Problem kod ženke psa

ilovedoggos

Aktivan član
Poruka
1.956
Od danas mojoj ženki (9 meseci) nije baš najbolje. Primetila sam neku malu spoljašnju izraslinu u predelu genitalija, s ovim nije imala problema ranije. Pozvala sam njenog veterinara, on je rekao da ukoliko se stanje ne smiri da je dovedem u ponedeljak na operaciju. U pitanju je polip, ali nekako mi je ona premlada za sve to.Nije radosna kao juče, ali je jela. Ne znam kakvo će stanje da bude sutradan.
Inače je zdrav pas, sve redovne preglede veterinara je obilazila itd..

Jel ima neko ko je imao iskustva sa ovom bolešću?Ja nikad u životu, evo sad prvi put. Naravno, veterinar nije dao nikakav predlog sem operacije u hitnom slučaju.
Ona još i sakriva stomak, i ima gustu dlaku i onda mi je teže i da vidim. Tužna je, a to se i vidi na slici.

IMG_20220204_215345.jpg

Обавезно скидај то што пре и послати узорак ткива на анализу.
Тај полип не мора да буде ништа страшно , али за сваки случај.
ДРЖИТЕ СЕ ОБЕ!:mazipsa:

И обавезно јави резултат што пре!

Полип може да буде и малигна израслина, код људи се јавља током тинејџерских година често и најчешће се не јављају никакви симптоми, па је добро што си приметила промену у расположењу на време. Зна ветеринар шта ради; оставио ти је да процениш њено понашање, ако јој се расположење не поправи, значи да јој је лоше и потребна јој је интервенција, па би требало да је одведеш. Ако је буде оперисао, добиће и пропратне препарате за превенцију евентуалних секундарних бактеријских и гљивичних инфекција.

Aska je završila sa operacijom. Bilo joj je stresno, jer je iz tihe sredine prešla u burnu, novi ljudi i životinje. Sreća pa nismo putovali mnogo u kolima.
To je bio tumor, odstranili smo ga. Testirana je na srčanog crva, negativna je. Krvna slika joj je odlična, i dobijaće terapiju 2 dana.
IMG_20220211_190708.jpg

Back