Приватизација Звезде и Партизана

fanstebre

Poznat
Poruka
8.750
Зашто држава нема интерес да омогући здраву приватизацију највећих српских фудбалских клубова ?

fudbal-crvena-zvezda-partizan-800x450.jpg

Партизан и Црвена звезда имају потенцијал да буду предводници источноевропског фудбала, раме уз раме са Зенитом, ЦСКА, Спартаком, Галатом, Фенером, Бешикташем, Шахтјором, Олимпијакосом итд......па чак и испред њих.

Београд је феноменална позиција и метропола која може да пружи сјајну спортску базу и осим истанбулских, атинских и московских клубова нико на истоку Европе нема овакву позицију као што има Београд. Београд треба да буде раме уз раме са тим градовима по фудбалској моћи, а не да није близу тога него дебело каска. Партизан је у расулу, а Звездина расипничка политика не доноси жељен резултат.

Сама Аутокоманда је феноменална локација која може да пружи невероватну финансијску моћ "вечитима" кад би се приступило пројектима нових стадиона, хотела, пословног простора итд који би им доносили огроман новац и кроз тај комерцијални садржај пунили велик део буџета и добили трајну финансијску стабилност.

20220415mmstadion03.jpg

Не постоји ниједан разуман спортски аргумент против приватизације вечитих. Држава треба да омогући богатим људима да преузму ова два клуба уместо што им глуми дадиљу, а у ствари су само размазили дете и нису га васпитали. Модел по коме рецимо функционишу московски и атински клубови може да се примени и на "вечите" па да се коначно домаћинска политика устали код њих јер ово сада је политика вођења клуба у којој нико не преузима одговорност и у којој се кадрови бирају линијом политичке подобности уместо да је стручност главни критеријум.

Зашто држава нема интерес да омогући здраву приватизацију највећих српских фудбалских клубова ?

Zato što im treba baza za udomljavanje biznismena, krimosa, huligana. Drži prijatelje blizu a neprijatelje još bliže.

Sport je u svemu tome najmanje bitan.

Pogledajte prilog 1619812

Партизан и Црвена звезда имају потенцијал да буду предводници источноевропског фудбала, раме уз раме са Зенитом, ЦСКА, Спартаком, Галатом, Фенером, Бешикташем, Шахтјором, Олимпијакосом итд......па чак и испред њих.

Београд је феноменална позиција и метропола која може да пружи сјајну спортску базу и осим истанбулских, атинских и московских клубова нико на истоку Европе нема овакву позицију као што има Београд. Београд треба да буде раме уз раме са тим градовима по фудбалској моћи, а не да није близу тога него дебело каска. Партизан је у расулу, а Звездина расипничка политика не доноси жељен резултат.

Сама Аутокоманда је феноменална локација која може да пружи невероватну финансијску моћ "вечитима" кад би се приступило пројектима нових стадиона, хотела, пословног простора итд који би им доносили огроман новац и кроз тај комерцијални садржај пунили велик део буџета и добили трајну финансијску стабилност.

Pogledajte prilog 1619814

Не постоји ниједан разуман спортски аргумент против приватизације вечитих. Држава треба да омогући богатим људима да преузму ова два клуба уместо што им глуми дадиљу, а у ствари су само размазили дете и нису га васпитали. Модел по коме рецимо функционишу московски и атински клубови може да се примени и на "вечите" па да се коначно домаћинска политика устали код њих јер ово сада је политика вођења клуба у којој нико не преузима одговорност и у којој се кадрови бирају линијом политичке подобности уместо да је стручност главни критеријум.
Mislim da je jako tesko da to neko i hoce da kupi.Ajde zvezda ima i veliko zemljiste oko stadiona, pa i neki soping centri, neki marketing da se uradi.Ali ostalo, jako tesko.Jer su nam karte jeftine, liga losa stadioni prazni, tv prava ne postoje i to su mahom sve gubitasi.U premijer ligi svi zaradjuju zato su svi i privatizovani ovde je to teska prica.

@fanstebre zar ti ne vidiš kako su prošle privatizacije u Srbiji i regiji? Ko garantuje da taj neki kupac ne bi srušio stadion i tu napravio zgradu? A stadion izmjestio u ne znam Mirijevo ili Batajnicu. Recimo i nađe se neki pošten sa istim takvim namjerama. Zašto bi on uložio svojih 300 ili 400 miliona kad to ne može da vrati?

@fanstebre zar ti ne vidiš kako su prošle privatizacije u Srbiji i regiji? Ko garantuje da taj neki kupac ne bi srušio stadion i tu napravio zgradu? A stadion izmjestio u ne znam Mirijevo ili Batajnicu. Recimo i nađe se neki pošten sa istim takvim namjerama. Zašto bi on uložio svojih 300 ili 400 miliona kad to ne može da vrati?
postoji odluka u tenderrskoj dokumentaciji da objekat ne sme da ima prenamenu i da mora da ostane stadion.

ali naravno to ne znaci da u okviru stadiona ne moze da se napravi poslovno stambeni prostor ili neki trzni centar.

imas lep primer trznog centra stadion.....na krovu trznog centra je napravljen stadion.

mozda ne znas jer nisi odavde.

trzni-centar-stadion-2.jpg

premda marakana je u rupi tako da se tu tesko nesto drugo moze zidati ali postoje pomocni tereni na kojima mogu da niknu zgrade i na njima pomocni tereni.

postoji odluka u tenderrskoj dokumentaciji da objekat ne sme da ima prenamenu i da mora da ostane stadion.

ali naravno to ne znaci da u okviru stadiona ne moze da se napravi poslovno stambeni prostor ili neki trzni centar.

imas lep primer trznog centra stadion.....na krovu trznog centra je napravljen stadion.

premda marakana je u rupi tako da se tu tesko nesto drugo moze zidati ali postoje pomocni tereni na kojima mogu da niknu zgrade i na njima pomocni tereni.
Šta će Beogradu toliki šoping centri? Na svakom čošku poneki šoping centar.

Зато и кажем кад би се увела ЗДРАВА приватизација по моделу на московске и атинске клубове то би можда и функционисало.
Пази сад се у Лиги шампиона и Лиги Европе игра 8 утакмица, 4 код куће. Плус ако се прође у нокаут фазу то су додатни мечеви, плус дерби у лиги итд. Партизан и Звезда су клубови који би јурили та такмичења тако да би неки богати бизнисмен могао ту да нађе свој интерес плус су трансфери играча потенцијално велика зарада јер Партизан и овако унакажен зна добро да прода играча, а камо ли кад би се ствари довеле у ред. Па ПАОК никад није ушао у ЛШ нити је имамо неке посебно велике трансфере, а газда Савидис је веома издашан иако не видим да су и ПАОК и Солун нешто боље средине од Београда и "вечитих". Грчка лига је свакако гледанија али кад би се наша лига средила организационо и кад би се вратила нека добра репутација могло би да се очекује најмање 10.000 људи на свакој утакмици "вечитих" односно 10.000 на стадиону Партизана и сигурно бар 15.000 на стадиону Звезде, минимум по мечу, а неки просек би могао да оде до 20-25.000. Тако да има начина, има потенцијала али нема се воље и фер интереса.

Отворио сам тему пре извесног времена на тему зараде од трансфера и ту може да се види да су Партизан и Звезда једни од лидера источне Европе по том питању тако да итекако имају шта да понуде неког богатуну ако би се одлучио да уложи у клуб.
Ево те теме:
https://forum.krstarica.com/threads...ace-fk-partizan-ili-fk-crvena-zvezda.1002073/

Партизан је, упркос расулу у ком се годинама налази, остварио профит од скоро 400% у односу на уложено. Звезда 90%. Тако да да је неко у Партизан уместо 14 милиона уложио 100 милиона рачунајте какав је ту профит могао да се оствари, поготово кад би се довели стручнији кадрови на свим пољима и проширило тржиште на латинску америку, африку, западну европу итд.. Партизан и Звезда би за кратко време, кроз највише 7-8 година уз домаћинско и стручно пословање и вођење могли да се приближе нивоу на који су рецимо Бенфика и Порто што би их ставило испред свих клубова источне Европе. Али ми као нација и поднебље не умемо да користимо наше потенцијале. Нама је најбитније да будемо први у селу и да комшији цркне крава.

Poslednja izmena:
Па то је и проблем што нико не гледа спортску добит. Ја гледам из угла спортске добити јер би волео да видим "вечите" у врху европског фудбала по свим параметрима као што је то случај са кошарком, а то што неко има друге интересе то је друга тема.

Звезда не бриљира у Лиги шампиона али Београд има представника у ЛШ док Истанбул и Атина немају (Москву не рачунам, они су политички склоњени). Да су вечити нормално вођени играли би ЛШ сваке године јер имају много веће могућности од клубова из поменутих градова зато што нигде у Европи преко 90% нације не навија само за два клуба и са том монополистичком базом имали би стабилност у лиги коју ови немају па би могли боље да се фокусирају на Европу и брзо би успоставили ритам и стандард који готово нико на истоку Европе не би могао да испрати. Ми тога нисмо свесни, ми унижавамо сами себе и своје потенцијале. Први конкурент западној фудбалској Европи не треба да буду ни Истанбул ни Москва ни Атина већ Београд јер има највећи капацитет за то у сваком смислу, а то што, опет кажем, ми не знамо да користимо наше потенцијале то је наш проблем.

Poslednja izmena:

Znam. Voždovac.
Pa to se reguliše prilikom privatizacije, da nema pravo da menja ime klubu, da nema pravo da izmešta stadion.
Pitanje je koliko bi onda bilo zainteresovanih.
Profita nema jer su tribine više prazne nego pune.
Utakmice su većinom nameštene, dosadne, bez ikakvih zanimljivosti.
Para za kvalitetne igrače nema, sponzora nema a i publika je tu u malom broju.
Da je ne znam kako regularne i zanimljive džaba kad publika nema para. Ti ovde ne možeš da staviš ni da ulaznica bude 10 evra.

Ja sam za, prvo da im Vucic oduzme stadione i tu napravi zgrade a da svima stadione jedan do drugog u surcinu , iza aerodroma pa nadalje...expo ukratko , pa onda da ih privatizuje...taman ce da skupi pare od stadiona da ima sam da kupi partizan ili zvezdu, , drugi ce Mali...i da resimo pitanje srpske prve lige....da se ide sa redenicima na utakmice....
Dobro kako odredi Vucic...

Moze i sa kitama cveca....

Ima tu jos prilika da se oduzme drzavno zemljiste, dunavski rukavac, ebes ekologiju , vazne su milijarde....uz malo gradjevinskih radova, napravis dva toka dunava....duplo vise stanova BG na vodi , nema veze Vinca na vodi...

Ucim se da budem Srbin prve kategorije danasnje Srbije....nema vise sta da razmisljamo kad sam u zemlji bahatih i glupih, budi uskladjen...nizvodno nizvodno....

Jedino to oko rudnika sto mi tesko prolazi...ne bih se selio iz Srbije, a mogu da gledam kako se ubijaju starci od strane klinaca, beli od strane roma, to mi nije problem...desava se...ali otrovi pogadjaju sve...

Vec sam navikao malo u zdravstvu , malo u prosveti da se prebijaju , ne haju , i ubijaju...

Back