Problem sa baterijom

• Začetnik teme Začetnik teme 12ab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

12ab

Početnik
Poruka
4
Imam problem sa baterijom laptopa (toshiba satellite c650d), baterija radi normalno ali kad se isprazni i ubaci punjac pise plugged not charging i nece da pocne da puni dok se ne izvadi pa opet ubaci u racunar, napuni se do 99% i iskljuci se punjenje (vise ne prikazuje 100% i ne ukljucuje lampicu za napunjenu bateriju). Racunar samo na punjacu radi normalno tako da mislim da je problem u bateriji. Da li potrebna nova baterija?

mislim da ovde kalibracija nece pomoci

Kalibracija baterije dok notebook nije u upotrebi

Ciklus kalibracije zahteva potpuno punjenje i zatim potpuno pražnjenje baterije. Tokom tog procesa, power management mora biti isključen kako bi omogućio da se baterija potpuno isprazni. Sledite ove korake kako bi kalibrirali bateriju. Kalibracija može trajati i do 5 sati, zavisno o starosti baterije i konfiguracije računara.

Napomena: Nemojte koristiti notebook tokom, kalibracije.
1. Isključite sve nepotrebne uređaje uključujući bluetooth, WLAN, WWAN, USB periferiju i slično.

2. Isključite računar.

3. Spojite punjač i pustite da se baterija napuni sve dok LED ili neki drugi pokazivač ne kaže da je baterija do kraja napunjena.

4. Uključite računar.

5. Pritiskajte tipku F8 dok se ne pojavi Advanced Boot Options .

6. Strelicama gore i dole označite Safe Mod i stisnite enter.

7. Otkacite punjač s notebooka i zatvorite ekran.

8. Pustite da se baterija isprazni i notebook se ne isključi.​
Baterija je sada kalibrirana i pokazivač napunjenosti bi morao biti tačan.
9. Ponovo spojite punjač, pričekajte koju minutu i uključite notebook.

10. Nakon kalibracije, odite ponovo u Power Options (korak 3) i power plan vratite na onaj koji je prije bio aktivan (ukoliko ste ga u ovom koraku mejenjali, ali nije bilo potrebe).​

Back