Priznanje Kosova znači priznanje separatizma i terorizma

Pijanista:
Е видиш, ниси у праву. Ја сам чуо за сличне приче из прве руке (додуше не толико драстичне, али добро). Нека је ово 100 % тачно што си рекао, да ли је одговор на та шиканирања; у виду киднаповања, убистава, терористичких напада био у реду.

ne bavim se politikom, ali ne verujem da 50% toga sto vi "znate" da je istina. mislim na stvari koje su vama servirane kao "dokumenat", secam se onog tv. experta za balkan ili kosovo, [zaboravio sam ime] kada je prikazivo stvari koje su se desavale nama [znam kucu] a u vestima je bilo "kako albanci vracaju srbiji to sto ih je primila" ili sl. a terorizam nije odgovor ni na sta, za mene... da ponovim, ne mozemo pricati o dogadjajima ... ili niste bili prisutni ili ako jeste onda ste uvek videli ono sto ste zeleli. ili ste mislili dobro im rade jer ste na TV. culi da tamo negde daleko albanci maltretiraju srbe [sto ne znaci da i toga nije bilo, ali niti delic kako se javljalo]. kompletan gubitak na kosovu je bio oko 10.000-12.000 ljudi, a ja cujem ovde informaciju da je zivot izgubilo vise od 3.000 srba???
cak se barata cifrom od 5.000 znaci otprilike 1:1 cesto me mrzi i da odgovaram na takve "tvrdnje"

adem_ks:
kompletan gubitak na kosovu je bio oko 10.000-12.000 ljudi, a ja cujem ovde informaciju da je zivot izgubilo vise od 3.000 srba???
cak se barata cifrom od 5.000 znaci otprilike 1:1 cesto me mrzi i da odgovaram na takve "tvrdnje"

Taj gubitak se odnosi na one ciji su ostaci nadjeni, tj. potvrdjeno je da su mrtvi. Cifra od tri hiljade Srba se odnosi na nestale, a i ja i ti znamo da se oni nece pojaviti, barem ne zivi.

Yopa:
O, bog te maz'o...

Pa zivot mu hebem, da li je ukidanje autonomije povod za TERORIZAM??? I Vojvodini je bila ukinuta autonomija, pa nesto ne primetih da se neko prihvatio oruzija. Znaci, ne opravdavaj ZLO samo da bi sebi i nama izgledao tolerantan...
Sta pricas bve ti. To je tek bio prvi od Slobinih brilijantnih (joj) poteza. Zatim je usledio drzavni terorizam.

Pijanista:
Да им је дао више овлашћења, оваквих пиздарија (у оволикој мери) би било још 1991, уместо 2000. године. Будимо реални. Иначе ко каже да је СФРЈ била нормална земља?
Vidis kako ne razumes. Kada narod na nekoj teritoriji zeli vise ovlascenja civilizovane drzave im izdju u susret. Tako gradjane privoljava sebi, cini ih srecnim. Metode sile su odavno tamo zaboravljene. Nemacka je na primer sastavljena od 12 (16?) republika, Sicilija, Sardinija u Italiju imaju neverovatan stepen autonomije, u Engleskoj je slican slucaj. Znaci autonomija je DOBRA stvar, uvek. Samo sto to treba razumeti. Da smo mi to uradili i Albanci i dalje trazili nezavisnost ne bi je dobili, zato sto bi nasi postupci bili ljudski, humani i demokratski.

Ha-Nocri:
Vidis kako ne razumes. Kada narod na nekoj teritoriji zeli vise ovlascenja civilizovane drzave im izdju u susret. Tako gradjane privoljava sebi, cini ih srecnim. Metode sile su odavno tamo zaboravljene. Nemacka je na primer sastavljena od 12 (16?) republika, Sicilija, Sardinija u Italiju imaju neverovatan stepen autonomije, u Engleskoj je slican slucaj. Znaci autonomija je DOBRA stvar, uvek. Samo sto to treba razumeti. Da smo mi to uradili i Albanci i dalje trazili nezavisnost ne bi je dobili, zato sto bi nasi postupci bili ljudski, humani i demokratski.

Немачкој је федерално уређење наметнуто после Другог светског рата.

Децентализација јесте, али аутономија није добра ствар. Децентрализација подразумева локалну самоуправу територијалних јединица ОПШТИНА, и тако би Србија требала бити уређена, као унитарна, али децентрализована држава. ПОКРАЈИНЕ су сувише велике територијалне јединице и зато их треба укинути!

А што се Албанаца тиче, ти говориш као да су они били узорни грађани Србије. Већина њих није ни имала југословенско држављанство, јер је проклети Тито отворио границу са Албанијом и дозволио да се та гамад досели и продре у ткиво Државе. Они су карцином на телу Србије!

Zajedno smo jači kada bi se Hrvati Janjevci povezali sa Albancima Katolicima i Pravoslavnim Srbima bila bi tamo stvorena kritična masa koja bi možda spriječila ili barem odgodila priznanje Kosova.Danas na Kosovu Janjevo mora čuvati Njemačka vojska i tenkovi od mogučih napada albanske narodne armije kako se ta terorstička organizacija službeno naziva.Europa predlaže nastavak protektorata i kontrolirani suverenitet Kosova a Amerika traži potpuni što je neprihvatljvo za manjinske nacije na kosovu.Rusija ima najbolje stajalište glede Kosova da ono može imati visoki stupanj autonomije unutar Srbije to je rekao i Putin kada je bio kod Mesića u Zagrebu na otvaranju europskog energetskog samita.

mislim da bi jedna tema o kosovu trebala biti lepljiva, ako neko smatra da je neka vest vredna nove teme on je postuje ako ne onda je tu lepljiva. ovo su najnovije vesti
Solana i Ban o Kosovu
10. jul 2007. | 07:23 -> 14:44 | Izvor: B92, Beta
Beograd -- Predstavnik EU Havijer Solana i generalni sekretar UN Ban Ki Mun pozvali su Prištinu i Beograd da ne povlače jednostrane poteze.

Solana je, posle razgovora sa Banom u Briselu, rekao da je EU spremna da u vrlo kratkom roku uputi misiju za pravnu i ekonomsku saradnju na Kosovo, ali je naglasio da je za to nužna rezolucija Saveta bezbednosti UN. On kaže da EU ne razmišlja o neograničenom vremenu za pregovore dveju strana.

"Veoma se nadam da će u ovom procesu koji je otvoren, dvema stranama biti omogućeno dodatno vreme za razgovore i da će posle toga biti usvojena rezolucija u Savetu bezbednosti", kaže on.

"Kao što znate, nacrt koji je trenutno u Savetu bezbednosti ne pominje otvaranje vremenski neograničenih pregovora. Trenutna je ideja da pregovori traju 120 dana ili slično... Nemamo ambiciju da to tačno oročimo, ali moram da vam kažem da ne razmišljamo o neograničenom vremenu", kazao je Solana.

Solana je rekao da će nastaviti da rade sa Beogradom i Prištinom i u tom smislu je najavio popodnevni susret sa ministrom spoljnih poslova Srbije Vukom Jeremićem.

Ban: Kosovo među najozbiljnijim pitanjima

Posle razgovora sa Solanom, generalni sekretar Ujedinjenih nacija izjavio je da je Kosovo jedno od najzbiljnijih pitanja s kojima su suočeni, i to zbog nedostatka napretka u sprovođenju preporuka njegovog specijalnog izaslanika Martija Ahtisarija.

On je ponovio stav da odlaganje rešavanja kosovskog pitanja ne bi bilo povoljno, kako za Balkan, tako i za jedinstvo Evropske unije.

"Ja ću kao generalni sekretar nastaviti da razgovaram o ovom pitanju sa vodećim državnicima, ali je u ovom trenutku od presudne važnosti jedinstvo Evropske unije i njenog vođstva", rekao je on.

"U razgovoru sam naglasio potrebu da Evropska unija preuzme inicijativu. Iskoristio bih ovu šansu i da pozovem zainteresovane strane da ne preduzimaju preuranjene, unilateralne poteze koji bi dodatno zakomplikovali ovo već komplikovano pitanje", kazao je Ban.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija upozorio je da bi dalje odlaganje rešenja statusa Kosova moglo izazvati nasilje na Kosovu i u regionu.

"Svako dalje odlaganje veoma će negativno uticati na mir i bezbednost ne samo na Kosovu", rekao je Ban na konferenciji za novinare posvećenoj međunarodnim migracijama u Briselu.

On je, takođe, pozvao sve strane na Kosovu da se uzdrže od upotrebe nasilja. "Nadam se da uključene strane neće preduzimati jednostrane poteze", rekao je novinarima generalni sekretar Ujedinjenih nacija.

Riker pozvao na brzo delovanje
Šef UNMIK-a Joakim Riker pozvao je Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija da brzo izradi plan za određivanje statusa Kosova, saopštio je UNMIK.

Kako se navodi u saopštenju, on je u izveštaju o sprovođenju standarda, koji je na zatvorenoj sednici podneo SB UN, ocenio da je došlo vreme da se obezbede "plan i raspored kako bi bio osiguran put kojim je krenulo dva miliona stanovnika Kosova".

Ocenjujući da je učinak UNMIK-a od 1999. kao privremene uprave značajan, Riker je rekao da je ta misija s međunarodnim i lokalnim partnerima veoma odlučno uspostavila osnove za funkcionisanje demokratije, vladavine prava i tržišne ekonomije.

"Došli smo do kritične tačke kada napredak na terenu zavisi od pružanja jasnoće o statusu Kosova", rekao je on.

Ističući da je "narod Kosova tokom procesa bio veoma strpljiv", on je ukazao da postoji zabrinutost stanovništva i kosovskih političkih lidera" zato što se plaše da "taj proces gubi zamah". "Ljudi zaslužuju jasnu situaciju u vezi sa statusom", rekao je Riker.

U Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija juče su iza zatvorenih vrata održane konsultacije o Kosovu, a sem Rikerovog, razmotren je izveštaj o radu UNMIK-a, koji je u pisanoj formi podneo generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ki Mun Ban.

andeli apokalipse:
Zajedno smo jači kada bi se Hrvati Janjevci povezali sa Albancima Katolicima i Pravoslavnim Srbima bila bi tamo stvorena kritična masa koja bi možda spriječila ili barem odgodila priznanje Kosova.Danas na Kosovu Janjevo mora čuvati Njemačka vojska i tenkovi od mogučih napada albanske narodne armije kako se ta terorstička organizacija službeno naziva.Europa predlaže nastavak protektorata i kontrolirani suverenitet Kosova a Amerika traži potpuni što je neprihvatljvo za manjinske nacije na kosovu.Rusija ima najbolje stajalište glede Kosova da ono može imati visoki stupanj autonomije unutar Srbije to je rekao i Putin kada je bio kod Mesića u Zagrebu na otvaranju europskog energetskog samita.
Јел' си ти то за неко ново братство-јединство?

Back