A usput, moja rodjaka je izvela na uspesan put jedno dete...
Uspesan znaci da je sad bogat...vrlo bogat....bio je malo kriminalan, ali je sad bogat...kako to i ide u Srbiji.
Ali ja ne bih dao njoj da vaspitava neko dete ni u ludilu...znaci ona je tako vaspitavala svoje dete da je rodjak drzao hranu u ustima po 4h ....
Mlatila ga od batina nevidjeno...posle je bio kao najmladji navijac zvezde ili partizana, tuko se ko lud , stalno neke modrice po telu kad je bio u osnovnoj...imao tri preloma...rebara valjda..
Drugi primer je vec zanimljiviji...oba roditelja su izuzetno posveceni , ali strogi...ne prestrogi...ali imaju uzas reakcije...meni je bilo dosta 3h gostovanja da se zgrozim recenicama..
Necu njihove da iznosim nego da kazem onu seosku , kad malom detetu koje je golo i igra se na betonu sljapka po baricama i trckara i kupa se u bazenu kazu nedaj to nikom......da se posale....
To cujem masovno na selu....a to nedaj to nikom shvataju kao dobru preventivu od seksualne zloupotrebe , medjutim to je uzas za psihologiju licnosti koje dete nece primetiti nikad...tj postojace blokada prema stupanju u seksualne odnose a nikad nece znati zasto....cak da je sve ostalo idealno..
A ovi pomenuti su pruzajuci materijalno , znaci razmaze decu , unuke, ali su uzasni u smislu vaspitanja, nista lose ne vaspitavaju u smislu ideologija nego u smislu usadjivanja nesigurnosti , zbunjenosti , inata, antagonizama u osobi...
Uzas , to je blago receno sta ja pomislim kad vidim takve brizne, a jesu brizni, posvecene, a ja mislim i posesivne, staraoce, nisu samo roditelji.
I kad pomislim da neko tako iz nesvesti radi drugoj deci , jer mora da zaradi...a sigurno se to desava..
Ja sam prognozirao oboma dece tih roditelja da ce imati probleme i u braku i u zivotu....a da ce biti finansijski situirani...Nazalost mislim da se to ostvaruje...
To je ono kad vidis da postoje nevidljive sugestije vrednosti a niko ne vidi...
Posto sam sad za nekog ko je visok IQ lansirao tezu...red je da je i razradim.
Znaci ja kao malo dete sam bio cuvan od 3 bake iz komsiluka totalno razlicite, kad je majka isla u kupovinu , znaci to nije puno , parcici od 2h, 3h.
Totalno razliciti psiholoski i vaspitni profili...
To je prava stvar...
Jedna uciteljica, racionalna, emotivna (moze oba, na zalost umrla je zato sto joj je poginuo unuk pa je presvisnula eto koliko moze zajedno i racionalnost i emotivnost)...
Druga je bila vernica naglasena, ali opet umerena i mudra, bez sujeverja, zena lekara, sto je tada znacilo da moras da budes na nivou lekara, jer je lekar bio privatna praksa...
Treca je bila Srpkinja prava danasnja...znaci ogovara, prica svasta, laprda, trazi pogodnog dedu, njen je oteran, deca joj nevaspitana....
Jos su me cuvale dve zene istih godina kao majka, obe sa vrsnjacima kao ja, sto je valjda normalno.
Ali i to je bitno ....jedna prava patrijarhalna ali na mestu , sto ce reci dominantna ali patrijarhalna.....
A druga seksualni trofej...tj riba i po, mada kao detetu to ne znaci nista, prosecna bejbi siterka...jer kad imas vrsnjake onda ne dolaze do izrazaja tete koje te cuvaju osim ako nije mnogo restriktivno...a obicno nije.
Tako da zaebano je biti bejbi siter.....ali u Srbiji nije, jer i da unakazis dete nece niko primetiti..
A veruj mi , nema vise onakvih sitera kao sto su bile te bake...ili ta moja pokojna tetka...vreme je stresno tako se to kaze...niko nema zivaca, a ustvari znanja.