Privatni pravni ili drzavni?

Vujawolf:
.A ako tebe boli sto se drzavni faksovi vise cene,ti upisi drzavni,pa ce te ceniti

eh za koju godinu cenice isto i mene i njega ..... i bol ce ih uvo cija je diploma, meni nije jasno kako to ljudi ovde ne shvataju .... mada smo mi mnogo teski na promene ali moracemo da se menjamo. Mi tako tesko prihvatamo stvari u ovoj zemlji da je to strasno, verovatno postoji razlog za to koji se moze naci u istoriji ali je ocigledno da smo mnogoooo mnogo godina zatupljavani kao narod i nauceni na jedno tako da se sada to tesko menja ali promenice se, to je ono sto je najbitnije.
uhhh zasto sad ne treba da upisem fax... da upisem privatni i da me bog vidi.
iii zaist aova tema ne vodi nikud. kako niko nema da prizna da je na drzavnim kriterijum mnogo visi i da su knjige mnogo obimnije i da se teze zavrsavaju.... evo ja priznajem da je tako ali i da su privatni suprotnost ome ..... pa hoce li mi neko reci da je merilo kvaliteta ono prvo ili prilagodjena literatura, lakse zavrsavanje i nizi (normalni) kriterijum ????
hoce li mi neko reci da je ok sto postoje rokovi kada je prolaznost na mom fakultetu 0% na nekim ispitima ???? jel to ok ???? jel ok da me profesor pita "sta oces" da me gadja indeksom i da dodje pijan na predavanja ili ispit, da ispastam sto mu zena nije dala ili sto je muz prevario.... uhhhh ...... a ne znam da posotji privatni sa 100% prolaznosti :) a jos manje da postoje oni na kojima se desva onaj drugi deo.... ma uopste necu da se nerviram jer ovde nema konstruktive rasprave vec samo prosto prepucavanje a to imam i na pijaci ..

i da moram da dodam..... na privatnom kazu da se diplome kupuju... a na drzavnom svaki ispit posebno.. to je razlika :).. treba vise para ;). samo sto cenovnik ne istaknu na hodniku, javna "tajna" koji se ispit preko koga placa i koja mu je cena.... pa cak i diploma ima svoju cenu.... evo javno cu reci diploma pravnog fakulteta u nisu kosta 15 000 evra... da te provede kroz knjige kao da si studirao i da dobijes diplomu.... cene ispita ?? svaki za sebe ima cenu i o tome se javno govori..... veze i vezice rade uveliko.... pa onaj na ulici bre zna vise od pojedinih koji su zavrsili fakultet.... greota :).... inace da ne gresim dusu svaka cast pojedinim studentima i pojedinim profesorima tog istog fakulteta..... ali nazalost su u manjini :(...
cik da vidimd a neko kupi diplomu na privatnom, da plati ispit ili da uhvati vezu.... prosto te je sramota da to uradis jer se taj profesor topi oko tebe da ti objasni i da te nauci.... a to koliko ces nauciti zavisi samo od tebe.... drug mi studira na jednom privatnom i bio sam i na predavanjima i na ispitu bas da vidim jer su privatni za mene bili isto sto i za vecinu .... aliiiii ono se samo pozeleti moze i tada sam resio boze zdravlje moje dete ide na privatni .. ako sam se ja patio ne mora i ono :)))))..... i shvatite da je kontrola privatnih fakulteta mnogo veca od drzavnih bas iz tog razloga oni moraju da budu bojli da bi opstali...

vuja . nemoj da se nadjes prozvanim ovo je uopsteno :)

Ma,ne osecam se prozvanim. Ja postujem svacijim stav. Ja tek treba da upisem faks,tako da sigurno ne mogu da znam pojedinosti na drzavnom i privatnom. Ja sam izneo stav koji je u skladu sa mojim dosadasnjim iskustvom,i svako ko moze konstruktivno i bez busanja u grudi da mi kaze kako se ne slaze i da mi kaze nesto sto ja do sad nisam mogao da znam,ja to prihvatam. A necu da trpim iskompleksirane komentare pune sujete

Zanimljiva dilema.Privatni pravni je neuporedivo laksi,knjige su broshurice u odnosu na one knjizurine na drzavnom.[Ja sam na Niskom pravnom].Ispiti se polazu najvise 3 puta,moze i iz milion delova.A knjige imaju do 300 strana,dok na drzavnom ima i onih do 1200,pa sad vidite sta je lakse.Znanje je manje vise isto,jer se na drzavnon uce tolike gluposti koje se zaborave zacas i koje za nikada ne trebaju.Ali jos uvek ne primaju svuda ljude sa privatnim fakultetima,tesko je oko polaganja pravosudnog ispita ljudima sa privatnog.Da je on bolji svi bi ga upisali.U svakom manjem mestu ima po neko odeljenje privatnog pravnog,koji svi zavrse.Najgore je sto su profesori cesto isti ,pa na drzavnom obaraju za sitnice a na privatnom ne smeju ni za krupne stvari.

Vujawolf:
Ja samo hocu da budem realan i ako si citao primetio si da ni u jednom trenutku nisam nikoga napadao,niti imam predrasude. A ti ako si tako pametan,diskredituj moje stavove,a ne jednu recenicu. I ako mozes da shvatis ja nisam pisao o privatnom pravnom,vec o privatnim fakultetima uopste,tako da ne mozes da me diskretidujes jer nisam ni usao u raspravu sa vama,niti me to interesuje. Ja nisam ostavio komentar da bi se raspravljao,a kamoli da bi lecio sopstvene frustracije. Ja nisam kriv sto je opste stanje tako na privatnim fakultetima. To ce se vremenom srediti kao sto sam i napisao. A posto se ovde ne moze normalno debatovati sa ljudima,a nemam nikakav interes da ubedjujem ljude u moje stavove,bar ne u okviru ove teme gde sam cisto dobronamerno ostavio komentar, necu ostavljati vise komentare na ovoj temi. A neka vreme pokaze ko je u pravu...

Decko,ocigledno si promasio temu ...ovde se ne pise o privatnim fakultetima nego o dilemi ko ce sta da upise privatni pravni union ili drzavni fax.Posto ne znas nista o nasem fakultetu,onda uopste ne mozes da argumentovano diskutujes na ovoj temi.
Te price "ma na svim privatnim je isto" okaci macku o rep...svi fakulteti ,bilo privatni ili drzavni se razlikuju medjusobno,pa ne mozemo uopstavati...

Ja sam na drzavnom....A vidim da su neki koji su bili totalni failure na Drzavnom preshli na privatni i prosperirali neverovatno......
Bolji je ipak drzavni......Makar shto se tiche priznavanja diplome i mogucniosti zaposlenja:cool:

..ako hoces da ucis i naucis onda neki ozbiljan drzavni, ako samo hoces diplomu onda privatni....STO NIKAKO NE ZNACI da nema onih koji znaju znanje ( pa cak su i izuzetni!) na privatnim pravnim fakultetima ali njihov broj varira do 10%, po mom misljenju...od onog ostatka velika vecina je studirala na drzavnim, nije islo pa su presli na privatni...

eto,mozes da poslusas mene koji sam zavrsio drzavni(a nemam nikakve traume), mozes da slusas i one koji imaju drugacije misljenje ali nemoj nikako da slusas one koji nisu mogli da mrdnu na drzavnom ali im je uvek neko treci kriv...

goxy:
A taj fazon......Ipak mnogo se lakshe dishe nego u bg-u.....Gde ponekad u amfitetaru imash po 'iljadu studenata........Mozda preterujem ,ali tako mi se chini...
Ja mislim da hiljadu ne moze da stane ni u jedan amfiteatar :D
Secam se da je kod zike na rimskom bila prepuna petica,nije moglo da se dise.
Jednom kad sam malo zakasnio otvorio sam vrata petice i bukvalno je ispalo troje ljudi napolje :D

Salu na stranu,ako nemaju prostornih kapaciteta onda neka primaju manje studenata...
mada,njima je ipak najvaznije da uzmu sto vise love,a studente ko ****

Back