privatnost

Sve zavisi kako srocis. Ja necu razumeti (tj. mom egu nece prijati) da mi devojka kaze da joj se javio bivsi kada je bila u gradu i da bivsi izgleda odlicno. Isto kao i da ja to uradim, ili da komentarisem atribute neke devojke. Jednostavno proradi ljubomora.
Ili ajde neki malo ozbiljniji primer.

Primera radi ne svidja mi se njena porodica, imam lose misljenje o njenoj majci i/ili ocu. Sigurno ne mogu da joj kazem u lice, "tvoj otac je neki bas nervozan covek, on navikao da sve bude po njegovom i kad nije uzme ko neko deriste da drami, jeste da ima 53 ali kaki ko da mu je 3". S druge strane, oko tog "problema" lako se mogu pozaliti bilo kom drugom jer nije emotivno umesan u to i nece ga doticati.

Ne znam, mozda ja samo nisam imao tu priliku da sa nekim budem skroz otvoren pa tako mislim, ali vodim se da prijateljima ne mozes sve reci, tj. moras imati neku dozu privatnosti, isto tako sa partnerom.

ne znam ja bih ti rekla da sam se nasla sa bivsim al ne bih rekla da je superzgodanXD
a ovo drugo (npr za caleta) smatram da treba biti iskren.da mi istim recima ovo kazes ne bi se ljutila ako je istina al kontam da vecina bi,tako da kad biras sagovornike biraj reci:)nekom neke stvari smetaju nekom ne..

pa u stvari kako moze sve da bude zajednicko i otvoreno, niste stalno zajedno, a i valjda svako ima neku potrebu da bude sam posle nekog vremena pa ce ovog prirodno da shutne
rekoh ja : ))

ne mislim u smislu da se kriju neke ozbiljne stvari.. dakle, privatnost koja ne ugrožava vezu... jednostavno mogućnost(što lolol reče) da se ima neki ventil kroz koji može da ode neka misao koju partner ne bi razumeo... na kraju krajeva, ako nema privatnosti kako bi žene mogle da ogovaraju muževe? :lol:

pa razni su ljudi i razne veze, ne ogovaraju sve zene svoje muzeve. neke veze su valjda jako tako bliske. neke nisu naizgled tako bliske i nisu emotivne ali funkcionisu. negde ima to kao sto se podrazumeva te zene sto ogovaraju svoje muzeve i ti muzevi. dosta zavisi kako osecas tog drugog u stvari, nekad je covek u stanju da predvidi neke opasnosti i da se postavi ispravno tako da ne nastrada. medjutim desi se i da sistem zabaguje i da se ponasamo na svoju shtetu jer je zivot komplikovan. ne mozes ipak biti ni stalno sakriven. i tako, vodi se neka politika pa sta ispadne, pozeljno je biti svestan gde si slab i jadan a nekad i nismo. eto ovako je dosadno : )

vidi ovako, ja sam dovoljno formirana ličnost sa jasnim stavovima i ne treba niko da me gurka nigde... :lol:
samo me interesuje mišljenje mase, gledaj na to kao na neko anketno pitanje, a ne kao na neki moj problem... :lol:
za poverenje se slažem.. ono treba da postoji... i da ne zavisi od toga imamo li ili nemamo uvid u sve što partner radi...

vodi se pre osecajima nego ljudskim pravima. postoje stvari koje su vece i jace od tebe i koje mogu da ti dodju i tamo gde mislis da niko ne vidi. e kad to nekako znas dalje se nekako valjda namestis :confused:
a nekad je sve to u sukobu
a postoje i ljudska prava i obican zivot gde se odlazi na neki posao i gde nema prostora za nekakve strasti i paranoje. i tako sve se to pomesa

ne znam ja bih ti rekla da sam se nasla sa bivsim al ne bih rekla da je superzgodanXD
a ovo drugo (npr za caleta) smatram da treba biti iskren.da mi istim recima ovo kazes ne bi se ljutila ako je istina al kontam da vecina bi,tako da kad biras sagovornike biraj reci:)nekom neke stvari smetaju nekom ne..

Evo moj jedan poznanik, nije smeo da kaze devojci da mu bivsa zivi u zgradi pored i da nema ni 2 minuta do nje, a gde da kaze da misli da jos izgeda privlacno, smak sveta :D
Ja sam za privatnost i postovanje iste, pod uslovom da se ne zloupotrebljava (primera radi, da kazem drugaru da sam video bivsu i da ne izgleda lose :per:), tj. nisi kriv dok se ne dokaze suprotno, ili ne da opravdani razlog za sumnju.

Sto se drugog primera tice, bitan je nacin apsolutno se slazem, ali porodica je osetljiva tema, pa sam je i bas zato uzeo kao primer. Bitno je birati reci, ali isto tako zavisi i od temperamenta druge osobe.
Primera radi kazes "pa mogao bi da uradis nesto po kuci, dosta je bilo sedenja, ajde na noge lagane", sto je uglavom neutralan nacin, a mozes i da kazes "ustaj lenstino jedna, ceo dan sedis ne radis nista, dizi to hupe lenjo".
A u oba slucaja mislis "vidi ovoga, ceo dan sedeo gleda TV, nece hupetom da mrdne".

Privatnost je svetinja.
Ja ako hocu da odem na forum i da trazim savet u vezi veze recimo, ili od nekog na FB, trebam da imam puno pravo.

Ne znam koliko moze biti zajednicko i otvoreno, jer ljudi ne pokazuju isto lice pred voljenom osobom i prijateljima.
Primera radi, sa drugaricom mozes da pricas svoje strahove, nadanja, sta ti se ne svidja kod decka, sto ti se javio bivsi i sto jos uvek izgleda da bi ga pojela :zper:.
Partner nikada te price nece slusati, i cesto se nase ponasanje makar malo filtrira pred partnerom.

Meni nikad nisu bili jasni ljudi koji traže savet za vezu na ovom forumu. Žele da se neko sprda s njihovim životom. Mazohizam...

Zato postoje klon nalozi :)
Ja sam vidjao par takvih tema, i obicno sam lepo i bez sprdnje odgovarao. Mislim da ti ljudi nisu svesni gde su dosli, i da ce mozda njih 10 da se sprda nad njihovim problemom, a sledecih troje ce dati normalan odgovor.
Tako to ide na internetu.

Privatnost treba imati, jer ne volim ni one parove koji sve rade zajedno, ako neko hoće da se vidi sa nekim od to dvoje, dobije i ovo drugo u paketu... Ili ono „moram prisustvovati svakom događaju gde i moja draga/gi“... Voleo bih da ima svoje drugarice sa kojima će otići sama, da ode u salon lepote... Voleo bih i tu otvorenost gde će mi reći ako ne voli moje roditelje, sestre, šta već, jer isto tako postoji šansa da ni ja ne volim njene, te ne želim da idem na ručkove, u posete... Ne bih shvatio to lično ili kao nešto katastrofalno ako ona ne voli moje roditelje, to su prosto ljudi koje je ona dobila prihvatajući mene, to ne znači automatski da su joj i oni super, kao što će njeni možda biti smarači, ja bih voleo isto tu slobodu da mogu bez ljutnje da kažem „ne volim da dolazim“... Privatnost je pozitivna stvar i u smislu da ima svoj život kao što je i imala, da sam ja deo toga ali u normalnoj dozi... E, sad, postoje ljudi kojima ne možeš reći sve otvoreno, ali takvi ti i ne trebaju... Po meni, privatnost nije zadržano mišljenje da bi neke ljude imao uz sebe. Kao što ni privatnost nije neki seksualni afinitet koji ti gušiš jer će neko reći da si „ku*va“ kao žensko ili „manijak“ kao muško. E, ako neko ne može da prihvati tu tvoju privatnost, onda te nije ni prihvatio, voli samo ono što želi da vidi ili ono što smeš da mu/joj ponudiš. Ali to danas nije ni problem, ljudi se ni ne upoznaju zaista, ne zbližavaju se, čak ni one "ozbiljne" veze.

da li osoba koja je u vezi treba da ima i svoju privatnost ili sve treba da bude zajedničko i otvoreno? koliko je dobro videti baš sve i znati baš sve? i da li osobe koje se potpuno otvore partneru nesvesno počnu da menjaju svoje ponašanje i guše neke svoje potrebe?
treba imati privatnost, jer deljenje baš bap svega ume da dosadi, da preraste u gušenje
insistiranje na deljenju svega i svačega neminovno vodi do prezasićenja i raspada veze

Naravno da ce jedan deo mene biti i ostati samo moj nedeljiv sa bilo kim.To je normalno i toliko me ima da sebe mogu dati svima koje volim.....

Jednako cenim tudju privatnost kako ste vi to vec nazvali....i zelim da se onaj ko je sa mnom oseca svoj i slobodan.

Dobro je znat da maletzka kase najede pasulja i ode u kupa-tilo das olaksha, da prdi tanko, jer to znachi da se nije preveeshe choockala u ankitzoo ili se nije chuckala uobshte, ali jako je vazhno da su vrata bila hermetichki zatvorena i da se ti poslen pravish da nisht nis chuo :ok: Jer na taj nachin si isposhtovo njenu privatnos i dobijo veoma vazhne invormacije :aha2:

da li osoba koja je u vezi treba da ima i svoju privatnost ili sve treba da bude zajedničko i otvoreno? koliko je dobro videti baš sve i znati baš sve? i da li osobe koje se potpuno otvore partneru nesvesno počnu da menjaju svoje ponašanje i guše neke svoje potrebe?
Sto manje zna.......bolje je po tebe ;)

- - - - - - - - - -

treba, nece ici sa mnom na depilaciju da gleda kako me cerupaju npr...ne zelim bas sve da znam,a ni da vidim...i da, primetila sam da se ljudi promene kad ti otkriju neki deo sebe tj. o sebi koji smatraju svojom slaboscu
jel te depilira musko ili zemsko?:lol:
ako je musko imas sva prava da ćutis :mrgreen:

Prag zavisi od tipa licnosti...

Neki ljudi vole vise da dele, nekim bukvalno odgovara da funkcionisu kao da su sami.. samo sto spavaju s nekim u istom krevetu , i zive na istoj adresi.

Generalno , treba se postepeno otvarati ....

- - - - - - - - - -

A pre ili kasnije se vidi ko je kakva licnost.

Meni je veza psiholoski nezdrava stvar, barem onako kako se u drustvu prihvata veza. Vezati se... Nema tu nekakvog izbora privatnosti ili ne, isuvise je tu psiholoskog tereta stavljeno na coveka.

Privatnost je svetinja.
Ja ako hocu da odem na forum i da trazim savet u vezi veze recimo, ili od nekog na FB, trebam da imam puno pravo.

Ne znam koliko moze biti zajednicko i otvoreno, jer ljudi ne pokazuju isto lice pred voljenom osobom i prijateljima.
Primera radi, sa drugaricom mozes da pricas svoje strahove, nadanja, sta ti se ne svidja kod decka, sto ti se javio bivsi i sto jos uvek izgleda da bi ga pojela :zper:.
Partner nikada te price nece slusati, i cesto se nase ponasanje makar malo filtrira pred partnerom.
mozda samo brkate privatnost sa sitinom, kao ide onaj zitat, "prijateljstvo ne trpi laz a ljubav istinu"

Svako treba imati deo svoje privatnosti.Neko ko je iole siguran u sebe ni ne zeli da zna bas bas sve sto se nalazi u partnerovoj glavi.
Ljudi,jel vi nesto korisno radite u zivotu osim sto se bavite vasim drugim polovinama? :p

Back