Kao što rekoh, ne bi bilo loše da pročitaš iskustva onih koji studiraju tamo na forumima MATF-a i Građevinskog fakulteta. Proverio sam, oba imaju svoje forume, pa ti zato savetujem da se raspitaš tamo i pročitaš i neke ranije diskusije. Tamo imaš još više informacija nego ovde. Takođe predlažem da malo pogledaš i šta ima na Infostudu o ovim fakultetima i smerovima koji te zanimaju.
Što se tiče upisa, prijemni je ove godine na Matematičkom fakultetu bio nešto teži nego prethodnih godina, verovatno zbog toga što je interesovanje bilo veće, pa je trebalo napraviti selekciju. Mislim ne mnogo teško, pa da moraš da znaš matematiku ne znam kako, ali trebalo je da se razmišlja

. Kada je reč o zbirkama za pripremu prijemnog iz matematike, postoji zbirka koju izdaje Matematiskop, mogla bi je potražiti. Takođe postoji i jedna dobra zbirka "Zadaci iz matematike u obliku testova", izdavač je Zavod za udžbenike, a autori su Dobrilo Tošić i Nina Stanković. Tu su dati prijemni ispiti počev od 1990 do 2008 godine sa većine Beogradskih fakulteta na kojim se polaže matemtika pri upisu i detaljna rešenja svih zadataka. Ja bih ti čak preporučio ovu drugu, ona je dobra za prelaz sa nivoa srednje stručne na nivo nešto naprednije matematike. Dakle moje tople preporuke za tu knjigu. Kada rešiš sve te zadatke već ćeš biti dobro pripremljena. A onda možeš da proradiš i tu prvu koju sam pomenuo, ne znam koji su autori i kako se tačno zove, ali i ona je dobra, tu ima i težih zadataka, sa finim dosetkama za rešavanje.
Te zbirke možeš koristi bez obzira na šta se odlučiš. Možeš da polažeš i na oba fakulteta, da ti ostane drugi ako ne jednom ne upadneš na budžet, ali to samo ako se datumi prijemnog ne poklope. Možeš i oba da upišeš, ali to ti ne bih nikako preporučio, jer treba ostaviti vremena za sve ostalo, studnetski život ipak nije samo studiranje

. Inače nećeš imati vremena ni da dišeš

Uostalom, bolje je dobro znati nešto, nego znati više ali površno. Tu je i praktičan razlog, ne mogu se studirati dva na teret budžeta.
Verujem da ćeš izabrati ono što ti više odgovara. Ja bih na tvom mestu verovatno odabrao MATF, ali to ne znači da je to i bolji izbor. Samo ti dobro razmisli i uradićeš pravu stvar. Mada, s obzirom oko kojih fakulteta se dvoumiš, mislim da šta god odabereš naćićeš ono što želiš. Srećno pri izboru fakulteta, priprema i polaganju prijemnog, pa i daljem studiranju. Ako budeš imala pitanja vezana za fakultete slobodno ih postavi ovde. Ako ti pri pripremi prijemnog bude trebala pomoć oko matematike i ako budeš imala neku nejasnoću, evo ti teme na ovom forumu gde ja i još neki odgovramo na matematičke nedoumice u rešavanju zadataka:
http://forum.krstarica.com/showthre...ezno-pročitati-uputstva-u-prvom-postu)/page33
Kada se odlučiš, obavezno napiši ovde šta si izabrala.