Problem organa varenja

slavisa16

Početnik
Poruka
40
Nakon malo čitanja i po interentu i raznim forumima malo me zabrinjava pa me interesuje vase misljenje na sljedeće pitanje imam rijetko stolicu i kada imam jako je crna i tanka ne znam da li je to samo usporen metabolizam ili već sta inače nemam nikakvih bolva u prijedelu trbuha!

Можда ти је само мало доњи анални сфинктер јачи..па зато тања столица. Е сад, боја, не знам шта је теби црно, а шта тамно браон и сл.
Ако имаш неке недоумице можеш и код гастроентеролога на контролу. ;)

Nakon malo čitanja i po interentu i raznim forumima malo me zabrinjava pa me interesuje vase misljenje na sljedeće pitanje imam rijetko stolicu i kada imam jako je crna i tanka ne znam da li je to samo usporen metabolizam ili već sta inače nemam nikakvih bolva u prijedelu trbuha!
Trebao bi to proveriti i odneti stolicu na analizu.
Crna stolica je znam nekog krvarenja u organizmu.
A crna i retka moze da bude od upale debelog creva ili neke bakterije.

kako da se izrazimi najbolje opišem boja crne čokolade ne znam je li to nesto ozbiljno da se ne plašim bez razloga pa ako moze da neko više malo da pojasni!
Nemoj da se plasis.
Ne mora biti nista.
Boja crne cokolade nije nista strasno.
Opet ti kazem, najbolje je da uzmem primerak stolice, stavis u kutiju od sibica i odneses u neku privatnu laboratoriju i zatrazis test na patogene i osnovne laboratorijske analize.
To mora da se prvo laboratorijski ispita, ovako mozemo samo da nagadjamo. Moze biti obicna mala upala debelog creva koja, ovako troseci vreme na netu, moze da predje u hronicnu sto je mnogo opasnije. Upala debelog creva nije opasna bolest ako se leci na vreme.
Sturo si objasnio.
Trebas navesti koliko dugo je takva stolica, koliko puta na dan, da li si smrsao, osecas li bolove, kiselinu u zeludcu, kakav ti je apetit, da li si imao cir pre, kakv ti je pritisak, je li ti koza smezurana na rukama, kakav ti je jezik, vlazan ili suv..td....
Na osnovu tih pitanja i odgovora gastroenterolog ili internista ce te poslati u laboratoriju.

Ovo imam vec sigurno zadnjih godinu do dve stolicu imam obicno u tri dana dva puta jednom dnevno kilaza uvijek ista nemam nikave bolove sto se apetita tice mogu jesti kada god pozelim nemam cir pritisak normala koza nije smrezurana na rukama jeszik vlazan nije suv aevo ako sma pomogao da mozes da mi das misljenje jedino je to problem kada imam stolicu jer je crna i ponekada u vise manjih djelova veličine klikera zanimam me jedino da li moze na osnovu ovog sto sam napisao da je nesto opasno ili je zatvor.

Ovo imam vec sigurno zadnjih godinu do dve stolicu imam obicno u tri dana dva puta jednom dnevno kilaza uvijek ista nemam nikave bolove sto se apetita tice mogu jesti kada god pozelim nemam cir pritisak normala koza nije smrezurana na rukama jeszik vlazan nije suv aevo ako sma pomogao da mozes da mi das misljenje jedino je to problem kada imam stolicu jer je crna i ponekada u vise manjih djelova veličine klikera zanimam me jedino da li moze na osnovu ovog sto sam napisao da je nesto opasno ili je zatvor.

Shvati covece da moras kod doktora, ne mozes pomoc dobiti preko neta.
Ni jedan doktor ti ne moze postaviti dijagnozu na osnovu tvoje price.
Nego se lepo spakuj pa u ponedeljak kod doktora.

Back