E ovako imam laptop toshiba l350d i radio mi je normlano cd citac cd i odjednom nece i kontam hajd otisao drugi da kupim uzmem drugi stavim opet nece da radi onda uzmem od jarana laptop iz njegovog izvadim citac stavim u svoj nece i onda svoj citac stavim u njegov laptop radi normlano sve a kod mene nece.Onda sam formatirao laptop da pokusam nije htjelo ni tako otvorim citav laptop gledam jel sta nevalja sve uredu vidim malo zatego opet gdje se prikljucuje citac opet nece i onda sam pokusavao sa metodama :HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} da odem da obrisem UpperFilters i LowerFilters. al tamo toga nema ne mogu obrisat.Al najgore odem na deveice manager i pise da normlano radi citac sve uredu odem u bios tamo ga ne ocitava.onda pokusam sa
a biste stvorili potključ registra, slijedite ove korake:
Pritisnite tipku s logotipom sustava Windows + R da biste otvorili okvir Pokreni.
Upišite regedit u okvir Pokreni, zatim pritisnite tipku Enter. Ako se od vas zatraži unos administratorske lozinke ili potvrda, upišite lozinku ili kliknite Dopusti.
U Uređivaču registra pronađite sljedeći potključ registra:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\atapi
Desnom tipkom miša kliknite atapi, pokažite na Novo, a zatim kliknite Ključ.
Upišite Controller0, a zatim pritisnite Enter.
Desnom tipkom miša kliknite Controller0 pokažite na Novo a zatim kliknite DWORD (32-bitna) vrijednost.
Upišite EnumDevice1, a zatim pritisnite Enter.
Desnom tipkom miša kliknite EnumDevice1, kliknite Izmijeni....
U okvir Podaci vrijednosti upišite 1, a zatim kliknite U redu.
Zatvorite uređivač registra.
Ponovno pokrenite računalo.
i to nece opet da radi.On pocne da ucitava cd cuje se da radi al nece a kod drugog laptopa hoce moj ispravan sve oke a kod mn ni moj nece ni drugi citaci nece al ocitaju ga u sistemu samo u biosu ne ocitava ga.Otvarao sam ga cistio i laptop i citac nece opet ne znam u cemu je.Tkodjer sam pokusao microsoft fix it al nece da instalira to pise no conection a konkcije ima nes nece tako da sam odstao od tog.Ako moze pomoc sta da radim unaprijed hvala.Slika od device manager: https://i.imgur.com/Dq4BtzJ.png

Pritisnite tipku s logotipom sustava Windows + R da biste otvorili okvir Pokreni.
Upišite regedit u okvir Pokreni, zatim pritisnite tipku Enter. Ako se od vas zatraži unos administratorske lozinke ili potvrda, upišite lozinku ili kliknite Dopusti.
U Uređivaču registra pronađite sljedeći potključ registra:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\atapi
Desnom tipkom miša kliknite atapi, pokažite na Novo, a zatim kliknite Ključ.
Upišite Controller0, a zatim pritisnite Enter.
Desnom tipkom miša kliknite Controller0 pokažite na Novo a zatim kliknite DWORD (32-bitna) vrijednost.
Upišite EnumDevice1, a zatim pritisnite Enter.
Desnom tipkom miša kliknite EnumDevice1, kliknite Izmijeni....
U okvir Podaci vrijednosti upišite 1, a zatim kliknite U redu.
Zatvorite uređivač registra.
Ponovno pokrenite računalo.
i to nece opet da radi.On pocne da ucitava cd cuje se da radi al nece a kod drugog laptopa hoce moj ispravan sve oke a kod mn ni moj nece ni drugi citaci nece al ocitaju ga u sistemu samo u biosu ne ocitava ga.Otvarao sam ga cistio i laptop i citac nece opet ne znam u cemu je.Tkodjer sam pokusao microsoft fix it al nece da instalira to pise no conection a konkcije ima nes nece tako da sam odstao od tog.Ako moze pomoc sta da radim unaprijed hvala.Slika od device manager: https://i.imgur.com/Dq4BtzJ.png