Problem sa Flash-om!!!

Skotina

Zainteresovan član
Poruka
437
Pravim neku animaciju u flash-u koja bi trebalo da predstavlja neku prezentaciju. E sad, animacija je jako velika i ima veliku rezoluciju (900x675). Inace imam neki bojler na 750MHz. Kada pokusam da odgledam animaciju opcijom "TestMovie" ona lepo krene al onda pocne da koci u zavisnosti od detalja i grafike!!! Isto se desava i kad je eksportujem u .swf fajl! Medjutim, probao sam da animaciju odnesem kod jednog prijatelja koji ima neku solidnu cetvorku (mislim 2200+ al nije ni bitno), i kod njega radi super! Bez ikakvog kocenja! jel mogu nekako da optimizuje animaciju tako da i kod mene ili na jos losijoj masini radi lepo??? Ako ne onda ide sledece pitanje: kako da animaciju exportujem u avi format al da ona ne izgubi na kvalitetu??? Kad god pokusam da je eksportujem ona ispadne ocajno!!! Ili jel postoji neki drugi nacin kako da lepo odgledam animaciju na mom bojleru???

Inace koristim Macromedia Flash MX.

Pa šta da ti kažem, flash je dosta zahtevan zato jer ne podržava nikakvu hardversku akceleraciju, već se sve obavlja softverski - preko flash plug-in-a.
Ako si sve izradio isključivo pomoću vektora onda nema smisla to prebacivati u AVI format (mada postoje programi koji to lako obavljaju). Vektori su rezolucijski nezavisni (za razliku od AVI-a kad pri pretvaranju u taj format biraš rezoluciju filma), tako da je nemoguće prebacivati bez gubitka kvaliteta.
Probaj ići na manju rezoluciju animacije, jer ionako je tada možeš razvući preko celog ekrana (prebaciti u fullscreen) a da praktički izgleda isto, jer kao što kažem, vektori su rezolucijki nezavisni.

Back