, a ne da se posle kaje. I ne vidim da je iko napisao "aa maligni tumor umreces sutra"

Veza nepravilan zivot-nepravilna ishrana-zeludacni problemi-mucine-naduvenost stomaka-vetrovi-povracanja-bolovi u debelom crevu-hemoroidi-krvarenja-zatvori-prolivi su izuzetno povezani i idu u "istom pakovanju".

Sve je to jedan uzrocno-posledicna veza i veoma je logicna. Sta sve danas jedu ljudi, koliko tu ima otrova, antibiotika, emulgatora, vestackih zasladjivaca, preradjene konzervirane hrane + neaktivnost i sedenje + stres i non stop neke obaveze i trzavice stvore celu jednu klinicku sliku da covek na kraju ne zna sta mu je jer mu sve fali......

Tako da verovatno sve ima uticaja, i sve je dalo po malo u prilog da na kraju imamo psoledicu hemoroida i komplikacija hemoroida tj krvarenja.
Da nije osetio bol prilikom defekacije i prolaska hrane kroz debelo crevo pa i da pricamo nesto drugo, ali i to se dogadja sa hemoroidima, ali posto je osetio bol, znaci definitivno je zakacen unutrasnji hemoroid.

Poenta je da kada se nekom desi ovakva situacija, onda ne ide da mu razni forumasi i "psiholozi" prepisuju kremice za dupe, nego ide kod lekara da se utvrdi da li je stvarno nesto bezazleno ili je tumor ili je portna hipertenzija ili je nesto infektivno ili je nesto deseto. Pa ako nije nista od toga, onda super, ali treba da utvrdi na vreme, a ne da se posle kaje. I ne vidim da je iko napisao "aa maligni tumor umreces sutra"

Ja mu nisam prepisao nikakave kremice od kojih cu ja da imam neke koristi, samo sam hteo malo ovde da "spustim prasinu" jer ga dovodite u stanje koje kao kada iam student medicine kada uci sve i svasta i za sve kaze - "Jao ja imam sve ove simptome, jao ono najgore je.".

Cak i da sedi kuci i da mu nesto ne daj Boze bude, bice 1 u milijardu sa 19 godina. Znaci ok, 1 sam pogresio a ti milijardu puta..... Ovo sada samo kazem onako statisticki, matematicki.

Ako cemo da razmatramo situaciju da se radi o ljudskom bicu i da mu zelimo sve najbolje - nisam ni ja njemu rekao da niposto ne ide kod lekara nego da mene forumasa samo slusa a ja cu da ga zalecim bioenergijom.
Jedno je sigurno i lekar nece mnogo bolje da mu pogodi dok ne odradi ne rektoskopiju nego kolonoskopiju. Sta vise, lekar ce i sa manje samopouzdanja napamet bilo sta reci.....

Ja sam mu lepo rekao - nece umreti za 5 dana - neka namaze krenu ako moze da opipa hemoroid, neka poboljsa ishranu i zivotne navike malo izmeni, neka odradi test na okultno krvarenje a do tada ce i videti da li mu se stanje menja ili je proslo....

Sta i da ode kod lekara, i on mu nece mnogo nesto vise reci, nabice mu kaziprst i pokusati da npipa hemoroid, i sta ako ga nadje reci ce - hemoroidi...Ili ako ih ne napipa, sta onda, nece znati....Znaci dok ne odradi kolonoskopiju i gastroskopiju tesko da se nesto mzoe reci konkretno 100% sta je zapravo....

Kao sto dok se ne uradi antibiogram ne moze da se unapred lupeta o kojoj se bakteriji radi i koji antibiotik treba piti....

I sta sad pricas tu i lupas u negativnom kontekstu i upotrebljavas argumentum ad hominem i stavljas tu neke navodnike? Ispada kao da sam ja teoreticar zavere i osporavam lekare....

A to da mu niste rekli aaa tumor je gotovo - jeste mu rekli samo indirektno...Pogotovo onaj - auuu nisu hemoroidi jer si mlad to je mnogo opasno bas zato sto si mlad....

Ja mu nisam rekao da ode na sledeci pregled za 30 godina ali ne mora bas da ode ni za 3 dana, nece da umre do tada.... Sta sad, ce da ide sutra odmah, cim vidi ove pisaniej da uradi kolonoskopiju, jer ce jedino tako znati 100% sta ima ili nema u debelom crevu od pocetka do kraja?

Ovakve slucajeve svaki dan slusam kako prepricavaju ljudi od 13 do 113 godina i svima su bili hemoroidi u pitanju....... Naravno to ne znaci 100% da je i njemu to, ali ako vec seruckate ostalima (meni) da tu ne dele neke savete i ne koriste forum, sta vi onda seruckate, nemojte da mu odgovarate ili mu dajte jedan jedini odgovor - IDI KOD LEKARA, TACKA!

Poslednja izmena:
Sta vise, lekar ce i sa manje samopouzdanja napamet bilo sta reci.....

Naravno, zato sto lekar zna da ne moze tako napamet da kaze na osnovu price sta je sigurno u pitanju.

Sta i da ode kod lekara, i on mu nece mnogo nesto vise reci, nabice mu kaziprst i pokusati da npipa hemoroid, i sta ako ga nadje reci ce - hemoroidi...Ili ako ih ne napipa, sta onda, nece znati....Znaci dok ne odradi kolonoskopiju i gastroskopiju tesko da se nesto mzoe reci konkretno 100% sta je zapravo....

I to je upravo poenta. Ovde je vecina napisala "imas hemoroide, uzmi tu i tu kremu". U prevodu, koji ces moj kod lekara. Sto znaci da ne bi ni uradio preglede koji su neophodni, ako bi slusao takve savete.

Kao sto dok se ne uradi antibiogram ne moze da se unapred lupeta o kojoj se bakteriji radi i koji antibiotik treba piti....

Ovim pokazujes, kao sto su i neki drugi forumasi ranije pokazali, koliko zapravo ne znas. Nije ti ni posao da to znas, nemoj pogresno da me razumes, ali onda malo samo manje budi siguran u sve sto pricas. Mislis li da se za sve radi antibiogram? Ne radi se. Postoji nesto sto se zove klinicka dijagnoza i empirijska terapija.

Ljudi ajde malo oladite sa prestrasivanjem decka da ne kazem deteta, pogotovo vi studenti medicine ako vas ima i ako nisam pogresio, jer vas moze shvatiti ozbiljno deckic, a tek kada pocnete da radite i lecite ljude videcete koliko jos uvek ne znate i koliko morate da ucite i tek shvatite tu teoriju.

Ovo sto on opisuje je gotovo 99% hemoroidalna komplikacija.....Naravno moze biti i tumor debelog creva koji je metastazirao i zivece 2 dana jos, moze biti i tumor zeluca moze biti da i vanzemaljci postoje, znaci ne moze se nikada nesto tvrditi napamet 100% ali ako govorimo o verovatnoci i matematickoj mogucnosti usled nekih argumenata e onda je to druga stvar.

Jeste doslo ludo vreme i da smo ozraceni, ali spustite loptu malo....Je l hocete da lik pre zavrsi kod psihijatra zbog hipohondrije i panicnih napada nego lekara za hemoroide?

Prvo, nije sto je krilatica, nego MLAD JE. Iako to ne znaci nista 100% ipak MNOGO znaci....Mereno u %. Dalje, sve vam je lepo nabrojao lik a vi opet - Aaaaa maligni tumor gotov si do sutraaa1

- Prilikom velike nuzde osetio je bol. Bol se jeavila jer se verovatno zakacio unutrasnji hemoroid jer je jeo nesto suvo i nije isao redovno na praznjenje.
- Krv na papiru. Ako je krv svetlo crvene boje, velike su naznake da je o hemoroidima rec.O Unutrasnjim.
- Bavio se sportom, a odjednom poceo da zivi ne zdrav zivot ispred kompjutera.
- Ima genetsku predispoziciju, vene su mu lose, eto i otac ima problema sa hemoroidima.
- Mnogo mladih ljudi koje ja znam iamju problema sa tim, ja znam jos i mladje, i bice ih sve vise i vise, akko jedu junk food i na fejsu su 10 sati dnevno, tj ispred kompa a i u skoli sede ceo dan.

Kakva crna kolonoskopija, kakvi bakraci....Kada bi svako tako radio kolonoskopiju bio bi red do meseca.....

Ako ce vec nesto da radi neka radi test na okultno krvarenje. To mu moze reci da li ima nekog krvarenja u stolici a da se ne moze videti golim okom....

Ako je pak njemu krv sveza, svetlo crvene boje, definitivno je iz hemoroida.

Dejo, probaj da opipas, da li ti je mozda izleteo spoljasnji hemoroid? Probaj prstom pazljivo da vidis to kada budes mazao kremu. Uvek posle nuzde se operi, nikada ne koristi jak toalet papir.... Narednih dana uospte ne sedi ispred kompa, cak i kada lezis lezi na stomak a ne na ledja....Ne nosi tesnu odecu. Pij puno vode i unosi namirnice koje sadrze puno vlakana. Nikako ljuto, kiselo, slano i sl..... Sto manje suve i konzervirane hrane.

Nemoj mnogo da citas na netu i da slusas svakog......Medju lekarima postoji krilatica kojom se rukovode a koja je malo "bolesna" i totalno glupo postavljena - "Svako krvarenje iz debelog creva je tumor debelog creva dok se drugacije ne dokaze". A dokazuje se kolonoskopijom, tj nabiju ti crevo u celo debelo crevo tvoje, veoma neugodna procedura i za neke sramna.....To obicno rade ljudi od 50-60 godina.....Ok nekada i mladji, ali ti imas 19 godina.... Zasto zamisljati nesto najgore i najmanje verovatno ako sve ukazuje an hemoroide....

Sto se tice bolova u zelucu, za sada svi rezultati nsita ne potvrdjuju....Zasto i tu da radis dzabe gastroskopiju, probleme sa zelucem mogu izazivati svakojake stvari pa i najobicniji stres i los nacin zivota....

I za kraj, ako nas zaboli glava, je l idemo odmah da radimo angiografiju i neurohirurg da nam sece lobanju da vidi je l nema nesto oko mozga?

Kazem ti, povedi racuna o hemoroidima, preduzmi sve mere, odradi i ovaj test na okultno krvarenej ako bas zelis, i videces i sam da li ce se smanjiti problemi ili ce ostati.....Tek ako ostanu ili se pogorsaju idi dalje i tek se tada frci..... Tako da ono, narednih pola meseca budi opusten....

Pozz
cekaj ti to kazes,TI,nemoj da ti trazim postove gde seruckas svima,ili je ovo jos 1 u nizu pokusaja skretanja paznje,svi su glupi,sve pogresno,gledajte mene samozvanog psihologa sveznalicu,pff

Ja osjetim "bol" pri izlasku stolice, znaci na samom izlasku... I zato mislim da su hemoroidi. A za zeludac, objasnio sam, strunio mi se bio tj. pomjerio se, pa sam se morao cuvati neko vrijeme. A jeste, krv je svijetlo crvene boje, svjeza. Ja inace zivim u malom mjestu od par hiljada stanovnika i nisam u npr. u mogucnosti da idem na vma.
Psihicki sam dobar, jednom sam prosao kroz ovo kad mi niko nije znao sta mi je sa zelucem. Pa naucio sam se kontrolisati,povodom nagadjanja.
Hvala Vam svima, na komentarima i razmjeni misljenja.

Poslednja izmena:
Ja osjetim "bol" pri izlasku stolice, znaci na samom izlasku... I zato mislim da su hemoroidi. A za zeludac, objasnio sam, strunio mi se bio tj. pomjerio se, pa sam se morao cuvati neko vrijeme. A jeste, krv je svijetlo crvene boje, svjeza. Ja inace zivim u malom mjestu od par hiljada stanovnika i nisam u npr. u mogucnosti da idem na vma.
Psihicki sam dobar, jednom sam prosao kroz ovo kad mi niko nije znao sta mi je sa zelucem. Pa naucio sam se kontrolisati,povodom nagadjanja.
Hvala Vam svima, na komentarima i razmjeni misljenja.

Aj pa dodji posle svih pregleda da nam javis sta je bilo u pitanju i ko je ovako napamet sta pogodio...Pozz i sve najbolje..... Drzimo ti palceve !

Aj pa dodji posle svih pregleda da nam javis sta je bilo u pitanju i ko je ovako napamet sta pogodio...Pozz i sve najbolje..... Drzimo ti palceve !

Samo sam cekao kad ces ovo da napises. Pa jel bi likovao kad bi na ruletu pogodio da ce da padne na crveno? Nije bitno da li si pogodio nego da se zdravlje ne cuva pogadjanjem od strane laika.
Naravno, iskulirao si one stvari na koje sam ti skrenu paznju, gde si pokazao da nemas pojma.

Samo sam cekao kad ces ovo da napises. Pa jel bi likovao kad bi na ruletu pogodio da ce da padne na crveno? Nije bitno da li si pogodio nego da se zdravlje ne cuva pogadjanjem od strane laika.
Naravno, iskulirao si one stvari na koje sam ti skrenu paznju, gde si pokazao da nemas pojma.

Nisam nista iskulirao, nego nisam imao vremena da pisem to, i da ne spamujem liku temu, a za ovo njemu sam morao da nadjem vremena kako bi video pre nego sto zauvek napusti forum....

Ali posto lupetas i dalje hostilno nastupas, evo bas cu sada da citiram i da odgovorim, i ispasce da ti nemas pojma, a onda ce da dodje decko pa ce i prakticno da potvrdi da nemas pojma i da me dzabe osporavas, zato si se i ukakio sto sam ovo napisao i to ti bode oci.....

Je l si jedva docekao da ovo napisem a ? Ih da sam znao da napisem sto pre, da te sto vise muci...... E bas mi je drago da sam napisao onda....

Steta sto ne mozes nista uciniti da onemogucis decka da dodje i da napise o cemu se radilo..... A to ti sto projektujes sve i svasta to je tvoj problem.....Njegovo pisanje ce terapeutski dobro doci svim likovima kao sto je on, i onaj drugi sa teme koji se zakasljaoo i osetio malaksalos i nervozu i odmah izguglao da 100% ima tumor nadbubrezne zlezde pa jos napisao i strucno kako se tumor zove, znaci vec odradio seminarski rad na tu temu....

Ona jedna tamo isto sa neke teme, "nasla" sebi tumor glave jer je bolucka glava od stresa....

Tako da treba da napise da i tako kad 99% njih napise da im nije bilo to sto su mislili i buduci zabrinuti ce manje brinuti....... Cak i ako imaju nesto bolje i da imaju to a da ne panice i da ne srozavaju jos vise svoj imunitet opsesivnim i panicnim pretrazivanjem interneta u vezi najgorih bolesti i najgore moguce situacije......A da se covek ne leci na forumu nego u zdr. ustanovi to je svima jasno i svi i posecuju lekara, a dok ne stignu na red, dok ne stignu na intervenciju, ili dok ne skupe novac za privatnika (jer je klasicno lecenje OCAAAJNO) dobro dodje i forum za trenutno olaksanje i smirivanje pacijenta, kao i za pozitivno razmisljanje, pa ce samim tim i njegove tegobe subjektivno da lakse podnese i svu svoju energiju da usmeri na izlecenje a ne da trosi energiju na katastroficno razmisljanje!

I da, ovo nije puko pogadjanje, pogadjanje je kada imas milion kutija a ja pogadjam ispod koje se nalazi kuglica..... Ovo "pogadjanje" se ipak zasniva na nekom rezonu i postoje neki % verovatnoce, znaci nije pogadjanje....Na kraju krajeva i u medicini ima znas koliko pogadjanja.....Za mnogo bolesti se ne zna ni uzrok ni nista....sta cemo onda? I nemoj tu da mi popujes o medicini, nego idi i radi pa cemo videti koliko su ti pacijenti zadovoljni i ko ce te izabrati....

Ni jednog trenutka nisam rekao da ne ode kod lekara....Da zivi nezdravo...Da pogorsava stanje.... Da slusa nekog sa foruma i da ga taj leci.....

Pa sta ako namaze "kremu za ______" kako si se izrazio (sto govori o tebi) , nece da umre od toga ako namaze...... U svakom slucaju uzece od oca, tako da ako mu otac to da, tesko da i ti i ja mozemo nesto da ucinimo povodom toga...

Naravno, zato sto lekar zna da ne moze tako napamet da kaze na osnovu price sta je sigurno u pitanju.

Sta naravno? Pa naravno, i ja sam to mislio kada sam rekao.... Sta sad to istices kao ja to nisam znao a ti si znao pa si rekao i ispao mudar..... + dodaj na tome covece koji nemas dan praxe da sto je stariji lekar to ce vise napamet pricati, popricaj malo sa obicnim ljudima koji se lece od svakojakih bolesti, gde ti zivis, na Marsu, popricaj pa ces videti kako im lekari dele i savete i dijagnoze i lekove sakom i kapom..... Pogledaj sve sta lekari rade! Neki bre poradjaju zene i prodaju decu! Da ne bude generalizacija, iam i ok ljudi koji su stvarno uzor u toj sferi, ali nemoj ni ti da velicas lekare kao da su svemocni i Bogovi.... Neki novajlija i mladji lekar ce se tripovati i uprpace se da tako nesto nonsalantno radi, a kako vec ide vreme i godine, i on ce se osecati sve manje i manje odgovornije i savesnije (ako zanemarimo ljude koji imaju prof.savesti ceo zivot).

I to je upravo poenta. Ovde je vecina napisala "imas hemoroide, uzmi tu i tu kremu". U prevodu, koji ces moj kod lekara. Sto znaci da ne bi ni uradio preglede koji su neophodni, ako bi slusao takve savete.

Sta u prevodu....? Nema bre tu nikakav prevod, sta si ti, neki tumac misli? Nemoj da ljudima stavljas u glavu da nesto misle sto ti mislis da oni misle i da su napisali.... To sta ces moj kod lekara ti tako dozivljavas a ne ja on ili neko drugi....
On ce milion posto otici kod lekara, jer je vec bio decko, i iako je i ovo "pogadjanje" gotovo sam siguran da ce otici.... E sad ako mu lekar kaze pravu istinu - decko moras da uradis kolonoskopiju da bih ti rekao 100% inace ovako samo mogu da lupam, mozda decko i ne ode kada se raspita kakva je to dijagn.metoda a koliko je mlad.... Ali znas kada ce lekar da ga ostro iskritikuje i da ga "natera"da obavezno odradi kolonoskopiju?

Hehe, aj da opet pogadjam - bice - hemoroidi, evo mazi ovo...... Nemoj da jedes suvu hranu, jedi jela kasikom samo, a ako se ponovi dodji opet.....

Ovim pokazujes, kao sto su i neki drugi forumasi ranije pokazali, koliko zapravo ne znas. Nije ti ni posao da to znas, nemoj pogresno da me razumes, ali onda malo samo manje budi siguran u sve sto pricas. Mislis li da se za sve radi antibiogram? Ne radi se. Postoji nesto sto se zove klinicka dijagnoza i empirijska terapija.

Za ovo trece necu se puno upustati u diskutovanje da se ne bi otvorila nova tema o samo ovoj problematici..... jedno je samo sigurno - Ako vidimo praksu, puuuno ljudi dobija neke bezvezne napamet terapije, i ne lece se, mnogima bude i gore...Neki i umru cak...Novine su prepune toga, prema tome svako slovce koje dalje iskucam bilo bi uzaludno bacanje mog vremena...... Lece bre ljude kao pomocu stapa i kanapa.....

I za kraj nemoj da mislis da imam nesto protiv lekara, imam samo protiv losih lekara, kao i svi...A da nije problem u meni, kazuje cinjenica i da se lekari sami izmedju sebe osporavaju, ogovaraju i nikako ne mogu da se usaglase oko mnogo toga, svi su skoro doziveli to da kada izmenjaju lekare i pocnu da istrazuju svoje bolesti i zele da isteraju mak na konac, da se suoce da su "imali sve zive bolesti koje su postojale" tj tako su ih lekari lecili, svako je imao svoju dijagnozu i svoju terapiju, a na kraju covek ode kod tipa Milana Tarota i izleci se........

Smesno tj tragikomicno ali istinito, i ti tu nista ne mozes da prigovaras......

Jedno je sigurno, nista ja lose ovde nisam uradio niti ga nesto naopako savetovao, samo sam hteo da ga umirim i da ne panici, da ne misli najgore i da ne gugla kao svi i eto da izrazim misljenje da je u najvecem % hemoroidalna bolest....
Sta vise, nisam ni hteo da kuckam na ovu temu kao i na druge, bas iz tog razloga, ali kada sam video komentare ovde e onda sam dobio motiv da pisem...... Znaci zbog toga a ne da njega nateram da ne ode kod doktora...

Znaci i ostali su trebali da tako rade - ili da ne pisu nista kao ja, onda ne bih ni ja, ili da dodju i samo napisu - KOD DOKTORA, TACKA. E sad neko moze da pise auuuuu to je strasno, auuu kod mladih je to rizicno, neko ovo neko ono, i sad svi su oni ok samo si se uhvatio za mene.....

Tako da ono, nemoj ni da pokusavas da me vise prozivas i odgovaras mi i da analiziras moj nedostatak vremena za raspravljanje kao priznavanje da nisam u pravu, vidis kakav si ti lik, meni zameras sto sam ga pitao da dodje da napise kako je prosao i pominjes neko moje likovanje (a to uvek kazem forumasima, da dodju i napisu kako su prosli, to i samima njima odgovara jer tako memorisu pozitivni trenutak i ishod i zadovoljstvo rezultatom da se ne poklapaju njihova katastroficna ocekivanja i dijagnoza doktora, pa sledeci put kada im se nesto opet desi, reagovace mnogo manje emotivno burno i pravilno ce razmisljati), a ne vidis sebe kako mene prozivas da nisam imao smelosti da ti odgovorim i da je to dokaz da nemam pojma i likujes....

Kao sto sam rekao vec, ne pada mi napamet da chatujem sa nekim ko koristi argumentum ad hominem i kome je cilj da nekog unizi i osveti mu se, i da chatujem sa takvom osobom na temi Hemoroidi.....

Nista nema lose u mojoj recenici upucenoj decku i eto dodatak o pogadjanju, a ti sad iz toga mozes svasta da izrodis....

Jedno je i sigurno - cak i da se igramo pogadjanja, da ucestvujemo u nekom kvizu, doci ce ne samo medicinsko strucna nego i zivotna situacija da onaj koji ima vecu sklonost ka "pogadjanju" ostvaruje prezivljavanje i uspeh a druga sumnjajuca osoba propast....

Nije sve u memorisanju cinjenica....To ne cini naucnika naucnikom, nego kviz takmicarem koji nista zapravo ne zna van kviza.... To je glavna distinkcija izmedju mene i tebe.

Mnogo puta u nauci nema dalje.....Takvi kao ti prdnu i prebele i kazu jao, a ovakvi kao ja pogadjaju i otvaraju nova vrata nauka. Iz tog pogadjanja su i nastale sve nauke koje postoje.

Tako da takvo pogadjanje uopste ne uzimam kao nesto negativno i posebno ne vidim nista lose u cinjenici da mi neko da saznanje da li sam nesto pogodio ili nisam, jer je to nesto sto sluzi meni i ne remeti druge, a drugi nemaju nikakve posledice rekavsi mi da li sam bio u pravu ili ne.

Dovidjenja, i moli Boga da sam pogresio, a da ti ovo nisam sve napisao a da sam pogresio kada se javi decko upravo bi ti likovao sto sam pogresio i "tupio bi 300 na sat kako sam lupetao a eto nista nisam bio u pravu".

Poslednja izmena:

Back