Problem kod povezivanja rutera sa svičem

markopavlovic

Početnik
Poruka
13
Dragi članovi,

Uzeo sam novi ruter proizvođača Mercusys mw301r. Na poslu imamo ugrađen svičer, iz koga je kabl za internet povezan sa mojim računarom. Na računaru je podešena statička IP adresa (čini mi se da je 10.1.101.116, mogu provjeriti).
Ruter sam povezao sa kablom koji ide iz svičera u otvor gdje piše WAN, a zatim sam drugim kablom iz otvora LAN na ruteru povezao računar. Međutim, interneta nema ni na računaru, kao ni na telefonu (hvata signal, mogu da se povežem, ali interneta nema). Vjerovatno treba da podesim neke postavke na ruteru, ali ne znam kako, pa vas molim za pomoć. Unaprijed hvala.

Činjenica je da ti je na poslu urađena mreža sa fiksnim IP adresama od strane vašeg sistem administratora, da sada ne bi nešto pokvario najbolje je da zoveš njega da ti to podesi.
Objasniću ti princip kako se to radi ali ti ozbiljno savetujem da to sam ne radiš jer ko zna šta je povezano sve u toj računarskoj mreži , možeš da sjebeš ceo opseg i da poremetiš ne samo svoj računar nego i celu unutrašnju mrežu.

Inače:
1. podesiš za wan adresu static IP i iskopiraš iste te podatke sa svoga računara
nikada ali apsolutno nikada ne smeš dolazni kabel da ukačiš negde drugde sem u wan port
2. podesiš Lan na neki drugi unutrašnji opseg naprimer 192.168.55.1 i pustiš dhcp da deli dalje adrese
3. pustiš da tvoj računar uzima adresu od dhcp-a

Činjenica je da ti je na poslu urađena mreža sa fiksnim IP adresama od strane vašeg sistem administratora, da sada ne bi nešto pokvario najbolje je da zoveš njega da ti to podesi.
Objasniću ti princip kako se to radi ali ti ozbiljno savetujem da to sam ne radiš jer ko zna šta je povezano sve u toj računarskoj mreži , možeš da sjebeš ceo opseg i da poremetiš ne samo svoj računar nego i celu unutrašnju mrežu.

Inače:
1. podesiš za wan adresu static IP i iskopiraš iste te podatke sa svoga računara
nikada ali apsolutno nikada ne smeš dolazni kabel da ukačiš negde drugde sem u wan port
2. podesiš Lan na neki drugi unutrašnji opseg naprimer 192.168.55.1 i pustiš dhcp da deli dalje adrese
3. pustiš da tvoj računar uzima adresu od dhcp-a
Hvala na brzom odgovoru i savjetima. Još samo jedno pitanje. Kako da uđem u postavke rutera kad nemam interneta na računaru? Jedino da uđem preko telefona (kada se povežem na WiFi signal), ako se smije tako? Pozdrav.

s obzirom na ovaj tvoj odgovor ,
1. zaboravi na sve šta sam napisao jer sam skoro siguran da radiš nešto što ne bi trebalo i nije ti to dozvoljeno da radiš u firmi , ako te uhvate letiš sa posla verovatno
2. ne treba ti internet da bi ušao u ruter samo kabel povezan, bilo koji pretraživač i malo znanja koje ti očigledno nemaš a ja baš zbog tvoga odgovora od malopre ne želim da ti ga dam

s obzirom na ovaj tvoj odgovor ,
1. zaboravi na sve šta sam napisao jer sam skoro siguran da radiš nešto što ne bi trebalo i nije ti to dozvoljeno da radiš u firmi , ako te uhvate letiš sa posla verovatno
2. ne treba ti internet da bi ušao u ruter samo kabel povezan, bilo koji pretraživač i malo znanja koje ti očigledno nemaš a ja baš zbog tvoga odgovora od malopre ne želim da ti ga dam
Nisi shvatio moj odgovor. Imam internet na racunaru kada ruter nije povezan. Ali kada ruter povezem, interneta nema, ne mogu nijednu stranicu otvoriti (ukljucujuci 192.168.1.1 potrebnu za podesavanje rutera). I neki drugi su zaposleni prikacili ruter, samo meni sada nije dostupan sistem administrator, pa sam pomoc potrazio ovdje. Pozdrav.

Činjenica je da imaš sve potrebne podatke , dao sam ti ih ali tvoje znanje je manjkavo. pa neznaš da izvršiš to što sam napisao.
Iskopiraj podatke o svojoj ip adresi uključujući i subnet maski na papir , default gateway kao i dns-ove za internet , zatim podesi da računar prima dhcp od rutera i ubodi ga u lan , uđi u ruter i podesi ga. nemaš internet jer tvoj sistem admninistrator je isključio dhcp na serveru da bi vam svima podelio fiksne adrese tako da tvoj wan ne može da radi jer nema šta da mu da adresu a tvoj kompjuter nema vezu sa ruterom jer se sada nalazi u drugom IP opsegu.
Ako je tvoj sistem administrator uradio dobar posao i imaš domenski računar sa domenskim userom i paswordom tada nećeš moći da promeniš svoja lan podešavanja bez njega i to takođe znači da lažeš da je neko drugi nakačio svoj ruter na mrežu bez sistem administratora. U svakom slučaju ja ću mirno prespavati bez griže savesti i bez loših snova.
.

Направио сам инстаграм посовни профил itravelwith_you pa ko hoce moze zapratiti.
Verujem da cu kroz dve godine doci do cifre preko 300K folovera, e sad koliko ce biti para ja ne znam... a i pare nisu bitne, vec da bi bile bitne pare tada moram da otvorim instagram profil, zaradjujem bar 20 000 mesecno.

Tada ulozim u u jos jedan kanal tada cu i brze da krenem sa zaradom i foloreima,

zaradjujem 100 000 mesecno

otvorim youtube kanal, kupim opremu za snimanje 4K najmoderniju i pocnem da spajam instagram i yt
zaradjujem preko 1milion godisnje

kroz dve tri godine, kupim jahtu, i pozocem sve vas odavde na parti i krstarenje svetom:malav:

Znam da cu uspeti u tome jer sam sa prosli. yt kanalom krenuo sa zaradom tako, dosadilo mi i namerno okacim neki film holivudski i dobijem strike iizbrisu mi kanal.

Koliko samo njih na instagramu samo postavljajuci tudje video snimke i slike zaradjuju, i jos im plate za to

Направио сам инстаграм посовни профил itravelwith_you pa ko hoce moze zapratiti.
Verujem da cu kroz dve godine doci do cifre preko 300K folovera, e sad koliko ce biti para ja ne znam... a i pare nisu bitne, vec da bi bile bitne pare tada moram da otvorim instagram profil, zaradjujem bar 20 000 mesecno.

Tada ulozim u u jos jedan kanal tada cu i brze da krenem sa zaradom i foloreima,

zaradjujem 100 000 mesecno

otvorim youtube kanal, kupim opremu za snimanje 4K najmoderniju i pocnem da spajam instagram i yt
zaradjujem preko 1milion godisnje

kroz dve tri godine, kupim jahtu, i pozocem sve vas odavde na parti i krstarenje svetom:malav:

Znam da cu uspeti u tome jer sam sa prosli. yt kanalom krenuo sa zaradom tako, dosadilo mi i namerno okacim neki film holivudski i dobijem strike iizbrisu mi kanal.

Koliko samo njih na instagramu samo postavljajuci tudje video snimke i slike zaradjuju, i jos im plate za to
Što je dozvoljeno Jupiteru, nije dozvoljeno volu! :zcepanje:

Što je dozvoljeno Jupiteru, nije dozvoljeno volu! :zcepanje:
Можемо се кладити да ћу за три године зарадити од инстанграма више од милион динара.
Само треба бити озбињан и копирати друге што копирају друге који већ зарађују охохо, а ти други копирају бога питај кога.

Можемо се кладити да ћу за три године зарадити од инстанграма више од милион динара.
Само треба бити озбињан и копирати друге што копирају друге који већ зарађују охохо, а ти други копирају бога питај кога.
Zaudara mi na neke sumnjive poslove 'na crno' ako nekima dozvoljavaju postavljanje i zaradu na tuđim radovima?

Zaudara mi na neke sumnjive poslove 'na crno' ako nekima dozvoljavaju postavljanje i zaradu na tuđim radovima?
postoje dva nacina zarade na yt jedan je da orodas proizvod a drugi je da kupujes, npr neko ima jako puno ljudi sto ga prati na instangramu i sada neko ko hoce da njegov rad vidi toliko ljudi plati ovome oko 10, 20 dolara nisam siguran koliko, da stavi njegovu sliku na svoj profi i samim tim dopre do mase ljudi.
Samo sto, ja ne znam, kucaj travel hestag i skoro na svakom videu snimku ima kome video pripada ovicno stoji @ i kliknes tu i sad opet na tome istom videu stoji druga osoba i opet sad treca cetvrta osoba.

Ja sam tako obelazio jednog autora Sa jako puno pratilaca, i u njegovim "oznacenim slikama se pojavila moja slika" i vec sam dobio 10 pratilaca te ja njemu stavio hestag te on meni stavio hestag.
Ali idem lagano, jedno dve-tri slike dnevno, uplodovacu, iskreno nije mi presa instagram i ostale zavrlame pa sad da uploadujem milion slika odma.

Tako da sam jos novi na instagramu ucim kako algoritam funkcionise

Back