Privremeno oduzet mobilni telefon

Samo da se javim, nakon 42 dana, konačno sam dobio svoj telefon nazad. Sva sreća, nije nigde oštećen, koliko sam uspeo da vidim prilikom preuzimanja bio je spakovan u dve koverte, jedna je verovatno bila ona sa zaštitom unutra. Najviše sam se plašio da ga ne oštete prilikom transporta i slično. Eto dragi moji kako to funkcioniše u pravnoj državi. 42 dana za posao koji sam siguran da ne traje više od pola sata
Dobro je kad je stigao.

Ako nisu imali nalog da ti ga oduzmu,svaki dokaz iz njega je nezakonit.Sada ovo drugo sve zavisi od tuzitelja kada ce ti vratiti.Ako na kraju ispadne da nisi nista zgresio,imas puno pravo da tuzis drzavu za odstetu i maltretiranje.
E sad ne znam, ali mislim da su to odvojene stvari, tj proces i postupak prikupljanja dokaza...
Tj njega i ne interesuje sam proces parnice ili pravobranilastva, nego postupak prikupljanja dokaza..
U praksi posto nije definisano , onda je samovolja tuzilastva, sto je u rangu samovolje vrha BIA....znaci okruglo pa na cose..

Ako je za utehu, takve stvari potpadaju pod imati stetu od istraznog postupka, pa se moze podici tuzba za naknadu stete....ali ja pojma nemam tacno koji se datum uzima kao relevantan..

Samo da se javim, nakon 42 dana, konačno sam dobio svoj telefon nazad. Sva sreća, nije nigde oštećen, koliko sam uspeo da vidim prilikom preuzimanja bio je spakovan u dve koverte, jedna je verovatno bila ona sa zaštitom unutra. Najviše sam se plašio da ga ne oštete prilikom transporta i slično. Eto dragi moji kako to funkcioniše u pravnoj državi. 42 dana za posao koji sam siguran da ne traje više od pola sata
Pa to je sitno , u Srbiji advokati ce ti reci 3 meseca je hitnost...

Back