problem oko name server-a ( DNS-a )

kiza'tallica

Početnik
Poruka
22
E ovako stoje stvari.......pokushavam da otvorim port radi brzheg download-a, i sve je ishlo kako treba dok mi nisu trazhili da prepishem DNS...ali to kao ne mozhe da se skine sa sopstvenog PC-ja jer se poklapa sa Default Gateway, tako da tamo pishe da moram da odem na sajt firme koja mi je sklepala router ( u mom sluchaju Huawei, a verujem i u svachijem ko koristi ADSL u Srbiji) ALI TAMO TO NE MOGU DA NADJEM........pa bih molio za pomoc, uputstvo ili shta vec, ali molim vas malo detaljnije ( iliti na SRPSKOM xD ) poshto nisam neki expert za te stvari...........HVALA

kiza'tallica

Početnik
Poruka
22
ne, ne, ne.........nisi me razumeo, preko fastforward-a i pokushavam da otvorim port...........niko mi nishta nije trazhio, nego tamo u uputstvu pishe da mi treba DNS.......koji ja ne mogu da nadjem, jer mi treba onaj sa sajta firme koja mi je napravila router................loshe sam se izrazio..........:dash:

Veseli_Ubica

Poznat
Poruka
7.186
Ne treba ti DNS, nisi dobro protumačio upustvo.
Ono što ti treba je broj porta koji želiš da otvoriš i tvoja IP adresa u mreži (verovatno 192.168.1.2 ako nemaš više računara nakačenih na taj huawei).
Prođi ponovo kroz to upustvo ili pretraži malo po krsti, bilo je sigurno mnogo diskusija na ovu temu.