Naravno, zato sto lekar zna da ne moze tako napamet da kaze na osnovu price sta je sigurno u pitanju.
Sta naravno? Pa naravno, i ja sam to mislio kada sam rekao.... Sta sad to istices kao ja to nisam znao a ti si znao pa si rekao i ispao mudar..... + dodaj na tome covece koji nemas dan praxe da sto je stariji lekar to ce vise napamet pricati, popricaj malo sa obicnim ljudima koji se lece od svakojakih bolesti, gde ti zivis, na Marsu, popricaj pa ces videti kako im lekari dele i savete i dijagnoze i lekove sakom i kapom..... Pogledaj sve sta lekari rade! Neki bre poradjaju zene i prodaju decu! Da ne bude generalizacija, iam i ok ljudi koji su stvarno uzor u toj sferi, ali nemoj ni ti da velicas lekare kao da su svemocni i Bogovi.... Neki novajlija i mladji lekar ce se tripovati i uprpace se da tako nesto nonsalantno radi, a kako vec ide vreme i godine, i on ce se osecati sve manje i manje odgovornije i savesnije (ako zanemarimo ljude koji imaju prof.savesti ceo zivot).
I to je upravo poenta. Ovde je vecina napisala "imas hemoroide, uzmi tu i tu kremu". U prevodu, koji ces moj kod lekara. Sto znaci da ne bi ni uradio preglede koji su neophodni, ako bi slusao takve savete.
Sta u prevodu....? Nema bre tu nikakav prevod, sta si ti, neki tumac misli? Nemoj da ljudima stavljas u glavu da nesto misle sto ti mislis da oni misle i da su napisali.... To sta ces moj kod lekara ti tako dozivljavas a ne ja on ili neko drugi....
On ce milion posto otici kod lekara, jer je vec bio decko, i iako je i ovo "pogadjanje" gotovo sam siguran da ce otici.... E sad ako mu lekar kaze pravu istinu - decko moras da uradis kolonoskopiju da bih ti rekao 100% inace ovako samo mogu da lupam, mozda decko i ne ode kada se raspita kakva je to dijagn.metoda a koliko je mlad.... Ali znas kada ce lekar da ga ostro iskritikuje i da ga "natera"da obavezno odradi kolonoskopiju?
Hehe, aj da opet pogadjam - bice - hemoroidi, evo mazi ovo...... Nemoj da jedes suvu hranu, jedi jela kasikom samo, a ako se ponovi dodji opet.....
Ovim pokazujes, kao sto su i neki drugi forumasi ranije pokazali, koliko zapravo ne znas. Nije ti ni posao da to znas, nemoj pogresno da me razumes, ali onda malo samo manje budi siguran u sve sto pricas. Mislis li da se za sve radi antibiogram? Ne radi se. Postoji nesto sto se zove klinicka dijagnoza i empirijska terapija.
Za ovo trece necu se puno upustati u diskutovanje da se ne bi otvorila nova tema o samo ovoj problematici..... jedno je samo sigurno - Ako vidimo praksu, puuuno ljudi dobija neke bezvezne napamet terapije, i ne lece se, mnogima bude i gore...Neki i umru cak...Novine su prepune toga, prema tome svako slovce koje dalje iskucam bilo bi uzaludno bacanje mog vremena...... Lece bre ljude kao pomocu stapa i kanapa.....
I za kraj nemoj da mislis da imam nesto protiv lekara, imam samo protiv losih lekara, kao i svi...A da nije problem u meni, kazuje cinjenica i da se lekari sami izmedju sebe osporavaju, ogovaraju i nikako ne mogu da se usaglase oko mnogo toga, svi su skoro doziveli to da kada izmenjaju lekare i pocnu da istrazuju svoje bolesti i zele da isteraju mak na konac, da se suoce da su "imali sve zive bolesti koje su postojale" tj tako su ih lekari lecili, svako je imao svoju dijagnozu i svoju terapiju, a na kraju covek ode kod tipa Milana Tarota i izleci se........
Smesno tj tragikomicno ali istinito, i ti tu nista ne mozes da prigovaras......
Jedno je sigurno, nista ja lose ovde nisam uradio niti ga nesto naopako savetovao, samo sam hteo da ga umirim i da ne panici, da ne misli najgore i da ne gugla kao svi i eto da izrazim misljenje da je u najvecem % hemoroidalna bolest....
Sta vise, nisam ni hteo da kuckam na ovu temu kao i na druge, bas iz tog razloga, ali kada sam video komentare ovde e onda sam dobio motiv da pisem...... Znaci zbog toga a ne da njega nateram da ne ode kod doktora...
Znaci i ostali su trebali da tako rade - ili da ne pisu nista kao ja, onda ne bih ni ja, ili da dodju i samo napisu - KOD DOKTORA, TACKA. E sad neko moze da pise auuuuu to je strasno, auuu kod mladih je to rizicno, neko ovo neko ono, i sad svi su oni ok samo si se uhvatio za mene.....
Tako da ono, nemoj ni da pokusavas da me vise prozivas i odgovaras mi i da analiziras moj nedostatak vremena za raspravljanje kao priznavanje da nisam u pravu, vidis kakav si ti lik, meni zameras sto sam ga pitao da dodje da napise kako je prosao i pominjes neko moje likovanje (a to uvek kazem forumasima, da dodju i napisu kako su prosli, to i samima njima odgovara jer tako memorisu pozitivni trenutak i ishod i zadovoljstvo rezultatom da se ne poklapaju njihova katastroficna ocekivanja i dijagnoza doktora, pa sledeci put kada im se nesto opet desi, reagovace mnogo manje emotivno burno i pravilno ce razmisljati), a ne vidis sebe kako mene prozivas da nisam imao smelosti da ti odgovorim i da je to dokaz da nemam pojma i likujes....
Kao sto sam rekao vec, ne pada mi napamet da chatujem sa nekim ko koristi argumentum ad hominem i kome je cilj da nekog unizi i osveti mu se, i da chatujem sa takvom osobom na temi Hemoroidi.....
Nista nema lose u mojoj recenici upucenoj decku i eto dodatak o pogadjanju, a ti sad iz toga mozes svasta da izrodis....
Jedno je i sigurno - cak i da se igramo pogadjanja, da ucestvujemo u nekom kvizu, doci ce ne samo medicinsko strucna nego i zivotna situacija da onaj koji ima vecu sklonost ka "pogadjanju" ostvaruje prezivljavanje i uspeh a druga sumnjajuca osoba propast....
Nije sve u memorisanju cinjenica....To ne cini naucnika naucnikom, nego kviz takmicarem koji nista zapravo ne zna van kviza.... To je glavna distinkcija izmedju mene i tebe.
Mnogo puta u nauci nema dalje.....Takvi kao ti prdnu i prebele i kazu jao, a ovakvi kao ja pogadjaju i otvaraju nova vrata nauka. Iz tog pogadjanja su i nastale sve nauke koje postoje.
Tako da takvo pogadjanje uopste ne uzimam kao nesto negativno i posebno ne vidim nista lose u cinjenici da mi neko da saznanje da li sam nesto pogodio ili nisam, jer je to nesto sto sluzi meni i ne remeti druge, a drugi nemaju nikakve posledice rekavsi mi da li sam bio u pravu ili ne.
Dovidjenja, i moli Boga da sam pogresio, a da ti ovo nisam sve napisao a da sam pogresio kada se javi decko upravo bi ti likovao sto sam pogresio i "tupio bi 300 na sat kako sam lupetao a eto nista nisam bio u pravu".