Prizren

Dali se neko seca devojke koja je radila kao psiholog u O.S.Slobodan Surcevic i zvala se Divna. Secam se da je tad s obzirom na kaldrmu jedna od retkih nosila stikle a i minic pa su uvece momci zvizdali za njom sto nigde jos nisam tako cuo.

Na zalost ne mogu ti pomoc...tek sam bio u pubertetu i palio sam se na drugarice :) ...

Pozdrav maloj Milici Đorđević, najmlađoj prizrenskoj Srpkinji. Našoj carici Milici. Ona i njena majka Evica uz još osmoro Srba žive i dalje u našem najtoplijem gradu Prizrenu. Malo stado koje Gospod s neba čuva kad već ne može onaj 'ko na zemlji treba.

rep-Prizren.jpg

Slazem se...iznad svega treba covjek biti i voljeti ljude...kao sto rece Marko Miljanov ( crnogorski junak i vojvoda-porijeklom iz plemena Kuci)

"Junastvo je odbraniti sebe od drugih, a Cojstvo je odbraniti druge od sebe" ...

Slazem se...iznad svega treba covjek biti i voljeti ljude...kao sto rece Marko Miljanov ( crnogorski junak i vojvoda-porijeklom iz plemena Kuci)

"Junastvo je odbraniti sebe od drugih, a Cojstvo je odbraniti druge od sebe" ...

Uh, Crnogorci....kad ono priznaše Kosovo reče neko: " Crnogorci, jedini dio srpskog naroda koji nije morao da dokazuje šta je, krenuo je da dokaže ono što nije ".

Što se tiče porijekla, ako si ciljao na mene...iznenadio bi se gdje sve ima metohijskih Srba.
A i puno volem jednog Prizrenca.

Stvarno mi je zao tog divnog coveka velikog srca.

Pre jedno 15 tak godina poklonio mi je sahovsku tablu.

Ha, ha, ha...vjerojatno. On je svima poklanjao šah, ili da budem preciznija, mnogima za koje je smatrao da mogu napredovati, a eto, šah je bio njegov način i pasija.
Inače, pozlilo mu je upravo za vrijeme jedne partije šaha...I napustio nas je.

Meni osobno puno je značio, preporučio mi je neke izvrsne knjige koje sam trebala pročitati s obziorm na svoje interese i dob, sugerirao čime, kojim hobijem bi se trebala baviti dok sam klinka, kao i mojoj sestri od tetke...I sve je dobro locirao.

Pa evo, i ja šaljem dalje: mislim da naslovi "Male žene" i ostala tri romana od Marry Louise Alcott (nadam se da sam dobro zapamtila ime) i Mobby Dick još uvijek nose istu svježinu za klince od osam, devet, ili deset godina...
Za one koji vole knjigu, to je pravi izbor za tu dob.Sada možda još i više, s obziorm na igrice i play statione...

Bas me zanima ko je u to vreme bio izdavac naslova "Male zene".
Znam da je sada u Hr Konzor a u Srbiji nema tog naslova.

Ne mogu se sjetit...Čini mi se da su bile četiri, sve bijele sa onim krpenim uvezom, isto bijelim i na naslovnici bi bila neka slika...E, sad jel to bio Nolit ili biblioteka Vjeverica, a možda čak i školska knjiga...stvarno ne znam. Znam samo da nije bila bibilioteka Svjetlost Sarajevo, oni su imali one crvene, papirnate korice....U tom kompletu je bio i Mobby dick i još jedan naslov....

Vidjela sam da u Profilu imaju Male žene ali - na engleskom. Pa ni to nije loše...

Otkad nisam cuo taj izraz "dembelj" :hahaha:

A gde na FB kako to trazis?
Mene klinci navukli ali ja samo pikam bilijar i poker i to je sve.

bas ima jedna grupa koja sezove "prizrenski jezik "tu se mozes podsetiti na stare prizreske reci.

samo upisi u ono polje "prizren"i pritisni "trazi" i to je to

ma daj nemoj terati segu samnom ,znam da znas

Back