Problem gljivice

Volfeus

Zainteresovan član
Poruka
367
Poz svima.
Da li neko ima ili je imao problem sa gljivicama ispod nokta na nozi i uspešto rešio isti?
Koliko je dug proces oporavka nokta i šta ste koristili koji preparat, kremu?
Najčešće se predlaže kanesten a već neko vreme se po betu reklamira i Funguricin mast kao izuzetno korisna metoda. Da li je neko koristio tu mast i kako naručiti?

Poz svima.
Da li neko ima ili je imao problem sa gljivicama ispod nokta na nozi i uspešto rešio isti?
Najčešće se predlaže kanesten a već neko vreme se po betu reklamira i Funguricin mast kao izuzetno korisna metoda. Da li je neko koristio tu mast i kako naručiti?
Preko dana koristi Canesten mast,dobra je,ali uvece obavezno ocisti prste i nokte alkoholom,posle tusiranja.Ako je poveci problem,onda uzmi parce gaze,natopi alkoholom i zavi flasterom,pa tako prespavaj.

Poz svima.

Решава проблем гљивица... ко руком однешене

sekira-1200x630.jpg

Poz svima.
То си највероватније покупио на неком базену. Мој син исто, био клинац тада, десертак година, мазали баш канестеном и као прође.
Међутим чим стигне ново лето ето и гљивица поново, пуцала кожа и месо до коске на ножним прстима.
Набавим онај војнички прах из ЈНА залиха и третирамо са тим преко дана, навече спере и намажемо кантарионом због рана, два лета и никад више.
Од тада нисам никада више ишао на базене.

konstantno pranje sapunom i cetkicom...

ali vaznije:
- nositi samo pamucne carape - nista sintetika ni 5%
- samo koznu obucu - nista kroksi i plasticne papuce (moze drvo - nanule/klompe)
- celo leto bos, po mogucstvu da noge mogu da se luftiraju - znaci sandale

smrt su mokre noge, a gljivice samo to cekaju
jedne godine kad je bas bilo gadno, sam se izlecio kantarionovim uljem.
Canesten je dobar ali samo na kratke staze - ne uklanja problem ali ume da ga znacajno smanji.

Poslednja izmena:
Poz svima.
Sve dok je mast - ok je. Izbegavati pilule.

То си највероватније покупио на неком базену. Мој син исто, био клинац тада, десертак година, мазали баш канестеном и као прође.
Међутим чим стигне ново лето ето и гљивица поново, пуцала кожа и месо до коске на ножним прстима.
Набавим онај војнички прах из ЈНА залиха и третирамо са тим преко дана, навече спере и намажемо кантарионом због рана, два лета и никад више.
Од тада нисам никада више ишао на базене.
U kom stadijumu mu je bio nokat? Jel taman i zakrivkjen ili?

u teoriji gljivice na nogama se najbolje lece tako sto se hoda po zemljanoj prasini - neka oranica kad je toplo i sve se osusi i postane prasnjavo (ptice se inace 'kupaju' u tome) - tu je neki bioloski rat izmedju bakterija i gljivica.... gljivice odustanu a dobre bakterije opstanu.

konstantno pranje sapunom i cetkicom...

ali vaznije:
- nositi samo pamucne carape - nista sintetika ni 5%
- samo koznu obucu - nista kroksi i plasticne papuce
- celo leto bos, po mogucstvu da noge mogu da se luftiraju - znaci sandale

smrt su mokre noge, a gljivice samo to cekaju
jedne godine kad je bas bilo gadno, sam se izlecio kantarionovim uljem.
Canesten je dobar ali samo na kratke staze - ne uklanja problem ali ume da ga znacajno smanji.
Četkicom za zube trljati nokat?
Celo leto bos je tepka priča... Svakome ko radi je to problem, nema šanse.
Gadno u kom smislu?
Nakon mazanja kantarionovog ulja više nikad nisi imao problem sa gljivicama?

Četkicom za zube trljati nokat?
kakva god cetkica da se opere ono sto je zavucenije sto ne moze obicnim povrsinskim pranjem - gljivice imaju obicaj da se nastane po 'coskovima' i 'spojevima'. Ne mora cetkica za zube ali neka cetkica
Celo leto bos je tepka priča... Svakome ko radi je to problem, nema šanse.
sandale, nesto da se ne znoji noga, nikako patike

Gadno u kom smislu?
celo mi se stopalo upalilo na obe noge, otvorena rana - nisam mogao da hodam.
posle 3 dana kantariona - smirilo se

Nakon mazanja kantarionovog ulja više nikad nisi imao problem sa gljivicama?
kantarion je aseptik, nije vezan za gljivice per se, ali oporavlja/stiti kozu da se ne stvaraju rane, kad su rane zbog limfe opet sve mokro. Ulje kantariona je ulje, stvori uljani sloj zastite na kozi pa se situacija ne pogorsava. Verovatno da isti efekat moze da se postigne i vazelinom, pavlovickom itd. ali posle pranja. Regularno pranje je najvaznije i osusiti noge.

Alkohol 70% ?
Kako alkohol pomaže u odstranjivanju gljivica?
Lepo.Unistava ih ciscenjem prsta i sve oko.Imao sam problem sa uraslim noktom na palcu desne noge i rekli su mi da ispiram sa bioloskim rastvorom.medjutim stanje rane se samo pogorsavalo.Kada sam otisao u Beograd na pregled,doktorka me je izgrdile,nije bas bila u pravu,jer sam slusao prethodne doktore,ali je opet bila u pravu,jer,kada sam poceo da koristim alkohol,u roku od tri dana je pocelo da bude bolje.Rana se dobro cistila i nije bilo onog smrada,kao od mrtve zivotinje.Razdvajao sam meso od nokta i tu sa gazom natopljavao sa alkoholom.Preko dana sam koristio Kanesten kremu,a nocu alkohol.Za desetak dana je sve proslo kao da nista nije bilo.nemam vise gljivica,ni problem sa uraslim noktom.Tada sam i zavukao grickalicu sto dalje sam mogao da isecem taj visak nokta sto je u mesu,jeste bolelo,ali se isplatilo.Sad samo vodim racuna da ne isecem nokat,mnogo kratko,da ne bi doslo opet do toga.Ranije mi se nije desavalo,sekao sam nokte i na rukama i nogama sto sam vise mogao,ali tada su se pojavile te gljivice i pocelo je da smrdi kao trulo meso.Ranije mi se desilo da mi se koza na nogama oljusti izmedju prstiju.To je bio problem sto sam morao na poslu i u sred leta po najvecoj vrucini da nosim cizme,na + 30 stepeni,jer je prethodno padala kisa,a ja sa radio na Povrsinskom kopu Kolubara.Tada mi je pomoga samo talk,koji se koristio za bebe posle kupanja,ali to nisu bile gljivice.

u teoriji gljivice na nogama se najbolje lece tako sto se hoda po zemljanoj prasini - neka oranica kad je toplo i sve se osusi i postane prasnjavo (ptice se inace 'kupaju' u tome) - tu je neki bioloski rat izmedju bakterija i gljivica.... gljivice odustanu a dobre bakterije opstanu.
Nema vise ni ciste prasine,a ni zemljanih puteva,ili ih je sve manje.Svuda beton i asfalt,pa nije preporucljivo da se ide bos.jedino po travi.

Lepo.Unistava ih ciscenjem prsta i sve oko.Imao sam proble sa uraslim noktom na palcu desne noge i rekli su mi da ispiram sa bioloskim rastvorom.medjutim stanje rane se samo pogorsavalo.Kada sam otisao u Beograd na pregled,doktorka me je izgrdile,nije bas bila u pravu,jer sam slusao prethodne doktore,ali je opet bila u pravu,jer,kada sam poceo da koristim alkohol,u roku od tri dana je pocelo da bude bolje.Rana se dobro cistila i nije bilo onog smrada,kao od mrtve zivotinje.Razdvajao sam meso od nokta i tu sa gazom natopljavao sa alkoholom.Preko dana sam koristio Kanesten kremu,a nocu alkohol.Za desetak dana je sve proslo kao da nista nije bilo.nemam vise gljivica,ni problem sa uraslim noktom.Tada sam i zavukao grickalicu sto dalje sam mogao da isecem taj visak nokta sto je u mesu,jeste bolelo,ali se isplatilo.Sad samo vodim racuna da ne isecem nokat,mnogo kratko,da ne bi doslo opet do toga.Ranije mi se nije desavalo,sekao sam nokte i na rukama i nogama sto sam vise mogao,ali tada su se pojavile te gljivice i pocelo je da smrdi kao trulo meso.Ranije mi se desilo da mi se koza na nogama oljusti izmedju prstiju.To je bio problem sto sam morao na poslu i u sred leta po najvecoj vrucini da nosim cizme,na + 30 stepeni,jer je prethodno padala kisa,a ja sa radio na Povrsinskom kopu Kolubara.Tada mi je pomoga samo talk,koji se koristio za bebe posle kupanja,ali to nisu bile gljivice.
to moze da bude i bakterijski ... sad pogotovo ima tih jako opasnih bakterija da bi radije imao gljivice nego njih. Neke su i neizlecive i progresivne.

Back