PRIZNANJE NAKON SMRTI

Nije mi jasno kako ti pitanje nije jasno.
Prvi covek ucenja koje je nenasilje, mir, trpljenje i sve slicno, em drzi opelo, em hvali osobu koja je celi zivot ostrila bajonetu?

Pitanje je meni jasno, nije mi jasan mi je tvoj način razmišljanja i odgovora na temu...Milunka nije oštrila bajonete čitav život, ako iole nešto znaš o njoj, ne bi trebalo izuzeti i ratovanje, ali i ne bi trebalo izuzeti ni njen život posle rata....sama je izdržavala i svoju jedinu ćerku i usvojene ćerke, bila je hrabra i u mirnodopskim uslovima, siromašna, a opet postizala da pomogne svakom ko bi došao u Beograd od rođaka i pokušavala da potpomogne u školovanju....na ne prepičavam sada....

Poslednja izmena:
Gledam upravo premeštanje posmrtnih ostataka Milunke Savić u Aleju velikana.....
Na RTS 2.
Opelo drži Patrijarh Irinej - lično.
Uz sasvim pristojan broj građana, "nazočan" je i šef države, gosp. T. Nikolić....

E, pitam se - da li je u srpskom psihološkom sklopu da priznaje i ističe ljudske vrline saplemenika
tek posle njihove smrti ?
Zakasnelo.
Umrlom, šikaniranom za života, ne treba, a mlađe generacije neće upamtiti....!

Ipak, hvala Ti, Milunko !
Izvini i oprosti ovom svom budalastom narodu......

Ne striktno u kontekstu teme, ali smrt anulira zavist i surevnjivost. Srbi su uvek bolećivi spram mrtvih.

To ništa ne boli.

preobukla sebe u muskarca, skratila kosu i obrijala se da bi otisla u rat umesto svog brata

http://www.erepublik.com/en/article/hrabri-kaplar-milunka-savi--1949422/1/20

Da po 100x puta ponovljena priča odnosa sestre prema bratu, prvo to...mada nema veze sa temom, ta prva priča i razlozi njenog odlaska u rat, opet govore o nekoj vrsti lude hrabrosti i neobične ličnosti uopšte uzev.....meni je je samo ne jasan tvoj indiferentan stav prema temi.... sa čime se ne slažeš? šta je tebi tu licimerno?...bilo sa njene strane, bilo sa strane crkve...iznesi argumente....ja ti se uopšte ne suprostavljam, zanima me druga strana istine, ukoliko postoji...tvoja istina me zanima....

Back