Prizren

Gledao sam danas emisiju o Prizrenu na B92. "Domacica" je bila neka mlada devojka po imenu Anita svidelo mi se sto su neki momci iskoristili foru spustanja traktorskim gumama niz bistricu da od toga naprave festival jer je to nekad bila uobicajena letnja slika - deca koja se na starim okrpljenim traktorskim gumama spustaju niz reku.

Gledao sam danas emisiju o Prizrenu na B92. "Domacica" je bila neka mlada devojka po imenu Anita svidelo mi se sto su neki momci iskoristili foru spustanja traktorskim gumama niz bistricu da od toga naprave festival jer je to nekad bila uobicajena letnja slika - deca koja se na starim okrpljenim traktorskim gumama spustaju niz reku.

stvarno je to zanimljivo

zna li itko je li u 60ima postojala poljoprivredna skola u prizrenu i, ako je vise nema, gdje bi ti dokumenti danas bili???

pretrazila sam cijeli internet, nema ni rijeci o toj skoli niti o nekom info-broju u prizrenu

please help :think:

Prizren je na žalost jedan drugi grad za nas koji smo morali da ga napustimo 1999.godine. Grad koji je se kroz svoju dugu istoriju odlikovao multietničošću danas živi novi život bez Srba pravoslavaca. Građevine u njemu, koje su stvarali srpski i turski vladari pokazuju sav monument Prizrena. Nasilje koje nastaje 1999.godine ima za cilj, pored etničkog čišćenja i potpuno prekrajanje istorije na zločinački način pred očima celog sveta. Srbi trebaju da znaju šta je Prizren značio i šta treba da znači za Srbiju i srpsku državu.

Skoro sam čula, i neopisivo mi je drago što se ponovo otvorila Bogoslovija.
U Prizrenu sam bila kao mala jedanput, ali s obzirom na to kakav je utisak poseta ostavila na mene, svega se u detalj sećam.

Deda me je kroz celo detinjstvo uspavljivao pričama o Karakondžuli, Koskarecu, Marino crevce oko vretence, Vučari, Jarac Živodarac
ima i ono: puče tres iz Nebes, mene udri po trbes, bež da bežimo u carevu vojskuuuuuu
Moji su inače iz Sredske, Pejčiki. Mama je 70ih,80ih često išla dole. Za sebe nažalost ne mogu isto reći, ali sanjam o tome da neko leto ili proleće provedem u selu sa makar skromnim društvom.
Poljubac za sve :*

Pozdrav iz maglovitog Prizrena. Fotografije su napravljene tokom jeseni.

Picture015-1.jpg

Picture017-1.jpg

Picture025-1.jpg

vecer svima,ima jednu pitanj za plumaxhiju ti jest golubara ili pak za mister malika...maliqe ko je onaj iz prizren qerim bajrami,hvala unapred na odgovoru...ili ako neko drugi zna ko je ta doticna osoba hvala tko mi bum odgovoril

vecer svima,ima jednu pitanj za plumaxhiju ti jest golubara ili pak za mister malika...maliqe ko je onaj iz prizren qerim bajrami,hvala unapred na odgovoru...ili ako neko drugi zna ko je ta doticna osoba hvala tko mi bum odgovoril

za cerima znam samo da je iz musnikova (selo u sredackoj zupi)i da glumi nekog politicara

Odavno nisam ovde zavirivao - i nista nisam propustio. :(

Veceras sam, slucajno, saznao da u Prizrenu postoji skola koja drzi nastavu na srpskom - nisam mogao da verujem (ne mislim da je lik lagao).
Objasnio mi je da je on bosnjak i da ih je u generaciji bilo dva razreda (47 ukupno) i da oni cak i ne znaju albanski kao i da se u Prizrenu cuje srpski jezik po gradu sasvim normalno - bez posledica.

Sve mi je to SUPER ali ja sam jos uvek skeptik, pomalo :)

P.S. uzecu to kao 'SVOJ PROBLEM' :lol:

Pozdrav

Back