Princ Karađorđević

CAHJAP

Zainteresovan član
Poruka
242
Ja naučila prićati serpski veri gud dok bila na egzajl u engleska. Moj ljubav za Serpski mi naučila padeži kako se kaže za 30 godina u Serbija. Moja deda napravila Jugoslavija i bude kralj za hrvati i sloveni i dati njima država jer moja deda slušali mason order gde moj deda i ja bila na visoko level. Moj deda imala mnogo imanja i zlato i ja hoću meni se vratili. Moj sin Filip naučila Serpski kazati 3 rečenica i ja veri ponosno.

Tako odprilike naš prestolonaslednik princ Aleksandar Karađorđević zbori i nakon 30 godina u Srbiji a njegov sin Filip 3 proste rečenice nemože da sastavi.

Dobro, bili su u egzilu u Engleskoj ali to uopšte nije izgovor da se ne nauči jezik svojih predaka. Tu ljubavi prema svom poreklu, rodu i narodu nema. I nakon 30 godina u Srbiji još nemože da savlada padeže ! Pa jel' glup, lenj ili ga jednostavno boli ona stvar? Sigurno nije rintao 12 do 14 sati dnevno svaki dan i nije imao vremena da se posveti Srpskom jeziku a pogotovo da nauči svoga sina. Nek' kaže ko šta hoće ali tu ljubavi jednostavno nema za svoj rod.

Sebi dajem za pravo da se ovako izjasnim jer moj otac je bio primoran da prebegne iz Jugoslavije zbog suprotstavljanja komunističkom režimu što ga je zamalo koštalo života. Ja sam se rodio u inostranstvu gde sam proveo veći deo života, uključujući i školovanje. Srpski mi je drugi jezik. Moj otac, iako bio primoran da napusti Jugoslaviju, uvek je gajio ljubav prema svom Srpskom rodu i mene je tako vaspitao. Ja sam znao da čitam i da pišem ćirilicom pre nego što sam pošao u školu a to me je otac naučio iako je morao da radi 2 posla. Učio me o bitci na Kosovu i raznim junacima, o istoriji, mestima u Srbiji i još mnogo toga.
Šta su oni radili u inostranstvu, ništa, pravili se englezi, lordovi, išli na balove i maskenbale. Kraljevska porodica sigurno nije praznih ruku otišla za Englesku a sa obzirom da su po celoj Jugoslaviji posedovali mnogo imanja , vinograda i drugih vrednosti, pitaj Boga koliko su samo imali na strane račune. Šta su oni zaista uradili dobro i pozitivno za Srbiju i šta je toliko doprineo prestolonaslednik od kako je u Srbiji? Da, skupio je nešto donacija za humanitarne svrhe ali šta drugo, kako inostranom diplomatijom, tako i domaćom??? Jel' ikad izneo viziju kako da izvuče Srbiju iz ovog kalja, blata i propasti koje se samo pretapa iz režima u režim. Daj da čujem. Ne želim da grešim i da sebi dajem za pravo da osuđujem odnosno kritikujem našeg prestolonaslednika i njegovog sina, mogućeg budućeg kralja ali ja ne vidim apsolutno nikakvih dostojanstvenih lidera i pravih monarha u njima.

Back