Brzi Bravari Srbije
Veoma poznat
- Poruka
- 12.987
za to vreme...skupljam pare za drugu varijantu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

dobrovece...
Ovo zasluzuje da se isprica drustvu:
Vec duzi niz godina se bavim kompjuterima..malo ciscenje od virusa, malo od prasine, instaliranje, re-instaliranje i tako to..
Po terenu, prijateljima, poznanicima, firmama...i svima koji ne umeju sami da se izbore sa kompjuterima, a voljni su da plate 10 evrica i da skuvaju kafu...
Danas sam otisao kod prijatelja koji je kupio neki dzigi-bau kompjuter, tamo 2007-me...i na kojem je vrisnula graficka karta.
On ga je nosio do DELL-ovog servisa, pa kod Pere, Zike i Laze u privatnim servisima, i svi su mu rekli: leka nema!
Nova grafika kosta oko 600 eur(jeste, dobro ste procitali!), on zapuca u DELL i kupi novi komp, a ovaj ostavi meni na poklon "da se igram, ako mislim da moze nesto da se uradi"
E, igrao sam se...dok nisam video na youtubetu da se navedeni problem nalazi u svim kompovima zbog fabricke greske u Nvidia grafici...(ako nekome nesto znaci, komp je DELL XPS m1710)
Razocaram se, jer je najjeftinija varijanta bila da se kupi nova graficka, za koju nisu sigurni da ne bi osakatila komp, kostala 150 eur.
Rekoh sam sebi:" pa, sacekace dok ne sakupim pare za to..."
Medjutim, malko kasnije, naletim na youtubetu na uputstvo sledece sadrzine:
"Izvadite vasu graficku karticu.
Umotajte je u alu-foliju.
Zagrejte rernu na 200' c
Stavite graficku u rernu i pecite 10 min.
Ugasite rernu i pustite da se graficka ohladi.
Ubacite je u komp.
radi 100%"
A sta imam da izgubim?
Pocnem ja da rasklapam komp i kazem zeni da zagreje rernu..(pogledala me je vrlo cudnim pogledom)..umotam grafiku u foliju, i da ne duzim: Sada sam ponosni korisnik Laptopa koji radi 100%
Kratkoročno rešenje koje nekad uspe, a nekad ne.
Bolje rešenje je ''prekuglati'' čip kod nekog ko ima alat. Mislim da je cena oko 10 evra.
Jednu 8800 sam ''rernisao'' 3 puta uspešno, ako se uspehom smatra 3 meseca rada.
Ovo je već smiješno. Volio bi da mi nađeš servis koji će to uraditi za 10 evra...
"A od pre dve god. servis poseduje uredjaj na slici ERSA IR650 za zamenu BGA ciopva kao i grafickih cipova integrisanih u vasel laptopu.
Servisiramo sve laptop i notebook brendove kao sto su Toshiba, IBM / Lenovo, Sony, HP, Compaq, Dell, Apple"
http://www.laptopservis.rs/laptop-servis.html
Ja sam iz Sarajeva njima slao laptopove a ti nazovi pa ćeš vidjeti koliko je para. Ima njih još koji se sa tim bave ali ovi su najpouzdaniji, najkvalitetniji......i opet daju garanciju samo šest mjeseci...Ali mogu ti i ja reći koliko košta.120 eura košta zamjena čipa i dobijaš opet samo na onih šest mjeseci dodatna dva mjeseca garancije
U pravu si. Cena rebalinga je od 50 evra pa naviše. Pitanje je koliko je isplativo.