Priroda i društvo i psihopate oko mene

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Prasling

Ističe se
Poruka
2.675
Da li ste imali prilike da se susretnete sa nekim malignim subkriminalnim vidom psihopatije? Konkretno mislim na narcisoidno ponašanje. Skoro sam se susrela sa jednim takvim. Neverovatno je kako su oni svuda prisutni, maskirani u različite ljude, dobre, požrtvovane, naivne 3: ) jelte.
Kako ste se snašli u takvoj situaciji, ako vam se desilo?

:*
odoh testerom da koljem zečeve <3

Poslednja izmena:
Pa šta ti znači to prenaglašeno? Ako za sebe ne misliš da možeš bolje od drugih, kako misliš da išta postigneš u životu? Zašto se zadovoljavati mediokritetom?

Prenaglašeno je kada preteruješ u prezentovanju slike o sebi, kada sebe predstavljaš kao najboljeg, najlepšeg, najpametnijeg, GRANDIOZNOG i pri tom potcenjuješ sve druge; drugi su inferiorni, nedostojni tebe, a pri tom tvoje karakteristike nisu potvrđene. NIje te briga za osećanja drugih, jer ih posmaraš kao objekte, koristiš ih, a kad iskoristiš isključiš iz života :)

Prenaglašeno je kada preteruješ u prezentovanju slike o sebi, kada sebe predstavljaš kao najboljeg, najlepšeg, najpametnijeg, GRANDIOZNOG i pri tom potcenjuješ sve druge; drugi su inferiorni, nedostojni tebe, a pri tom tvoje karakteristike nisu potvrđene. NIje te briga za osećanja drugih, jer ih posmaraš kao objekte, koristiš ih, a kad iskoristiš isključiš iz života :)

a u cemu je problem ako neko preteruje u nacinu na koji se prezentuje? sta je tu toliki problem?

a u cemu je problem ako neko preteruje u nacinu na koji se prezentuje? sta je tu toliki problem?

Jer je nezdravo. Samo labilne osobe precenjuju sebe da bu stvorile što idealniju sliku o sebi, pa se predstavljaju kao grandiozni. A pošto je život surov, a oni osetiljivi na kritiku, pogotovo javnu, doživljavaju dekompenzaciju, depresiju jakog intenziteta, što je, ponovo kažem, nezdravo.

Narcis kog poznajem pet dana nije izašao iz stana niti pričao sa živim čovekom, jer su ga javno ponizili na račun fizičkog izgleda, na koji je toliko mnogo polagao...

Poslednja izmena:
Jer je nezdravo. Samo labilne osobe precenjuju sebe da bu stvorile što idealniju sliku o sebi, pa se predstavljaju kao grandiozni. A pošto je život surov, a oni osetiljivi na kritiku, pogotovo javnu, doživljavaju dekompenzaciju, depresiju jakog intenziteta, što je, ponovo kažem, nezdravo.

Narcis kog poznajem pet dana nije izašao iz stana niti pričao sa živim čovekom, jer su ga javno ponizili na račun fizičkog izgleda, na koji je toliko mnogo polagao...

dve razlicite stvari prasling
jedno je preterivati kad je u pitanju prezentacija
drugo je biti osetljiv na kritiku

moje pitanje je bilo prosto
sta je problem ako neko preteruje u nacinu na koji se predstavlja?
zar to ne moze da znaci da su oni svesni realnosti?
zar ne moze da znaci da jednostavno koriste jedan od alata koji im je majka priroda dala?

recimo ako os da nadjes poso ili ulovis nesto onda ces NORMALNO da se predstavis sto bolje, sto idealnije, a ne sto realnije, jer ko ce te hteti ako si samo realan i svestan svoje trenutne situacije
moras pokazati i ambiciju, a to se najbolje cini preterivanjem

i sta je lepse od toga nego kada je neko svestan svog preterivanja?
nema nista lepse od toga

uglavnom, hteo sam da upotpunimo definiciju narcisa jer je trenutno (kako stoji) vrlo nejasni (pritom mislim na zvanicnu)

Takvih koliko hoces...Kad dodju drugarice kod moje sestre samo pricaju ko im je lep ko je zgodan ITD! Zatucane debilke ne mogu da nadju neku normalnu temu za razgovor, pricaju ko im je lep u selu od max 10 000 ljudi gde se svi znaju...I sto je najgore svima nalaze mane, a same sebi ne...Ne vide 3 kila celulita i salo na njima, i velike noseve i klempavi usi..Ma pusi_te ga glupace narcisoidne niste za ****.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back