PROANA??????

Te anorexične kupuju odeću posebno dizajniranu da optičkim varkama navedu roditelje da
takođe misle da su im deca debela pa ih i oni bodre da smršaju, ili ne znam šta bi još
moglo biti rešenje te misterije 'kako to da roditelje boli ona stvar za decu'.
A možda i vide sve al' su samo vanzemljaci što koriste ljude kao ljušture pa im sve jedno
da l' im deca imaju 35 ili 350 kg.

E da, to i mene buni... A sta roditelji rade? Ok, mozda ona mzoe da sakrije od mame da nije jela, ali zar ne mislite da bi majka trebalo da primeti koliko joj je dete smrsalo? Da joj opada kosa? Da vise nema menstruaciju?

U slucaju devojke koju poznajem, a ciji je otac lekar, niko nista nije primetio dok nije spala na 40 kg.

Pa zar ima ljudi koji su zaista toliko zauzeti da ne primecuju svoju decu? Ono, nije pitanje da li je kupila koznu narukvicu od dzeparca pa da ne primetis... Ali da vidis da se pred tvojim ocima istopilo? (ili nagojilo, svejedno)?!?!?!

Otac lekar........:dontunderstand:
da li je on uopšte viđao svoje dete.....ili vidi i nije ga briga....ajde neka se primeni
ona otac ko kolac...ali šta je sa majkom, gde je ona bila......ma ne razumem ja to....:sad2:

To me isto podseća na one situacije kada deca narkomani u sred leta na 40 stepeni
nose majice dugih rukava, i to kao roditelji nisu primetili........:worth:

Očigledno da su nam porodice otišle do đavola, i da više niko nikog ne gleda i ne
želi da vidi ono što im je pred očima.....mnogi se vade pričom, radim nemam vremena
da bi im što više pružio, moje dete mora da ima sve kad ja već nisam...a to dete
možda i ima sve, i možda takvi roditelji misle da je to u redu......ali po meni
to je uništavanje i dece i porodice.

Niti dete treba da ima SVE, niti roditelji treba da žive PORED svoje dece.....već naprotiv,
ali sve se okrenulo na glavačke......i onda se pitamo....kad je već kasno....jao kako
se to dogodilo.......:mrgreen:

Da ne ulazim u porodicnu situaciju, samo cu reci da je otac pozati lekar 90% vremena na putu, a majku nema.
Ipak, cudno je da neko nije primetio, aman!

I tuzno je sto je nas nekoliko njoj govorilo da prestane da se unistava, ali su je na fakultetu hvalili kao super izgleda. :(

Da ne ulazim u porodicnu situaciju, samo cu reci da je otac pozati lekar 90% vremena na putu, a majku nema.
Ipak, cudno je da neko nije primetio, aman!

I tuzno je sto je nas nekoliko njoj govorilo da prestane da se unistava, ali su je na fakultetu hvalili kao super izgleda. :(

Tužna situacija.......:cry:

možda u njenom slučaju....to povlači neke druge korene....tipa ja sam kriva
za ovo ili ono...pa se na neki način svesno ili ne svesno kažnjava.....:think:

to na fakultetu...pa ljudi znaju biti strašno zli, a ta zloća im je zapakovana
u šareni papir sa sve mašnicom...ko ne uspe na vreme da prepozna obično
stada.......:mrgreen:

nego šta sa svim ostalim devojkama, pa nemaju sve takav problem kao ta
tvoja drugarica,.....a propadaju na očigled svih.........STRAŠNO.....:mrgreen:

Obicno sve devojke imaju isti problem-odnos sa roditeljima,pre svega sa majkom.Uglavnom su to "hladni" odnosi,gde su roditelji obicno samo autoritet i nista vise,zahtevaju gotovo perfekciju od dece a ne pruzaju im nista u emotivnom i psiholoskom smislu.Kada takve devojke ne uspeju da ispune ocekivanja "hladnih" roditelja,osecaju da "gube kontrolu",anoreksija je jedno od resenja-kontrola sopstvenog tela.!Takav odnos i objasnjava zasto roditelji ne primecuju godinama sta im se desava sa detetom!Devojcice i devojke nemaju odnos sa majkom koji je pun poverenja,topline,gde mogu da im se povere,zajedno rese "probleme"."Takve majke" su vrlo kriticne,traze perfekciju od deteta i pokusavaju preko njih da ostvare neke svoje neostvarene ambicije,ideale,namecu im previsoke zahteve za koje devojcice nemaju predispozicija i potencijala...I uopste nije cudno sto se to desava u porodicama intelektualaca,koji najmanje vremena imaju za svoju decu u jurcanju za karijerom i ugledom...

I uopste nije cudno sto se to desava u porodicama intelektualaca,koji najmanje vremena imaju za svoju decu u jurcanju za karijerom i ugledom...[/QUOTE]

Е, ово да интелектуалци имају најмање времена за децу је теорија за пример!
Одакле извуче ово, леба ти?

Evo ispravak i nije teorija,bar ne koju sam ja postavila!Nije cudno sto se desava u takvim porodicama gde je npr. otac doktor!Znas li koliko oni provode vremena sa svojom decom?!I I sta se sve ocekuje od dece takvih roditelja,da budu bar isto uspesni kao oni ako ne i bolji od njih!
Literatura iz klinicke psihologije,psihopatologije,psihologije licnosti...:bye:

Evo ispravak i nije teorija,bar ne koju sam ja postavila!Nije cudno sto se desava u takvim porodicama gde je npr. otac doktor!Znas li koliko oni provode vremena sa svojom decom?!I I sta se sve ocekuje od dece takvih roditelja,da budu bar isto uspesni kao oni ako ne i bolji od njih!
Literatura iz klinicke psihologije,psihopatologije,psihologije licnosti...:bye:

Mislim da se tu radi o poremecaja licnosti te devojke,tacnije bolesti,i ne vidim vezu izmedu zanimanja roditelja,ili vaspitanja njihovog.
To se desava i u obicnim porodicama.
Hoces reci da se od cerke doktora ocekuje nesto vise od obicnih ljudi i da je zbog tog pritiska ona tako zastranila?
Mislim da je problem u njenoj glavi.

Mislim da se tu radi o poremecaja licnosti te devojke,tacnije bolesti,i ne vidim vezu izmedu zanimanja roditelja,ili vaspitanja njihovog.
To se desava i u obicnim porodicama.
Hoces reci da se od cerke doktora ocekuje nesto vise od obicnih ljudi i da je zbog tog pritiska ona tako zastranila?
Mislim da je problem u njenoj glavi.

Samo sam htela da kazem da uopste nije cudno sto se to desava i u porodicama doktora!
Jako puno faktora utice na to da li ce se poremecaj razviti kod nekoga,struktura licnosti,porodicni odnosi,socijalni odnosi i okruzenje,genetske predispozicije...puno toga,ali jos jedanput-nije uopste cudno sto se to desava u takvim porodicama.I sve te devojke su izuzetno inteligentne-a opet im se "desavaju" takve stvari!

Samo sam htela da kazem da uopste nije cudno sto se to desava i u porodicama doktora!
Jako puno faktora utice na to da li ce se poremecaj razviti kod nekoga,struktura licnosti,porodicni odnosi,socijalni odnosi i okruzenje,genetske predispozicije...puno toga,ali jos jedanput-nije uopste cudno sto se to desava u takvim porodicama.I sve te devojke su izuzetno inteligentne-a opet im se "desavaju" takve stvari!

sad ja malo skrecem sa teme, nebitan je taj doktor, problem je sto ljudi inace svrstavaju lekare u grupu nekakvih svetaca, ne znam ni ja cega.. pa nije se rodio ko doktor, skolovao se, a pre toga je valjda postao covek ko i svi drugi, sto mu omogucava da bude jednak debil sa svima ostalima (debilima).. misim, zaboga, ona tako a otac joj lekar.. glupost..
nema veze sa tobom licno, nego ne mogu da ne prokomentarisem to o :worth:lekarima:worth:.
pfff...

Iz meni nepoznatog razloga (ili poznatog), neke profesije cesto nose taj oreol uzvisenosti, pa se cesto zaboravlja da su ljudi koji se tim poslovima bave i dalje to- ljudi. Na primer: lekari, svestenici, policajci, pa i profesori (mada sve manje ljudi profesorsko zanimanje smatra uzvisenim, ali ipak i dalje sa sobom povlaci jaku eticku komponentu).

Mislim da je tvoja drugarica bila savršeno svesna šta je uradila i to svojom voljom, a pod uticajem bolesti. Njena volja je iskrivljena i njena realnost je iskrivljena, ali je njena i dalje i to je zakonom :eek: zagarantovano joj pravo, niko joj ne može zabraniti da se prežderava. Baš zato što je to savršeno svesno uradila i našla je za shodno da ti se pravda i negira kao malo dete. Prilično podseća na ponašanje deteta koje tek otkriva laž?.
a recimo...kleptomani, piromani? sta mislis, da li se oni smatraju sposobnim da shvate znacaj svog dela i upravljaju svojim postupcima?

Postoji razlika između ove dve stvari. Kleptomani i piromani ugrožavaju druge. I to pravo im nije zagarantovano zakonom.

Pa, opet, nema tog kleptomana koji će doći i s ponosom ti reći da je to što jeste, možda ne svi ali kontam da je ogromna većina savršeno svesna da je to što čine, u generalnom smislu, pogrešno..... Pa opet to čine. Naglašavam, pod uticajem bolesti, ili poremećaja, nekako mi glupo da to zovem bolešću... al ajde.

dobro mozda sam mogla malo drugaciji primer, ali sam danas citala o tome pa sam se setila ove teme, jer su mi u pogledu svesti onoga sto cine i mogucnosti da upravljaju svojim postupcima delovali kao analogan primer. ja uvek navodim oba dela jer je to formulacija instituta, ali drugi je ovde vazniji. bas sam u pravu citala; to je bio jedan od primera za neuracunljivost koji iskljucuje krivicnu odgovornost (ali ne i lecenje)... doduse, pisalo je da sve te bolesti, poremecaji i stanja koje navode za primer nisu apsolutni pokazatelj, vec ocena zavisi od stepena poremecaja, stadijuma i drugih okolnosti... a izmedju potpune neuracunljivosti i uracunljivosti svakako postoji niz stanja...

pade mi na pamet...kako nemaju snagu volje da jedu, ali imaju snagu volje da uopste ne jedu...kakav paradox...

Zato što ne žele da jedu. Znaju da je dobro za njih da jedu ali ne žele jer tripuju da će njihov mali univerzum da se raspadne a, u još gorem slučaju, mogli bi se i ugojiti :eek:
I takvi su 24/7. Hm, neuračunljivi? Da se zamisli čovek...

Poslednja izmena:
sad ja malo skrecem sa teme, nebitan je taj doktor, problem je sto ljudi inace svrstavaju lekare u grupu nekakvih svetaca, ne znam ni ja cega.. pa nije se rodio ko doktor, skolovao se, a pre toga je valjda postao covek ko i svi drugi, sto mu omogucava da bude jednak debil sa svima ostalima (debilima).. misim, zaboga, ona tako a otac joj lekar.. glupost..
nema veze sa tobom licno, nego ne mogu da ne prokomentarisem to o :worth:lekarima:worth:.
pfff...

Bar je neko shvatio sta sam htela da "kazem"!!!Zasto se neko cudi sto je otac lekar a nije shvatio sta mu se desava sa detetom!?
Nema veze da li su roditelji lekari ili terenci,to se desava i uvek postoji "objasnjenje" zasto se desilo bas "toj" devojci u "takvoj" porodici!

Back