problem sa bubrezima i urinarnim traktom

timemachine

Zainteresovan član
Poruka
260
pozdrav svima. opisacu vam muku kroz koju prolazim i nadam se da ce neko znati da mi odgovori sta mi se desava i da mi da neki savet. 2009 godine imao sam kamen u bubregu... mali kamencic, sam sam ga izbacio i nije bilo potrebe za nikakvim intervencijama. ove godine u avgustu primetio sam par puta da mi je mokraca tamnija nego inace i odem na kraju kod doktora da vidim sta je. on mi uradi UZ i kaze sve je u redu bubrezi i oatali organi normalni i pripise to nedovoljnom uzimanju tecnosti. pre dve nedelje dobijem isti bol kao kad sam imao kamen samo malo slabiji i opet taman urin. odem opet kod dr. gledao opet UZ i kaze mi nema nista opet i da postoji mogucnost da sam imao neke kristale u bubregu koji su jako mali skoro nevdljivi ali prave haos... ok primim se ja na to, reko valjda sam izbacio, kad u nedelju pre dva dana bol jos godri od onog prvog 2009 (brutalno). odem u bolnicu ponovo doktor kaze po UZ bio je kamen ali je izasao i malo isekao bubr. kanal pa odtuda krv. juce sam kao bio na kontroli, krv bila ok UZ takodje ok samo je video mali zastoj mokrace kao zbog kamena... i na kraju jutros taman hteo poci da radim kad me presece opet... opet ostar bol opet crven urin. opet primio infuziju analgetika i cekam sad da vidim sta ce samnom.... da li neko zna u cemu je problem i sta mi se desava, ovako ako nastavim ima da poludim. antibiotike sam takodje dobio pre 2 nedelje tako da ne verujem da je upala... ljudi pomagajte

pozdrav svima. opisacu vam muku kroz koju prolazim i nadam se da ce neko znati da mi odgovori sta mi se desava i da mi da neki savet. 2009 godine imao sam kamen u bubregu... mali kamencic, sam sam ga izbacio i nije bilo potrebe za nikakvim intervencijama. ove godine u avgustu primetio sam par puta da mi je mokraca tamnija nego inace i odem na kraju kod doktora da vidim sta je. on mi uradi UZ i kaze sve je u redu bubrezi i oatali organi normalni i pripise to nedovoljnom uzimanju tecnosti. pre dve nedelje dobijem isti bol kao kad sam imao kamen samo malo slabiji i opet taman urin. odem opet kod dr. gledao opet UZ i kaze mi nema nista opet i da postoji mogucnost da sam imao neke kristale u bubregu koji su jako mali skoro nevdljivi ali prave haos... ok primim se ja na to, reko valjda sam izbacio, kad u nedelju pre dva dana bol jos godri od onog prvog 2009 (brutalno). odem u bolnicu ponovo doktor kaze po UZ bio je kamen ali je izasao i malo isekao bubr. kanal pa odtuda krv. juce sam kao bio na kontroli, krv bila ok UZ takodje ok samo je video mali zastoj mokrace kao zbog kamena... i na kraju jutros taman hteo poci da radim kad me presece opet... opet ostar bol opet crven urin. opet primio infuziju analgetika i cekam sad da vidim sta ce samnom.... da li neko zna u cemu je problem i sta mi se desava, ovako ako nastavim ima da poludim. antibiotike sam takodje dobio pre 2 nedelje tako da ne verujem da je upala... ljudi pomagajte
Osetljiv si na termički obrađenu klopu.
Samo presna hrana.
Pogledaj knjigu opd Ernesta Gintera ,,Živeti bez bolesti" ima je džabe na internetu, a i u knjižarama je do 1.000 din.

Tamna mokraca nije znak kamena u bubregu.

Tamna mokraca je znak oboljenja jetre.

Simptomi kamena u bubregu su konstantni, teski bol u donjem delu stomaka koji nikako ne prestaje, ma kako da se namestis. I kais na pantalonama pocinje da ti smeta..
Da kamen "zasece malo mokracni kanal" ti bi momentalno pao u nesvest od bola...
Ako postoji pesak u bubregu, on moze da prouzrokuje krvarenje.

Specificni antibiotici za saniranje upale bubrega prouzrokovane litiasisom su produkti na bazi Ciprofloxacina

I jos da dodam: kamen u bubregu se stvara (najcesce) prevelikom kolicinom mokracne kiseline u telu (acido urico).

Mokracna kiselina je produkt NERAZLOZENIH PROTEINA.

Izbaci MESO iz ishrane.

To nece brzo da se sanira, treba izmedju 6- 12 meseci da mokracna kiselina se vrati na normalan nivo, a samim tim i prestane stvaranje novog kamenja..

Poslednja izmena:
Tamna mokraca nije znak kamena u bubregu.

Tamna mokraca je znak oboljenja jetre.

Tamna mokraca moze biti znak gomile stvari, recimo cak i nekih vrsta anemije, tako da se svakako ne odnosi iskljucivo na jetru.

Specificni antibiotici za saniranje upale bubrega prouzrokovane litiasisom su produkti na bazi Ciprofloxacina

Kao i jos nekoliko grupa antibiotika. Sta si hteo da kazes time?

I jos da dodam: kamen u bubregu se stvara (najcesce) prevelikom kolicinom mokracne kiseline u telu (acido urico).

Nije istina. Najcesci su kalcijumski kamenovi. Mokracna kiselina je, ako se ne varam, treci najcesci uzrocnik.

Mokracna kiselina je produkt NERAZLOZENIH PROTEINA.

Ovo je APSOLUTNO NETACNO! Mokracna kiselina nema nikakve veze sa proteinima, ona nastaje kao produkt razlaganja nukleinskih kiselina (DNK i RNK). Mislim da si pomesao mokracnu kiselinu sa ureom ili sa amonijakom ili sa amino kiselinama ili jednostavno ne znas o cemu pricas.

evo samo da se javim da sam zadrzan u bolnici i odradjen mi i ct i sve zivo... ne verujem da je jetra u pitanju zato sto se tacno vidi krv u urinu i bolelo me od levog bubrega nanize pa sve sa donjim stomakom, identican bol koji sam imao kad sam pevi put imao kamencic, samo sto onda nije bilo krvave mokrace... nista, sad cu da vidim u cemu je stvar, ako mi sad ne pronadju koji mi je nece nikad hahaha

eee stigla dijagnoza. kamen od 7mm izasao iz bubrega (zato nije vidjen) i negde je na putu izmedju bubrega i mok. besike. kazu ako ga ne izbacim do sutra idemo na agresivnije metode, tj. izvlacenje, cupanje ili kako vec... to se pretpostavljam radi nekim endoskopom... zna li neko nesro o tome? rekao mi je dr. samo da mora pod anestezijom da se radi

Back