Princ Aleksandar: Monarhija je rešenje

Eo opet Ljubomira Nenadovica, 1878. godine govori da smo mi Crnogorci narodnost:

"Crnogorci su u Carigradu i na celom istoku poznati kao vredni, dobri i pouzdani ljudi.
Hajde sam kazi dali su ovo gluposti . Vredni i posteni ljudi i to vas diferencira kao zasebnu naciju hahahaha rasu hahaba
Svak ih radije uzima da mu sto god rade nego nadnicare od drugih narodnosti." 🇲🇪 🦅

Pogledajte prilog 1657352
Ovo je dokaz da ste zaseban etnicki entitet? Hahahaha koji si ti komedijas . Hoces da ti dam citat u kojem neko hvali da u sremu zivi dobar i vredan narod? Ali to ne znaci u etnickom smislu da smo nacija srbi smo i mi na severu kao i vi na jugu ali mi ne damo svoje mi necemo da bedemo crnci mi se drzimo svojih korena. Ali eto po poslednjem popidu i narod u c.g. se vra a svom korenu pro enat sr a je porastao a procenat crnogora a je opao

Sta sam lagao eto ti primer u tvojoj porodici jesu li ti dedovi bili srbi jesu li imali u nosnji onu srpsku kapu sa vezenim krstom i 4 ocila . Ne moras da priznas ali znas da sam u pravu

Nijesu nikad, samo Crnogorci bili.

Ali vec sam ti objasnio i mi sremci imamodrugaciju nosnju od srbijanaca i vas sa juga mi imamo sesir a ne sajkaci ili onu kapicu iz crne gore sa 4 s.ali ipqk smo srbi kao i vi u crnoj gori ili oni u sumadiji!!

Pa sta i mi u sremu imamo tamburice pa smo isto srbi kao i vi sa guslama i oni sa trubama

Haha vi ste samo Srbi, a mi samo Crnogorci, tako od vazda bjese od postanka svijeta i vijeka 🦅 🇲🇪

Hajde sam kazi dali su ovo gluposti . Vredni i posteni ljudi i to vas diferencira kao zasebnu naciju hahahaha rasu hahaba

Prosto, mi smo druga nacija, hiljade godina

Srbin Ljubo Nenadovic o Lovcenu 1878. godine:

"O Lovcenu, o lepom crnogorskom bregu.

Prvo sto putniku pred oci izadje, to je on;
Prvu crnogorsku rec koju cuje, to je njegovo ime;
Prva stopa crnogorske zemlje, na koju stane, to je kamen od Lovcena
Kud se god maknete vidite ga, to je polarna zvezda za Crnogorce.

Crnogorac, kad pogleda na Lovcen, njegovo srce ojaca, lice mu se razvedri i veselo povice:
"Nista nas ne moze srusiti!"
- Crnogorac, kad polazi u tudj daleki svet (kao Srbiju), poslednji kamen sto vidi od svog zavicaja - to su vrhovi Lovcena,
On podigne svoju kapu i sa teskim uzidisajem rekne: "Zbogom Lovcene, zbogom kuco moja!"

Screen Shot 2024-12-14 at 7.35.07 PM.png

Ovo je dokaz da ste zaseban etnicki entitet? Hahahaha koji si ti komedijas . Hoces da ti dam citat u kojem neko hvali da u sremu zivi dobar i vredan narod? Ali to ne znaci u etnickom smislu da smo nacija srbi smo i mi na severu kao i vi na jugu ali mi ne damo svoje mi necemo da bedemo crnci mi se drzimo svojih korena. Ali eto po poslednjem popidu i narod u c.g. se vra a svom korenu pro enat sr a je porastao a procenat crnogora a je opao

Pise veoma jasno da Crnogorci smo narodnost

Ne vi cete i traziti ujedinjenje sa maticom . To je prirodan proces . Vec vam opada broj u c.g. uskoro cete postati manjina a mi vecina ko sto je uvek i bilo . I ti ces biti srbin . Kad te prodje ostrascenost .

Haha ne, moras obnovit gradivo, prirodan proces sto smo se svi otcijepili od vas nenormalnih. Sto cak ni u Srbiju niko nece biti Srbin, a kamoli mi Crnogorci sto smo razlicita nacija.

Vidi bato , ti si meni simpatican i vrlo smesan u svom pokusavanju da dokazes da si hrvat siptar crnac samo ne ono sto su ti dedovi bili . Lepo sam se nasmejao ali sada moram ici mozemo nastaviti debatovanje kasnije ako u medjuvremenu ne postanes ono sto su ti dedovi bili . Srbin . I za kraj ne rece mi jesu li ti dedovi imali pravu crnogorsku nosnju onu sa kapom na kojoj je vezeni srpski krat sa 4 ocila?

Po cemu to po kapi sa srpskim grbom

To samo neki pojedini Crnogorci nosili, ne govori o citavoj cg naciji.

Vidi bato , ti si meni simpatican i vrlo smesan u svom pokusavanju da dokazes da si hrvat siptar crnac samo ne ono sto su ti dedovi bili . Lepo sam se nasmejao ali sada moram ici mozemo nastaviti debatovanje kasnije ako u medjuvremenu ne postanes ono sto su ti dedovi bili . Srbin . I za kraj ne rece mi jesu li ti dedovi imali pravu crnogorsku nosnju onu sa kapom na kojoj je vezeni srpski krat sa 4 ocila?

Srbi nijesu vjecni - samo su slovenizirani sarmatsko pleme, dosli pa prosli, ali Crna Gora je vjecna, i najstarija drzava na Balkanu. jbg na tvoju zalost

To samo neki pojedini Crnogorci nosili, ne govori o citavoj cg naciji
Nnema crnogorske nacije u proslosti a nece je biti ni u buducnosti vidis vec sada se ljudi vracaju srpstvu zato opada procenat crnogora a u c.g.
Srbi nijesu vjecni - samo su slovenizirani sarmatsko pleme, dosli pa prosli, ali Crna Gora je vjecna, i najstarija drzava na Balkanu. jbg na tvoju zalost
Zsto bi bilo na moju zalost sto srbi u crnoj gori imaju najstariju drzavu na balkanu mene to ispunjava ponosom ja bih volio da neki deo srpstva ima i najstariju drzavu na svetu

Back