Ja sam hteo državnu školu u mom gradu, i ja sam mislio da ću uspeti da upadnem u bilo koja tri smera te škole pošto sam imao baš dosta bodova i iz škole i sa završnog ispita, međutim, ja nažalost nisam upao ni na jedan smer jer mi je falilo između 0,50-2 boda od zadnjeg upisanog učenika. Probali su me dva puta preko veze ubaciti, druga veza bi uspela da je ta osoba imala volje da pomogne ( ne osoba koju smo za pomoć pitali neko tamo neka najdalja ) . Zašto želim privatnu školu jer bih išao tamo godinu dana, pa bih se na kraju prve godine ili početkom druge godine prebacio u školu koju želim. Ja sam saznao od jednog zaposlednog što mi trenutno predaje u Tehničkoj školi da bih se ja mogao prebaciti tek na kraju prve godine ( maj-jun ), a sigurno tek od druge godine ( osoba radi u oba dve škole) . Čak mi je i predložio da se prebacim u neku drugu školu ( medicinsku ) u nekom drugom gradu ako želim pa da se prebacim nazad.
Ja sam se stvarno trudio, mučio, rintao da upadnem tamo gde želim, nažalost, nisam uspeo. Rođena osoba mi studira u velikom gradu Srbije, tamo postoje privatne škole u tom gradu pa bih stanovao kod te osobe.