Признају одговорност, оставке не подносе

Pumpaj Dinstanović

Zaslužan član
Poruka
104.170
У партијама које нису успеле да прођу изборну баријеру од три одсто најављују озбиљну ванпарламентарну политичку борбу и тврде да ће после недељних резултата извући поуку

677z381_vlada-krstinic.jpg

Лидери политичких партија и покрета који нису успели да прођу избори цензус на парламентарним изборима сматрају се одговорним за резултате, али, сем Сергеја Трифуновића, нико не намерава да понуди оставку. Ипак, сви најављују озбиљну ванпарламентарну политичку борбу и тврде да ће после недељних резултата извући поуку.

Други пут у последњих 30 година радикали неће бити парламентарна странка. Лидер СРС-а Војислав Шешељ за „Политику” каже да искључује могућност колективног страначког самоубиства и да искључује могућност депримираности и пасивизације. Каже да се борба наставља до потпуне победе. „Ко ће одговарати за лоше изборне резултате? Неко ће одговарати, али не могу још да кажем ко. Неко кога ухватимо на брзину, па га умлатимо и оптужимо да је крив за лош резултат на републичким изборима. Није Дамјановић ништа крив, не знам зашто се препознао у нечему што није његова кривица”, истиче Војислав Шешељ.

На питање да ли је можда он, као лидер странке, одговоран за резултате на парламентарним изборима, одговара: „Ја сматрам да можда нисам одговоран. Уосталом, зашто бих па био? Режим је створио такве услове да странке нису могле мрднути. Прикупићемо све податке о нерегуларностима и жалићемо се суду.” Одговарајући на питање зашто су тако лоше прошли на републичким изборима, Шешељ наводи да одговор треба потражити у предизборној утакмици и одговара контрапитањем – одговор на то питање треба да да онај ко је „измислио” 14 изборних листа непостојећих странака и ко им је организовао прикупљање потписа. „Чак су отишли толико далеко да су им давали људе да контролишу изборни процес. Такви изборни услови су намерно створени да код бирача створе конфузију и шта радимо у таквим околностима”, додаје Шешељ.

Неке изборне анкете су давале коалицији Метла 2020 реалне шансе да уђе у парламент, али су гласачи у недељу ипак одлучили да у наредном скупштинском сазиву буду без посланика. Лидер Демократске странке Србије и Метле Милош Јовановић за наш лист каже да су резултати разочаравајући, јер, како каже, нису постигли циљ. „Нема љутње, тако су грађани одлучили. Поштујем вољу грађана. Очекивали смо боље резултате, да пре свега будемо парламентарна организација, и то се није остварило. На неким локалима смо добро прошли и мало је чудно што нисмо успели да прођемо цензус. Изборни резултати су помало нездрави, јер ће у наредне четири године у парламенту седети посланици из три листе и готово да неће бити опозиције. То није добро ни за власт”, истиче Милош Јовановић.

Додаје да нема сумње да је његова одговорност највећа и да ту нема дилеме. „Сешћемо ускоро и анализираћемо резултате и видећемо шта и како даље. Није било довољно месец и по дана изборне кампање. Пазите, нема љутње – услови су били познати пре почетка избора, знали смо правила игре. Играли смо, нисмо прошли, боже мој, идемо даље”, нагласио је Милош Јовановић.

Лидер Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић каже да ће понудити оставку због лоших изборних резултата, поготово, како каже, ако неко сматра да је крив јер је превише псовао. Замолио је да се чујемо данас, јер, како каже, треба да се слегну утисци. Пре тога је на свом твитер налогу написао: „Изгледа да се нисам добро продао, шта друго, чим нисмо прошли цензус”. На тај начин је алудирао на прозивке на друштвеним мрежама да се „продао” властима јер је учествовао на изборима.

Пре тога је на „Твитеру” најавио наставак демократске борбе. „Желим да се захвалим свима који су радили ову ненормалну кампању. Свима који су гласали, свима који су нам помагали, свима који су нас критиковали, свима који су у било ком делу, колико су могли, били са нама. Научили смо штошта једни о другима, идемо даље”, написао је Сергеј Трифуновић. Други на изборној листи ПСГ, Павле Грбовић кратко је резимирао резултате избора: „Да сведемо рачуне – пукли смо. Око 55.000 људи је рекло да радимо добру ствар. Много више није. То је чињеница са којом морамо да се помиримо. Једноставно нисмо били довољно добри. Као неко ко је највише заступао Покрет, сносим велики део одговорности. Живот иде даље.”

ПОКС задовољан изборним резултатима

Коалиција „За краљевину Србију” је на републичким изборима четврта по броју гласова од 21 изборне листе, а на покрајинским изборима је прешла цензус и освојила пет посланичких мандата, саопштила је синоћ та коалиција. У више од 20 градова и општина ПОКС ће имати своје одборнике. Између осталог – у Крагујевцу, Сомбору, Крушевцу, Јагодини, Ваљеву, Чачку, Лазаревцу, Пироту... „Ово су нам били први републички избори на којима смо учествовали и можемо бити задовољни резултатом, иако смо очекивали још већу подршку грађана”, рекао председник ПОКС-а Жика Гојковић.

Тврди да су уочили неправилности на више од 20 бирачких места и поднеће приговоре. „Коментарисаћемо изборне резултате када се заврши изборни процес. За нас он још није готов. Како год да се заврши изборни процес, било нас у парламенту или не, ми настављамо да се боримо за обнову краљевине Србије, њене снаге и славе”, изјавио је Гојковић.

http://www.politika.rs/scc/clanak/456914/Priznaju-odgovornost-ostavke-ne-podnose

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gubitnici koji večito ne priznaju poraz: samo u zemlji Srbiji.

1111_1000x0.jpg

Dragan_Sutanovac.jpg

%D0%91%D0%BE%D1%98%D0%B0%D0%BD_%D0%9F%D0%B0%D1%98%D1%82%D0%B8%D1%9B.jpg

Prisetimo se vrlo retkih faca koje su osveštale obraz Srbiji i pokazale da može postojati, makar u pojedinim slučajevima, i izraz dostojanstva.

A onda i porazmislimo koliko je to ponižavajuće.

koja je ovo slika kostunice, neka novijeg kova izgleda da je skorije slikana. a sto se tice sutanovca i pajtica mislim da nije toliko do njih ali da je u DS ta demokratija jaka i ko god ne ostvari zeljeni rezultat smene ga sa cela stranke.

To jeste tačno, ali opet zavređuje poštovanje. Ako ne prema njima kao pojedincima, onda prema Demokratskoj stranci kao političkoj partiji.

A drugo, pa nije samo poenta u tome podneseš li ostavku, već da li se u politiku i vraćaš. :lol: Iliti, da li si...

Dragoljub-Micunovic.jpg

Boris_Tadic_2014-2.jpg

1750389_dado-djilas-dragan-djilas_ls.jpg

DTOZ80ih_400x400.jpg

To jeste tačno, ali opet zavređuje poštovanje. Ako ne prema njima kao pojedincima, onda prema Demokratskoj stranci kao političkoj partiji.

A drugo, pa nije samo poenta u tome podneseš li ostavku, već da li se u politiku i vraćaš. :lol: Iliti, da li si...

Dragoljub-Micunovic.jpg

Boris_Tadic_2014-2.jpg

1750389_dado-djilas-dragan-djilas_ls.jpg

DTOZ80ih_400x400.jpg

Razmišljao sam i Čedu Jovanovića da stavim ovde, jerbo je on LDP osnovao tako što je izgubio stranačke izbore od Tadića.

Dobro, nisu državni izbori, ali opet je neverovatni vid prenemaganja i generalno strašno glupav potez bio. Juuu, ne sviđa mi se, buhu, aj sad ja da cepam stranku!!!

mislim da DS vise nikad nece igrati bitnog politickog aktera vec ce biti koalicioni partner svih levo liberalnih stranaka koje dodju na vlast nesto kao SPS i uvek ce se vrteti oko 6-7%. pricam naravno o srbiji gde ne vlada sns.
Čestitam u Surčinu od svih prigradskih i gradskih naselja najveća izlaznost to je primer kako se pobeđuje šteta što i vi niste imali Šapića da zajedno vladamao Evropom!

Prisetimo se još jedne ličnosti koja je, ma šta rekli o njegovim zaslugama, pa i ulozi koju je zadržao iza senke posle povlačenja iz političkog života, svojim potezima pokazala da ima veću kičmu od ogromne većine srpskih političara.

1200px-Mla%C4%91an_Dinki%C4%87.jpg

...a sad se još jače nego u mojoj objavi br. 2 uhvatimo za čelo i zapitajmo šta to govori o Srbiji.

Razmišljao sam i Čedu Jovanovića da stavim ovde, jerbo je on LDP osnovao tako što je izgubio stranačke izbore od Tadića.

Dobro, nisu državni izbori, ali opet je neverovatni vid prenemaganja i generalno strašno glupav potez bio. Juuu, ne sviđa mi se, buhu, aj sad ja da cepam stranku!!!

Šta ja lupam gluposti. Pa Čeda će vrlo brzo da dokaže da pripada ovom spisku. A ne treba zaboraviti ni da je, u širokoj koaliciji, 2014. godine na izborima osvojio sveg 3,36%. I to ne samo to, već ga je Boris Tadić i vratio u parlament.

Daklem,...

c91769920025d846e89c65a3fc636edb.jpeg

Читао сам га доста давно; морао бих да се подсетим детаља. Антидот је Вучићева истраживачка агенција која је одговор КРИК-у, те сам приметио да комбинују тачне податке са намештеним.

Оно што свакако делује јесте да се човек својевремено бахатио.

Prisetimo se u negativnom svetlu i ovog političkog parazita.

623876_vuk-draskovic_ls.jpg

SPO je na parlamentarnim izborima 2007. godine osvojio svega 3,33% glasova. Od tada, dotični gospodin se zombiše po različitim koalicijama, isprva sa demokratama, a posle sa naprednjacima.
Vuk Draskovic je pluskvam perfekt ,politicke scene Srbije.Imao je ogromne mogucnosti,da ostane zapisan zlatnim slovima,u istorijskim citankama.
Svojim vrludanjem,prihvatanjem pa napustanjem odredjenih politickih stavova,obezbedio je sebi (na zalost) mesto politickog sarlatana,licnost
kojoj narod ne moze da pruzi poverenje.!

Ако у свијету политике тражите морал, поштење и принципијелност, тражите на погрешном мјесту.
Осим тога, у земљи Србији постоје још нека правила, неписана али толико прихваћена да му дође као свето слово. Једно од тих правила је, никад не признај пораз на изборима, прво завапи на крађу, па да си жртва медијске машинерије, па да твоји бирачи, лијепи, паметни, млади, образовани нису изашли, зато јесу они затуцани, крезуби, матори који не разумију твоје идеје, изговора се увијек може наћи.

На овим изворима смо имали чудну, апсурдну ситуацију. Странке се нису борила за побједу, јер се знало да ће СНС добацити до својих 60+% подршке и да ће СП узети својих 10-11% подршке, него су се бориле ко ће бити опозиција, ко ће добацити до магичне црте знане као 3%.
По том критеријуму, само Шапић и његов СПАС нису губитници. Остали јесу.
ПОКС је по мени направио баш добар резултат, вјероватно жале што нису добацили до цензуса, али они по мени нису подбацили, напротив.
Има још листи за које се знало да ни у најлуђим очекивањима не могу добацити до цензуса, оне су ту да попуне политичку сцену, мало ко их доживљава озбиљно.
Зато су 4 листе, Радуловић и његови суверенисти, Сергеј и ПСГ, Метла и СРС били у игри да ће пребацти цензус, анкете су их држале на граници или "изнад црте", и ове 4 листе јесу губитници.
Свакако би се прво требало поставити питање одговорности лидера тих партија, али знате како је у Србији, политичар који призна да има његове одговорности за лош изборни резултат, тај је пи*кетина. Радуловић и Сергеј су имали помоћ медијске машинерије под контролом режима, прије свих таблоида, испоставило се да им ни то није довољно.
За мене изненађење, али ми је и драго што су извисили, наравно и екипа из СзС грохотом се смије.

Ту су још једни који су сами дошли у ситуацију да се правдају. Бојкоташи, они су поставили бесмислен циљ да излазност буде мања од 50%, из неког разлога. Како је званична излазност била 50+% (око 50,3%), прва реакција Ђиласа на конференцији за штампу бјеше јадиковање како то није та излазност и како се на кваран начин добацило до те излазности. Без везе, није им то требало, могли су се вадити како са земљом која се враћа једнопартијском систему нешто није у реду, но изгледа да нису имали план Б.

Како год, Славен је побројао политичара које је прегазила сурова политичка реалност, неки су разумјели да су потрошени, да је њихово вријеме прошло, неки су испали јадни а неки вјечити паразити.

Оно што су показали избори, без обзира што ће свако правдати себе, је да у "опозиционом табору" требају нова лица који ће тргнути бираче из учмалости. И на тим "новим лицима", њиховој афирмацији, харизми, требају почети радити што прије.
Ако мисле да се са Сергејом, Радулом, Болетом, Ђиласом, Јеремићем, и уопште том екипом која се намеће, могу вратизи у политичку игру, у заблуди су. Како буду сејали наредних година тако ће жњети.

Poslednja izmena:
Zoran Živković najavio povlačenje sa čela Nove stranke

Predsednik Nove stranke Zoran Živković najavio je da se, nakon lošeg rezultata na izborima, povlači sa čela stranke.

Živković je za N1 rekao da se na izbornoj skupštini stranke na jesen neće kandidovati za predsednika, kao ni za bilo koju drugu funkciju u Novoj stranci.

Zoran Živković najavio povlačenje sa čela Nove stranke

"Mislim da treba da se promeni deo rukovodstva, pre svega predsednik. Ja se neću kandidovati. Tu sam na raspolaganju svima koji misle da moje iskustvo može biti korisno", naglasio je Živković, ističući da se više neće kandidovati ni za jednu funkciju.

Koalicija "Nek maske padnu", koju je predvodila Živkovićeva Nova stranka, na izborima je osvojila oko 0,3 odsto i ostala ispod izbornog cenzusa od tri odsto.

https://www.rts.rs/page/stories/sr/...tavka-nova-stranka-povlacenje-predsednik.html

Kod nas su kućni saveti liderski, pa i mesne zajednice, sobna starešinstva po zatvorima, direktorska mesta ... to kad zasedne ni Domestosom ne možeš da ga skineš (tu ne pomažu ni doktori Proper i valjda Muskulus). Zašto bi nam stanke bile drugačije?. Sa funkcijama idu i privilegije, moć i novac i ako uz to funkcioner ne zna ništa drugo u životu da radi onda je razumljivo da se slepi sa svojom foteljom, naime on i fotelja postaju isto.

Back