Privatna Srednja Škola [pitanja]

Poruka
29
Dobar dan svima. Zanima me da li je moguće upisati privatnu srednju školu ( otkako je počela godina )? Da li vredi? Da li se mogu sa privatne srednje škole prebaciti na državnu srednju školu ( i obrnuto)? I mene zanima zašto na sajtovima ( od privatnih srednjih škola ) ne mogu naći informacije koliko ima slobodnih mesta? Da li se mogu prebaciti u privatnu srednju školu ? ( Keš nije problem ). Hvala svima unapred na predlozima, savetima,... 🙂

Dobar dan svima. Zanima me da li je moguće upisati privatnu srednju školu ( otkako je počela godina )? Da li vredi? Da li se mogu sa privatne srednje škole prebaciti na državnu srednju školu ( i obrnuto)? I mene zanima zašto na sajtovima ( od privatnih srednjih škola ) ne mogu naći informacije koliko ima slobodnih mesta? Da li se mogu prebaciti u privatnu srednju školu ? ( Keš nije problem ). Hvala svima unapred na predlozima, savetima,... 🙂
Ko ide na zanat ne treba ni ici u skolu.
Ili kupiti diplomu ili polagati.
Srednja skola je gubljenje vremena.
Bolje se zaposliti i uzjvati u izlascima.

ako smem da pitam, zašto hoćeš u privatnu školu? šta su razlozi?

ako smem da pitam, zašto hoćeš u privatnu školu? šta su razlozi?
Ja sam hteo državnu školu u mom gradu, i ja sam mislio da ću uspeti da upadnem u bilo koja tri smera te škole pošto sam imao baš dosta bodova i iz škole i sa završnog ispita, međutim, ja nažalost nisam upao ni na jedan smer jer mi je falilo između 0,50-2 boda od zadnjeg upisanog učenika. Probali su me dva puta preko veze ubaciti, druga veza bi uspela da je ta osoba imala volje da pomogne ( ne osoba koju smo za pomoć pitali neko tamo neka najdalja ) . Zašto želim privatnu školu jer bih išao tamo godinu dana, pa bih se na kraju prve godine ili početkom druge godine prebacio u školu koju želim. Ja sam saznao od jednog zaposlednog što mi trenutno predaje u Tehničkoj školi da bih se ja mogao prebaciti tek na kraju prve godine ( maj-jun ), a sigurno tek od druge godine ( osoba radi u oba dve škole) . Čak mi je i predložio da se prebacim u neku drugu školu ( medicinsku ) u nekom drugom gradu ako želim pa da se prebacim nazad.

Ja sam se stvarno trudio, mučio, rintao da upadnem tamo gde želim, nažalost, nisam uspeo. Rođena osoba mi studira u velikom gradu Srbije, tamo postoje privatne škole u tom gradu pa bih stanovao kod te osobe.

Poslednja izmena:
Ja sam hteo državnu školu u mom gradu, i ja sam mislio da ću uspeti da upadnem u bilo koja tri smera te škole pošto sam imao baš dosta bodova i iz škole i sa završnog ispita, međutim, ja nažalost nisam upao ni na jedan smer jer mi je falilo između 0,50-2 boda od zadnjeg upisanog učenika. Probali su me dva puta preko veze ubaciti, druga veza bi uspela da je ta osoba imala volje da pomogne ( ne osoba koju smo za pomoć pitali neko tamo neka najdalja ) . Zašto želim privatnu školu jer bih išao tamo godinu dana, pa bih se na kraju prve godine ili početkom druge godine prebacio u školu koju želim. Ja sam saznao od jednog zaposlednog što mi trenutno predaje u Tehničkoj školi da bih se ja mogao prebaciti tek na kraju prve godine ( maj-jun ), a sigurno tek od druge godine ( osoba radi u oba dve škole) . Čak mi je i predložio da se prebacim u neku drugu školu ( medicinsku ) u nekom drugom gradu ako želim pa da se prebacim nazad.

Ja sam se stvarno trudio, mučio, rintao da upadnem tamo gde želim, nažalost, nisam uspeo. Rođena osoba mi studira u velikom gradu Srbije, tamo postoje privatne škole u tom gradu pa bih stanovao kod te osobe.
sad ne ideš ni u jednu školu?! 🤔

Nemoj ništa da se brineš uvek možeš u grafičke dizajnere i influensere.

Zavsrila sam visoke drzavne skole, i moje dete ide u drzavnu skolu. Nazalost, upisala sam je ne razmisljajuci da se sve promenilo od mog skolovanja. napominjem da je moje dete odlican djak sa svim peticama. Zalosno je ko danas predaje u skolama i kako predaje. Iskljucivo se zale na plate ne misleci nimalo na decu., Program je zastareo, obim je jako veliki i dete posle casova u Osnovnoj skoli treba kuci da uci jod 5 sati. nemojte miu reci da zavisi od deteta, jer na casu se apsolutno nista ne nauci. Svaka lekcija ima 3 strane i svaki nastavnik trazi i fusnote (koje naravno nij ni pomenuo na casu). Apsolutno ni jednog nastavnika ne zanima sustina nego samo forma, broj ocena i trazenje od dece da prepisuju iz knige u svesku radi inspekcije iz ministarstva. Sve sto rade jeste da zadovolje formu. Po meni nastavnicvi su i pretplaceni u drzanim skolama. Bolje da ne strajkuju, jer ako mi roditelji krenemo da strajkujemo protiv njih, vecina bi dobila otkaz da se sprovede anketa ili realna kontrola. I da kad god pocnes sa njima da pricas o programu. zavrsi se da je to plan ministarstva. danas nastavnici, nisu nastavnici ni ucitelji. oni se ponasaju prema deci kao prema svojim neprijateljima. Nema topline, lepe nastavnicke reci, ponekog smeha, a tek o objasnjenju gradiva da ne pricam. Tuzno i ruzno...

Back