Problem sa DVD/CD citacem !!!

• Začetnik teme Začetnik teme AMD
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

AMD

Početnik
Poruka
26
U cemu se sastoji moj problem..
Dok sam na racunara imao Win7 citac je otvarao sve moguce diskove,sada kada sam vratio windows xp sp3 jedva da nesto i mogu da otvorim,gotovo se svelo da moze da otvori samo orginalne diskove.....Hvala!!!

Probaj da u device manageru deinstaliras cd dvd -rom pa restartuj racunar i proveri da li su ti svi IDE/ATAPI kanali podeseni u DMA mode-u, (ne bi bilo lose da ih deinstaliras pa restartujes sistem), detektovace se hardver automatski, mozda pomogne.

PS.
Kakav ti je taj Windows sp3, ima li neki dodatni naziv? cesto postoje "budzene" verzije XP sp3 koje su vrlo nestabilne.

Da, ali covek kaze da ne moze dobro da mu se ocita disk, kakve veze ima Nero? Ne znam kakva su vasa iskustva ali te SP - 3 verzije "satro" budzene, nisu ni za slovo Q. Hoce neki put da se prenos podataka sa uredjaja promeni u PIO mod koji je znatno sporiji od DMA,tada je prenos podataka sa CD/DVD diska, Flash memorije ... i sl. na hard disk znatno sporiji to se desava najcesce bas kod nestabilnosti hardvera, ili kod promene pojedinih komponenti, ne mora da znaci da je ovde taj slucaj ali neka proveri. Ali postavljaca ocigledno nema da odgovori , tako da ostaje za sada samo slepo nagadjanje :confused:

Poslednja izmena:
Izvinjavam se ali nisam mogao ranije da odgovorim :) Moj problem je što ne mogu da otvorim dvd/cd koji su narezivani na xp.Što se tiče sistema u pitanju je običan xp sp3 koji ima samo ubačene update do 2007 i ie7. PS: Koji god xp da ubacim ne mogu da otvorim većinu diskova koji su narezivani.Blanked nisam baš razumeo ovo što si rekao za device manager. :)

Мислим да тај читач пати за контејнером.Моје искуство са ЦД/ДВД резачима/читачима је да раде или не раде.Чим почну да читају тако шаљиво,то је за мене знак да пате за пензијом.

u pitanju je onda udf 2.60 kojim je narezivano
na prošlom sistemu i time se dobili ne-compat diskovi :think:

poenta je kad se nešto nareže da se čita na mainstream os-evima
od kojih xp zauzme... samo 75% u svetu :gace:

Zar...udf...nie u stvari ...RW format.....

Ako postoji takav problem....treba instalirati ...UDF 4.3...( on čita i starije formate udf...od 1.1...)

Back