PROBLEM DO GUSE!

• Začetnik teme Začetnik teme Ninca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Preziveo sam. Ostao sam.Bilo je potpuno onako kako sam ocekivao. Dosao je direktor kladionice, jedan kremeljivi pederko sa jos jednim sto radi popis na aparatima jos gorim od njega. Prvo mi je rekao: "Zasto decko?", pa onda repertoar sledi "Ko se ovajdio od kocke", "Kako toliko da prokockas", ej govori mi covek koji upravlja kladionicama i koji od toga jede leba. Onda mi je dao rok do ponedeljka da spremim pare, ili ce "morati" da kaze glavnom gazdi koji je po njegovim recima prilicno zajeban. Pitao me je el mogu do ponedeljka da spremim i rekao sam mu samo 40.000 din:eek:. Pogledao me je u stilu "ti li li ti to mene zajebavas"( Iz Leskovac su).Onda je posao prema vratima vratio se, izvukao jedan prazan list iz stampaca dao mi ga i rekao da napisem ime i prezime, broj licne karte i izjavu koliko sam para uzeo. Naravno nisam hteo. Uzeli su mi kljuceve ostavili kolegu da radi do ponedeljka i otisli uz ostre reci. Videcemo u ponedeljak. Sta sad da radim?
pa on zaradjuje na tudjoj nesreci, poslu koji bi i ovako trebalo da bude ilegalan, obzirom da stvara kockarske zavisnike nista bolje nego sto su zavisnici od droge. a gde je tebi glava bila da trosis ukradenu platu na to, meni nije jasno....a sta da radis, pa ne znam....zabodi se u neku rupu gde te nece naci i smrdi tu dok ih ne prodje bes....bar su tako radili drugi mladjani kockari koje znam.

Preziveo sam. Ostao sam.Bilo je potpuno onako kako sam ocekivao. Dosao je direktor kladionice, jedan kremeljivi pederko sa jos jednim sto radi popis na aparatima jos gorim od njega. Prvo mi je rekao: "Zasto decko?", pa onda repertoar sledi "Ko se ovajdio od kocke", "Kako toliko da prokockas", ej govori mi covek koji upravlja kladionicama i koji od toga jede leba. Onda mi je dao rok do ponedeljka da spremim pare, ili ce "morati" da kaze glavnom gazdi koji je po njegovim recima prilicno zajeban. Pitao me je el mogu do ponedeljka da spremim i rekao sam mu samo 40.000 din:eek:. Pogledao me je u stilu "ti li li ti to mene zajebavas"( Iz Leskovac su).Onda je posao prema vratima vratio se, izvukao jedan prazan list iz stampaca dao mi ga i rekao da napisem ime i prezime, broj licne karte i izjavu koliko sam para uzeo. Naravno nisam hteo. Uzeli su mi kljuceve ostavili kolegu da radi do ponedeljka i otisli uz ostre reci. Videcemo u ponedeljak. Sta sad da radim?

Знаш како...искрено не бих волео да сам у твојој кожи...имао сам пар аута у таксију и скоро свакодневни проблем са возачима који су ме поткрадали на ситно...то је било хронично поткрадање пазара ,горива итд...у почетку сам покушавао на лепо али онда постанеш гори од њих...вероватно да ни твојим газдама то није први пут да се срећу са тиме...да те убију неће то се не плаши,али сасвим је могуће да ће да те пребију,наплаше и да ће те натерати да им вратиш новац,јер то није мало...најбоља варијанта је да ће да те врате на посао да им будеш роб који ће да одрађује дуг уз камату...то што су из Лесковца не значи да су овце...то је затворена патријахална средина где се зна строга хијерархија ко је шта и ко шта може...доле си или сељак ил' ако си бандит онда си т о у фулу...знам неке одоздо и ни мало нису слатки...
најбоља варијанта је да будеш искрен и поштен...признај и покори се...и предложи решење...не чекај да ти они налазе решење...

``nije majka muju ****** sto se kockao, nego sto se iz kocke vadio`` tako nekako ide ona narodna..
sta da uradis?
kolika ti je plata? koliko si od plate odvajao za kocku, a koliko ti je potrebno za zivotne troskove?
ponudi da ti od plate skidaju deo dok ne pokrijes dug..i nek ti uracunaju bancinu kamatu na dug..posteno..ako ti uzmu celu platu, od cega da zivis?

Znam i ja jednog lika, koji je tako uradio sa kladionicama u CG, posle pobegao vamo u Srbiju, otisao za Suboticu, i stalno se premestao iz mesta u mesto. Posle odredjenog vremena, vise ni traga ni glasa o njemu. Valjda je na brod otisao da radi, koliko sam skontala... Mislim da je onaj predlog od gore, da ih zamolis lepo da radis, da ti odbijaju od plate dok ne isplatis dug, uz kamatu... Ja drugo resenje ne vidim, mada ko bi takvog radnika ostavio da radi, ja vala ne bi... Pod broj jedan, jer ce opet napraviti istu glupost, iako ce da se kune da nikad vise nece, al oce! Kocka = droga...

Престанеш да се коцкаш.

Све остало ће се решити. Премлатиће те као стоку, узети шта имаш вредно у стану и то је то.
У суштини ако си крао из касе и опет улагао у касу ( играо тикете ) онда се ту ради само о фиктивном новцу. Дакле све је у каси.

Poslednja izmena:

одиграј фикс на Манчестера

Poz svima. Kao sto je navedeno u nazivu imam strahovit problem. Radim u izvesnoj kladionici vec dve godine. Prvih godinu dana bilo je sve potaman. Platu potrosim na svakodnevni zivot, usput odigram neki lagan tiket, ali pocetkom druge godine sve krece nizbrdo. Svakog meseca uzimam iz depozita jednu platu vise. Sve se dupliralo i licne i porodicne potrebe i kocka. Uspeo sam decembra meseca da se snadjem i pokrijem dug od 1500eura i resio da pocnem da vracam od plate, ali djavo trazi svoje poceo sam gusto da igram kladionicu ko nikad pre (nikad me preterano to nije zanimalo, ne znam pola klubova) i danas je moj dug 3000 eura. Pitate se kako nisam otkriven ranije. Popis na aparatima nam rade svaka sest meseca (valjda nam veruju na rec) javljamo im cifru svaka tri dana, ali sutra dolaze:dash:. Jednostavno nemam para! Ne mogu nista da nadjem. Kod sebe imam 3000 eura pazara plus ove tri kojih nema, znaci sest treba da im dam. Sad je ono pitanje Sta da radim? Jel da bezim sa ovih tri ko zna gde, jel da im kazem da nemam i ko vas sljivi, il da spremam naoruzanje za obracun.Dal ce da me gone za te pare? Nisam prijavljen nigde. Jedino mi je frka oko kolege dal ce nesto njega da drkaju, ali ni on nece da radi vise. Pomozite brzo molim vas!!!

Problem je stvarno ozbiljan.Sad se stvarno ne šalim.U Institutu za mentalno zdravlje u Palmotićevoj imate odeljenje za lečenje od igara na sreću.To je problem kojeg se morate otarasiti.Lepo neko reče da uzmete kredit,vratite dug i polako otplatite kredit.Ko zna kako gazda može da reaguje.Takvi bukvalno gone ali ne preko suda.Ne se zajebavate.
Sve najbolje.

Престанеш да се коцкаш.

Све остало ће се решити. Премлатиће те као стоку, узети шта имаш вредно у стану и то је то.
У суштини ако си крао из касе и опет улагао у касу ( играо тикете ) онда се ту ради само о фиктивном новцу. Дакле све је у каси.

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Prstalo je na sve strane ovih dana, dolazili su mi dvaput(primetio sam da nece da ulaze u dvoriste, nego stoje na ogradi). Ponovio sam im da nemam para, a da se zajmim od zelenasa necu. Rekli su mi da dolaze zadnji put sad u ponedeljak i da je to kraj, ma sta im to znacilo. Onda sam ljudi prso. Poceo sam da ih provociram ,"Udjite,ajde sibajte me", "Dajte mi neki papir, potpis da sam proneverio pare", "Necete da odradim, onda cukam malo". Odvalio sam im ceo repertoar, ali bez bez onih bas uvredljivih reci". Boleo me ***** i za komsiluk koji se sjatio na terase, i za sve. Nekako mi svejedno bilo i da me ukokaju tu. Ma sta bude bice, pogresio sam znam, ali zakonski nisam obavezan da im vratim, a ovo drugo boricu se do kraja. Nece da me slome.

Back