Prljave rok pesme

VanderGraaf

Aktivan član
Poruka
1.353
Jednu od najboljih pesama Bitlsa, "While My Guitar Gently Weeps" je napisao George Harrison. Pesma se nalazi na takozvanom "Belom Albumu" ali osim Harisonovog imena pored ove pesme, na albumu nigde necete naci ime Erik Klaptona. Njegovo ime bi moralo da bude napisano jer ipak, solo na gitari u pesmi "While My Guitar Geently Weeps" nije odsvirao Harison, vec ga je odsvirao Erik Klapton. Mozda Harison nije dao da se Kleptonovo ime pomene pored njegove pesme jer je predosetio sta ce se desiti skoro 9 godina kasnije.
Elem, svega dve godine nakon Belog Albuma, dakle 1970-te, Erik Klepton je napisao pesmu "Layla".
Pesma "Layla" je posvecena Patty Boyd, tadasnjoj zeni Dzordza Harisona. Mnogo kasnije, 1977 godine, Erik Klapton je bukvalno ukrao Patty Boyd od Dzordza Harisona. Pati je napustila Dzordza i preudala se za Kleptona. I pored toga, Dzordz i Erik su i dalje ostali prijatelji jer Dzordz je cak bio i na vencanju Erika i Peti.
"Layla" je prljava pesma o tudjoj zeni:

"You’ve been running and hiding much too long.
You know it’s just your foolish pride.
Layla, you’ve got me on my knees.
Layla, I’m begging, darling, please.
Layla, darling won’t you ease my worried mind".

Skoro svi znaju za popularni hit grupe The Knack "My Sharona". Pesma je postala izuzetno popularna nakon filma sa Vinonom Rajder "Reality Bites". Ali, Sharona nije izmisljena licnost za pesmu. Sharona iz pesme postoji i njeno ime je Sharona Alperin sa kojom je pevac Knack-sa, Doug Fieger imao aferu....dok je Sherona jos bila maloletna. Ocigledno, Doug ima prljavu mastu i voli dodir "mladje", barem tako on kaze u pesmi:

"Never gonna stop, give it up, such a dirty mind/I always get it up,
for the touch of the younger kind.

Led Zeppelin...hard rok legende i njihova prljava masta. Pesma "Black Dog" ukazuje na dve stvari. Crni pas je zapravo seksualno napaljeni pas koji predstavlja coveka koji seksualno nikada nema dovoljno zena da bi bio zadovoljan.

"Ah ah, child way ya shake that thing/Gon’ make you burn, gon’ make you sting/Hey,
hey baby when you walk that way/Watch your honey drip, I can’t keep away.

Iako nije o seksu, tudjim zenama i maloletnicama, Roling Stonsi imaju veoma prljavu pesmu o necem drugom. Imaju pesmu o serijskom ubici i ubijanju zena. "Midnight Rumbler" je autobiografska pesma o serijskom ubici Albert DeSalvu, poznatijem kao "bostonski davitelj", koji je tokom 60-tih ubio i iskasapio 13 zena. Silovanje, noz, upucaj, bol...sve je tu u pesmi:

"I’m called the hit-and-run raper in anger/The knife-sharpened tippie-toe/Or just the
shoot ’em dead, brainbell jangler",
"I'll stick my knife right down your throat, baby
And it hurts!"

ZZ Top, poznati bradati teksasani imaju pesmu "Pearl Necklace". Jednostavno i bez skrivanja, biserna ogrlica u zamenu za seks:

"She was gettin’ bombed/And I was gettin’ blown away… And that’s not jewelry she’s
talkin’ about/It really don’t cost that much.

Cak i dobrica iz Bitlsa, Ringo Star ima prljavu mastu i lozi se na maloletnice u njegovoj pesmi: "You are Sixteen". Stvarno Ringo?... Ti si sesnaestogodisnjakinja, ti si prelepa i ti si
moja!

"You’re all ribbons and curls, ooh, what a girl/Eyes that sparkle and shine/You’re sixteen,
you’re beautiful and you’re mine."

Rok himna grupe Bad Company "Can`t Get Enough", kolliko god bila dobra kao pesma, ima uvod koji jasno govori da zena nema pravo da kaze "ne" i da /oni/grupa/muskarci/ odbijaju "ne" kao odgovor i uzimaju sami sta zele:

"Well, I take whatever I want/And baby I want you."

Ted Nugent......"Ludak iz Detriota" (Motor City Madman), kako mu je popularan nadimak. Ne mogu da ga smislim i zaista jedan od retkih muzicara koga mrzim. Ne zbog muzike vec zbog lova. Idiot je pobio pola zivotinja po Americi i svuda po svetu. Cak i lavove u Africi. Kuca mu je puna prepariranih zivotinja koje je ubio, i samo prica o oruzju i drugom amandmanu kako se mora zastiti pravo posedovanja oruzja.
A peva o trinaestogodisnjoj devojcici u pesmi "Jailbait". Bas me briga sto si 13, izgledas previse dobro, znam da si cista, ima jedna mala stvar koju bih ti uradio? Stavi joj lisice i ja cu je deliti sa tobom".
Kako ovaj "Motor City Asshole" nije zavrsio u zatvoru i kako ga nisu uhapsili zbog ovih reci i ove pesme, nikome nije jasno.

"Well, I don’t care if you’re just thirteen/You look too good to be true/I just know that you’re
probably clean/There’s one little thing I got do to you.She likes us boys when it's
time to get down/ She's got this craving for the underage. Don't put those handcuffs on me/
Put them on her and I'll share her with you"

I na kraju AC/DC....mislim da ne treba nikakav komentar za pesmu koja se zove "Big Balls":

"I’ve got big balls
I’ve got big balls
They’re such big balls
And they’re dirty big balls
And he’s got big balls
And she’s got big balls",
(But we’ve got the biggest balls of them all)"....

Back