Prizren

kad krenes za ljubizdu reci ces "krenuo sam za ljubizdu"isto tako i za vrbnicu, ja mislim da nije tesko :D

nikad nisam nekoga cuo da kaze da ide severno ili juzno u samom gradu, vec ce reci u kojoj mahali ide ili u kojoj mahali se nalazi
slazem se donekle...ali recimo kad ides u zagrebu bg sk veci gradovi imas tabelu koja oznacava izlaz ili ulaz jug sever istok bilo to na balkanu bilo na zapadu...recimo po sloveniji pise vhod zahod...njemacka austrija pise ausfahrt einfart ost nord zuid...vazno je da znamo gde idemo

dobrodosao Gaso84

Bolje vas nasao...ono sto me konkretno zanima su slike podrucja od Bazdarane do Petrovog sela-samoposluga gdje sam cekao za mlijeko za vrijeme bombardovanja...tekstilna srednja skola, os Slobodan Surcevic... Vecinom su oko nas ziveli Torbesi-ako smijem tako da se izrazim...pa smo svi govorili torbeski jezik( sad jel pravilno ne znam) i Albanci i Srbi i Turci i Bosnjaci i Romi...joj covjece...

Ah Meraka kad sa komsijama navece sjednes na kafu, djeca se igraju ne brines im brigu, fini onaj vjetar pirka dize onu prasinu sa suhih ulica...najdraze mi je bilo da prskam vodu na ulicu :) ... Kako smo imali kafanu nije bilo dana da ja i moj burazer svakog jutra prije skole ne odigramo po jednu partiju Bilijara i pokera...
Sto se tice doma JNA i tu sam provodio dosta vremena igrajuci sah...imali smo turnire skola a i regionalne...sad oprostite mi al moram reci da sam prvak Kosova i Metohije u sahu i da sam osvojio 9-to mjesto na drzavnom takmicenju...vidite to se malo zna(iako me je Prizrenski Fond finansirao) ...
Sjecam se kad sam se izgubio prvi put svega 4-5 godina...dosao sam do Sadrvana i kad sam kupio lizalicu( po koju sam dosao) na povratku kuci sam nastavio sve do kasarne i sportskog centra...na kraju sreca sto je policajac, koga sam pitao da mi pomogne, znao moga oca...

Jel ziv Meljiman Mustafi-pjevac... nesto sam gledao na youtube-u shkola Lek Dugajini-Slobodan Surcevic...sve mi se cini da se ova danasnja omladina drogira...

...dal iko zna adresu ili broj Doma Kulture ili radija Prizren...ja sam nekako naso jedan ali nista ne ide...

U naselju oko skole Slobodan Surcevec i dalje zive kako ih ti nazivas"torbrsi"i dalje se ptica "torbrski"ali ona ulica koja ide od bazdarane (kruzni tok)prema skoli promenila se 100%nemozes je preoznati.
Ona samousluga gde si cekao mleko je sada ruglo te ulice,zatvorena i polomljena.

Dom JNA vise ne postoji sada se to zove "bela kuca" u njoj je kabinet gradonacelnika Prizrena.

Posto si igrao sah morao si poznavati Radovana Rasu pirocanca bio je profesor ruskog jezika

Jel ziv Meljiman Mustafi-pjevac... nesto sam gledao na youtube-u shkola Lek Dugajini-Slobodan Surcevic...sve mi se cini da se ova danasnja omladina drogira...

...dal iko zna adresu ili broj Doma Kulture ili radija Prizren...ja sam nekako naso jedan ali nista ne ide...

Meljo je ziv i zdrav ko dren a ovo drugo sto pitas ni ja neznam

slazem se donekle...ali recimo kad ides u zagrebu bg sk veci gradovi imas tabelu koja oznacava izlaz ili ulaz jug sever istok bilo to na balkanu bilo na zapadu...recimo po sloveniji pise vhod zahod...njemacka austrija pise ausfahrt einfart ost nord zuid...vazno je da znamo gde idemo

aman bre nasinec pa ti otide mlogo daljeko dori do nemacka i austrija

Pa O.K. s Vlatkom ali i moja pokojna baba prizrenka nije nikad izgovorala Nemacka vec Germanija. :per:

I u drugim krajevima tadasnje SFRJ je bio uobicajeni naziv kod tada starijih ljudi Germanija. Kao sto su oni uvek koristili izraz Kosmet a ja uvek Kosovo i pitao se sto Kosmet.

Pa O.K. s Vlatkom ali i moja pokojna baba prizrenka nije nikad izgovorala Nemacka vec Germanija. :per:

I u drugim krajevima tadasnje SFRJ je bio uobicajeni naziv kod tada starijih ljudi Germanija. Kao sto su oni uvek koristili izraz Kosmet a ja uvek Kosovo i pitao se sto Kosmet.

slazem se ja recimo koristim naziv za albance siptar..a moja babih je zvala arnauti...a na jednom putovanju po rusiji kao supervizor..secam se jednog ruskog radnika koji u nervozi osim psovki izgovori plahoj kak arnaut..pa ga ja pitam a sta to znaci(iako ruski govorim perfekt tu sam proveo vise od 20 godina) on kaze taj je izraz koristila moja baba znaci pokvaren zao kao albanac cudno mi to bijase,pitam se zar su i do tamo arbenasi dostigli i huliganizam prenesose

O tome je bilo dosta reci na temi Albanac ili Siptar i na kraju je zakljucase, tako da necemo ovde o tome jer je offtopic i moze se upropastiti tema a mislim da to niko od ovde prisutnih ne zeli. :D

slazem se , vec je ovde bilo price o nemackoj germania...
albanas siptar ila arnaut
rom cigan il egipcanin gypsy....
sta li ima sad lepog u prizrenu i boljeg nego ranije..osim javnih kuca ne meniu...ect... benn af....

Pozdrav maloj Milici Đorđević, najmlađoj prizrenskoj Srpkinji. Našoj carici Milici. Ona i njena majka Evica uz još osmoro Srba žive i dalje u našem najtoplijem gradu Prizrenu. Malo stado koje Gospod s neba čuva kad već ne može onaj 'ko na zemlji treba.

rep-Prizren.jpg

Gledao sam reportazu na TV kako je samo jedan srbin u Prizrenu kad sad ispade 8 a i to je za svaku pohalu jer sta bi taj grad bez vise nacija. Arhitektonski je visenacionalno izgradjen a to ga i donekle krasi.

U naselju oko skole Slobodan Surcevec i dalje zive kako ih ti nazivas"torbrsi"i dalje se ptica "torbrski"ali ona ulica koja ide od bazdarane (kruzni tok)prema skoli promenila se 100%nemozes je preoznati.
Ona samousluga gde si cekao mleko je sada ruglo te ulice,zatvorena i polomljena.

Dom JNA vise ne postoji sada se to zove "bela kuca" u njoj je kabinet gradonacelnika Prizrena.

Posto si igrao sah morao si poznavati Radovana Rasu pirocanca bio je profesor ruskog jezika

Ja sam poznavala Radovana. Bio mi je teča. Genijalac.

Dali se neko seca devojke koja je radila kao psiholog u O.S.Slobodan Surcevic i zvala se Divna. Secam se da je tad s obzirom na kaldrmu jedna od retkih nosila stikle a i minic pa su uvece momci zvizdali za njom sto nigde jos nisam tako cuo.

Ako je Genijalac...Rade...naravno da ga znam, to mi je bio trener :) cinilo mi se da je njemu bilo draze kad pobjedim nego meni :) dolazio je cesto i kod nas...sjecam se ja bih igrao sah u kokoske sa starijim ljudima...jednom na takmicenju u Bajinoj Basti ( nevazno za sah ) zaleteo sam se da preskocim 20 stepenica al skocio na stranu bar da padnem na travu...kad sa 3-ceg sprata svi treneri su me gledali za zaprepascenjem...kasnije je trener napravio salu od toga da sam leteo po Bajinoj Basti :)...na zalost ne znam sta je sa njim...

Back