problem sa fles memorijom-neverovatno...

Poruka
19.456
Prebacio sam podatke na flash memoriju i podaci su nestali. fles pokazuje zauzece memorije od 1 gb (toliko ima podataka) ali se fajlovi ne vide ni na jednom kompjuteru. probano na winxp, 7, 8, vista, mac os.. slucajno ubacih fles u budjavi set-top box kad sam bio u vikendici i on ladno ucitava i pokazuje sve fajlove. o cemu se radi?

Poslednja izmena:
Doduše, samoenkriptujući prenosivi medijumi skladištenja jesu budućnost. Tako da. Eto okusa.
Zamisli samo! Za nekih 5-10g, čitava tvoja kolekcija časopisa 'Blic Elektroinženjerškinja', kao dodatak vrlo prodavanoj inače, 'Blic Ženi' i nešto modernijoj 'Blic Osećate se kao Žena, ali niste zapravo', će moći biti potpuno obezbedjena od brisanja i pristupa, kada flešku silom prilika budete predali kolegi sa posla na korišćenje ili sinu, ortodoksnom skinsu. Koji vas ponekad tuče, kada dobije slabiju ocenu u školi.
Samo ćete vi imati pristup. Vi i vaša mala zajednica hardkor obožavaoca dotičnih novina.
Dobro, i NSA. Ali, morate razumeti, oni vole da isprate svaku tematiku, koja se tiče polne ambivalencije. Jer se mogu identifikovati, ponosni prajderi, svi do jednog. Bliska im je srcu.

Uvek radim Copy kad prebacujem nesto sa stika na komp,ili obrnuto iako to zelim da obrisem kad prebacim,Nikad Cut.Treba koristiti MCShield kad se radi nesto sa flesevima.On obavesno proveri i preskenira sta se nalazina flesu.

sredio sam ali sam se izzajebavao za medalju. to je bio virus vbs koji ne prepoznaju antivirusi jer ga vide kao visual basic skript kojih je pun windows. umnozava se i smesta u startup i gomilu nekih foldera. kad sam sve lokacije nasao onda je bio problem brisanje jer ne mogu da ga brisem jer je pokrenut od strane microsoft script hosta koji treba iskljuciti preko regedita i task procesa u safe modu..ma ludilo.. sreca pa ima dosta uputstava na netu pa korak po korak.. jbg.. popio sam ga verovatno preko torrenta..
:dash:

sredio sam ali sam se izzajebavao za medalju. to je bio virus vbs koji ne prepoznaju antivirusi jer ga vide kao visual basic skript kojih je pun windows. umnozava se i smesta u startup i gomilu nekih foldera. kad sam sve lokacije nasao onda je bio problem brisanje jer ne mogu da ga brisem jer je pokrenut od strane microsoft script hosta koji treba iskljuciti preko regedita i task procesa u safe modu..ma ludilo.. sreca pa ima dosta uputstava na netu pa korak po korak.. jbg.. popio sam ga verovatno preko torrenta..
:dash:

Време је да промениш " садашњи " антивирусни програм...:aha2:

Следећи пут може бити ...ГОРЕ :per:

Време је да промениш " садашњи " антивирусни програм...:aha2:

Следећи пут може бити ...ГОРЕ :per:

Problem je u tome (citao na netu) sto je to SKRIPT pisan u Visual Basicu i ima ekstenziju ''vbs''. Antivirusni programi ih jako tesko prepoznaju jer ih poznaju kao nesto sto je ''domace'' u windowsu. Na primer adobe photoshop ima skript za cropovanje fotografije i zove se ''crop.vbs''. Veliki je problem sto sa startom windowsa se ukljucuje microsoft script hosting kao proces i ako je on ukljucen, vbs skript virus- antivirus i da detektuje ne moze da obrise niti premeasti (karantin) sve i da ga prepozna. ako se pak script hosting iskljuci, onda neki antivirusi ne rade jer su puni spostvenih skriptova.. konkretno ovaj virus je imao ime qyyuokuuao.vbs i to ime je menjao jedno 5 puta. locirao sam ga u user/local/temp (ili tako nesto) i pri paljenju wina isao je u startup. miruje do sledeceg restarta i onda divlja. kada pokrenem kopiranje necega na flash on se zajedno sa fajlom koji kopiram smesti na flash i daje i sebi i fajlu atribut ''hidden''.mcShiled softver ga prepozna i obrise ali kako ga obrise on se preimenuje u npr riytuvdex.vbs i opet radi istu stvar. preimenovanje radi takodje virus-partner koji se zove npr frusscikky.vbs. i njega treba sjebati.
u princi[pu sad znam za jadac i ako mi se opet to desi najbolje resenje je dati svim folderima i fajlovima na kompu atribut ''unhidden'' . Podici sistem u safe modu, iskljuciti script hosting i sledecim direktorijumima brisati SVE:
1. temp (bilo koji i svaki)
2. downloads
3. svi direktorijumi gde se nalaze podaci o primljenoj e-posti
i traziti u win direktorijumu fajlove sa cudnim imenima, tipa deyuvrtyyzz.vbs.

ako nesto kopirate na flash i to ne vidite nakon kopiranja idite u run-cmd i u promptu kucajte
attrib -h -r -s /s /d x:\*.* (x-oznaka flash driva)
ako se nakon toga na flesu pojavi dva ili tri fajla sa ekstenzijom vbs i fajl koji ste kopirali - popili ste to ***** od virusa. obrisete li vbs fajlove sa flesa u roku od 10 sekundi oni opet nestaju jer virus odmah nakon komande brisanja ide na fles i opet skriva fajlove

Poslednja izmena:
Problem je u tome (citao na netu) sto je to SKRIPT pisan u Visual Basicu i ima ekstenziju ''vbs''. Antivirusni programi ih jako tesko prepoznaju jer ih poznaju kao nesto sto je ''domace'' u windowsu. Na primer adobe photoshop ima skript za cropovanje fotografije i zove se ''crop.vbs''. Veliki je problem sto sa startom windowsa se ukljucuje microsoft script hosting kao proces i ako je on ukljucen, vbs skript virus- antivirus i da detektuje ne moze da obrise niti premeasti (karantin) sve i da ga prepozna. ako se pak script hosting iskljuci, onda neki antivirusi ne rade jer su puni spostvenih skriptova.. konkretno ovaj virus je imao ime qyyuokuuao.vbs i to ime je menjao jedno 5 puta. locirao sam ga u user/local/temp (ili tako nesto) i pri paljenju wina isao je u startup. miruje do sledeceg restarta i onda divlja. kada pokrenem kopiranje necega na flash on se zajedno sa fajlom koji kopiram smesti na flash i daje i sebi i fajlu atribut ''hidden''.mcShiled softver ga prepozna i obrise ali kako ga obrise on se preimenuje u npr riytuvdex.vbs i opet radi istu stvar. preimenovanje radi takodje virus-partner koji se zove npr frusscikky.vbs. i njega treba sjebati.
u princi[pu sad znam za jadac i ako mi se opet to desi najbolje resenje je dati svim folderima i fajlovima na kompu atribut ''unhidden'' . Podici sistem u safe modu, iskljuciti script hosting i sledecim direktorijumima brisati SVE:
2. downloads

Instaliraj MCShield. Do sada najbolji program za zaštitu računara od pomenutih virusa.
MCShield is free and always will be!

http://www.mcshield.net/

Isti autori su napravili i skriptu za čišćenje te vrste malvera Anti-VBSVBE x86 x64

http://www82.zippyshare.com/v/W9vLOlej/file.html

rekoh, instalirao sam MCShield i nije bilo pomoci. program detektuje virus na flesu, obrise ga ali se virus vrati na fles prilikom prvog sledeceg kopiranja necega na fles. taj virus ide sa kompa na fles zajedno sa kopiranim fajlovima i na flesu pokrece skript sakrivanja i sebe i kopiranih fajlova. onog momenta kada se zada komanda send ili copy NA FLES. Na drugu particiju ili u drugi direktorijum hdd-a ne reaguje.

evo log fajla

9/28/2015 6:01:49 PM > Drive J: - scan started (no label ~3832 MB, FAT32 flash drive )...

>>> J:\dnlmzyzgbz.vbs - Malware > Deleted. (15.09.28. 18.01 dnlmzyzgbz.vbs.668392; MD5: 971ae459a358c9f38c996b19a082ab30)

>>> J:\xienldupeo.vbs - Malware > Deleted. (15.09.28. 18.01 xienldupeo.vbs.3776; MD5: 971ae459a358c9f38c996b19a082ab30)

>>> J:\huoryyaqnf.vbs - Malware > Deleted. (15.09.28. 18.01 huoryyaqnf.vbs.658880; MD5: 971ae459a358c9f38c996b19a082ab30)

>>> J:\vqpqbkkyuw.vbs - Malware > Deleted. (15.09.28. 18.01 vqpqbkkyuw.vbs.867138; MD5: 971ae459a358c9f38c996b19a082ab30)

=> Malicious files : 4/4 deleted.

Poslednja izmena:
rekoh, instalirao sam MCShield i nije bilo pomoci. program detektuje virus na flesu, obrise ga ali se virus vrati na fles prilikom prvog sledeceg kopiranja necega na fles. taj virus ide sa kompa na fles zajedno sa kopiranim fajlovima i na flesu pokrece skript sakrivanja i sebe i kopiranih fajlova. onog momenta kada se zada komanda send ili copy NA FLES. Na drugu particiju ili u drugi direktorijum hdd-a ne reaguje.

Razumio sam ja šta si rekao, ali sam dodao i link za skriptu koju treba da pokreneš prije MCShield-a na računaru.

2. downloads

ako nesto kopirate na flash i to ne vidite nakon kopiranja idite u run-cmd i u promptu kucajte
attrib -h -r -s /s /d x:\*.* (x-oznaka flash driva)
ako se nakon toga na flesu pojavi dva ili tri fajla sa ekstenzijom vbs i fajl koji ste kopirali - popili ste to ***** od virusa. obrisete li vbs fajlove sa flesa u roku od 10 sekundi oni opet nestaju jer virus odmah nakon komande brisanja ide na fles i opet skriva fajlove

Бре...како си ти информисан о том вирусу...:huh:...као да си га...ТИ НАПРАВИО...:hahaha::zcepanje:

Имам аваст професионал од 2005...и од тада ...скоро сам и заборавио да на интернету има вируса...:aha2:

Ја сам за " сићу " пре осам година у ..Листу...купио 6 флешки ..Transcend ..са " доживотном гаранцијом " ( тада су се тек појавили )...и од тада до данас нисам имао никаквих проблема...:D;):lol:

Нисам их " ни једанпут форматирао ". Само сам скинуо " поклон програме " са њих ...и почео да их користим...:D

Ако нека и рикне...моћи ћу без проблема да је заменим...;)

Кингстон флешке су бар 2-3х скупље, а гаранција им је ...макс 2 године...:( ...:aha2:

Ако рикне након истека гаранције ...може само да се " Кантира "...:(
-----------------------------​

Нисам ни ја толико богат да купујем " Фирме "...и то ..." Извикане "...:think:

Кад ти рикне " отвори је " и видећеш да унутра нема ни " К " од ..Кингстона ...:per:

Back