PRIZNANJE NAKON SMRTI

Grof Vronski

Legenda
Poruka
60.495
Gledam upravo premeštanje posmrtnih ostataka Milunke Savić u Aleju velikana.....
Na RTS 2.
Opelo drži Patrijarh Irinej - lično.
Uz sasvim pristojan broj građana, "nazočan" je i šef države, gosp. T. Nikolić....

E, pitam se - da li je u srpskom psihološkom sklopu da priznaje i ističe ljudske vrline saplemenika
tek posle njihove smrti ?
Zakasnelo.
Umrlom, šikaniranom za života, ne treba, a mlađe generacije neće upamtiti....!

Ipak, hvala Ti, Milunko !
Izvini i oprosti ovom svom budalastom narodu......

Poslednja izmena:
Prvi covek ucenja koje propagira put nenasilja (okretanje drugog obraza) drzi opelo osobi koja je ceo zivot ratovala?
Kamael, kada te neko pljune, samarićanski, obrišaš bljuvu sa lica, izvineš se ti njemu u njegovo ime...i pomisliš u sebi....oprosti mu Bože ne zna šta radi.
Okretanje drugog obraza je, ako ćemo bukvalno, prva šansa budali data da izbegnemo odbranu. Ispravi me ako grašim.

Poslednja izmena:
Kamael, kada te neko pljune, samarićanski, obrišaš bljuvu sa lica, izvineš se ti njemu u njegovo ime...i pomisliš u sebi....oprosti mu Bože ne zna šta radi.

Koga, mene? Mene ne, to se moze desiti i desava se samo vama koji ste pod uplivom popa samaricana i njegove popadije. Ako ste.

- - - - - - - - - -

Loše čupaš !
Rasčerečio si mi tekst, ali bez uspeha da ga obesmisliš !

Ipak bih ja tebe u Padinjak, na krompir i repu....
A, ima i šargarepa.
Pa čupaj !

Ti si psihicki bolestan.

velika zena.....neka joj je vechna slava i neka se ove savremene indijanke ugledaju na nju.......

- - - - - - - - - -

Prvi covek ucenja koje propagira put nenasilja (okretanje drugog obraza) drzi opelo osobi koja je ceo zivot ratovala?

suncokretu opet loopash ko lonche niz stepenice..idi kod blavacke.....ona je primer sjajne zene......mentalno retardirane.......:lol:

Koji ti je covece, postavio sam konkretno pitanje u vezi opela. Vrati se i pogledaj sta si odgovorio.

Ako postoji nesto nerazjasnjeno izmedju nas dvoje sa teme Chupaderos kada si isto tako agresivno uleteo pa dobio po nosu i popio metak, trebao si tada odreagovati umesto sto si se povukao kao neka devojcica pa ovde divljas poput klomazepam osobe navodeci krompire i padinjak. I to jos na svojoj temi.

Koga, mene? Mene ne, to se moze desiti i desava se samo vama koji ste pod uplivom popa samaricana i njegove popadije. Ako ste.

- - - - - - - - - -

Ti si psihicki bolestan.

Kamael, objasni svoj stav.....šta u celoj ovoj priči, tebi jednostavno neke stvari ne piju vodu.....kada se već uključuješ, pa da polemišemo...zašto crkva nije ili jeste loša...ili šta je to pa Milunka zgrešila ili je svetica...

Poslednja izmena:
Kamael, objasni svoj stav.....šta u celoj ovoj priči, tebi jednostavno neke stvari ne piju vodu.....kada se već uključuješ, pa da polemišemo...zašto crkava nije ili jeste loša...ili šta je to pa Milunka zgrešila ili je svetica...

Nije crkava vec crkva. Rec crkava se upotrebljava zargonski za osobe koje su u procesu umiranja. Postavio sam jasno pitanje, ako ti nije jasno preskoci.

Koji ti je covece, postavio sam konkretno pitanje u vezi opela. Vrati se i pogledaj sta si odgovorio.

Ako postoji nesto nerazjasnjeno izmedju nas dvoje sa teme Chupaderos kada si isto tako agresivno uleteo pa dobio po nosu i popio metak, trebao si tada odreagovati umesto sto si se povukao kao neka devojcica pa ovde divljas poput klomazepam osobe navodeci krompire i padinjak. I to jos na svojoj temi.

Nikakvog sukoba ja sa tobom nisam imao.
Do sada.
Prema tome, nisam mogao dobiti po nosu.
Retko dobijam po nosu, jer sam borac.
Ni ovo ne smatram nekim, bogtepitaj kakvim dualizmom.
Na taj nivo nesporazum podižeš ti.
Ja, lično ovaj sukob svrstavam u zdravu, mušku polemiku.

A, delimični citat moga teksta, shvatio sam onako kako sam napisao.
Nikakve filozofije ni oko čega.
A ti me razuveri.
I, ne izmišljaj, davno je meni prestalo "devojaštvo" !
Ostavi kasetu "Vidimo se u čitulji" da se ohladi malo....
Sve preliva od dotične terminologije, prike !

PS.
(Kakva je sudbina Mihajla Divca, koji se poštapao sa ovim -"devojčica"?

Poslednja izmena:

Back