Primitivizam

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Cesto se cuje termin primitivac, pa me zanima sta je to primitivac, tj. kakve osobine doticni poseduje?
Kada vec pricamo o primitivizmu, da li je taj termin rezvervisan jedino za muskarce, ili postoje i primitivne zene i koje su njihove odlike?

Zasto ne vidite sebe u vezi sa nekom primitivnom osobom? Da li je ta osoba psihicki i intelektualno inferiornija, bez manira, bahata ili je nesto drugo u pitanju?

Poslednja izmena:
Primitivce ne određuje pol, već način ponašanja.
Uglavnom tu ubrajam agresivne ljude koji ne poštuju sagovornika, dakle uopšte agresija (kao glavni dokaz nesigurnosti, podrazumeva se fizička kao i verbalna u koorelacijama sa okolinom). Osobe bez sposobnosti da konstruktivno pristupe potencijalnom problemu, osobe koje krive čitav svet ili suprotni pol recimo,što je izuzetno vidljivo i na forumu, a ne samo u rl (ako izuzemo slučajeve povremenog zezanja).
Vokabular začinjen psovkama (nije pravilo, ali česta je pojava), uvredama...Ličnim projekcijama i frustracijama.

Primitivizam je, prema definiciji, odstupanje od opstih pravila drustva, tj. ponasanje koje nije u skladu sa vec odredjenim okvirima. S obzirom na to sta su danasnji okviri, i kakva su drustvena pravila, volim sto sam primitivna. :)

Jeste, to je upravo definicija primitivizma, koju sam upamtila zahvaljujuci jednom ispitu. :)

Ja sam mislio da je primitivizam stanje nizeg drustvenog i kulturnog razvoja... uglavnom blize mi je to istini od ovog sto si ti napisala.
Kao primitivce u svakodnevnom zivotu nazivamo ljude iz "moje" definicije. Nisam cuo da me je iko nazvao primitivcem zato sto nemam nalog na fejsbuku i zato sto iz principa furam NOKIA mobilni koji se furao pre 10 godina.

У музици је некада лепо било бити примитиван. :)

У животу нам је све више таквих, моралне норме на ниском нивоу, развијеност ума права линија а наглашавање мана у првом плану.

Ja sam mislio da je primitivizam stanje nizeg drustvenog i kulturnog razvoja... uglavnom blize mi je to istini od ovog sto si ti napisala.
Kao primitivce u svakodnevnom zivotu nazivamo ljude iz "moje" definicije. Nisam cuo da me je iko nazvao primitivcem zato sto nemam nalog na fejsbuku i zato sto iz principa furam NOKIA mobilni koji se furao pre 10 godina.

To je definicija sa stanovista sociologije, zargonsko znacenje ove reci blize je ovoj tvojoj definiciji, citajuci uvodni post setila sam se ove definicije koju sam nekad naucila napamet, nasalila sam se. :)

Чоек без културе. Како култура има задатак да култуивише човека, да га обради у одређену форму, тако је примитивац особа без те одређене форме. Културе се разлику од места до места, па је тако један културни Србин примитвац у Кини, јер су културе другачије.

Чоек без културе. Како култура има задатак да култуивише човека, да га обради у одређену форму, тако је примитивац особа без те одређене форме. Културе се разлику од места до места, па је тако један културни Србин примитвац у Кини, јер су културе другачије.

Gde nadje Kinu bas, ajmeeeee... :eek:

Cesto se cuje termin primitivac, pa me zanima sta je to primitivac, tj. kakve osobine doticni poseduje?
Kada vec pricamo o primitivizmu, da li je taj termin rezvervisan jedino za muskarce, ili postoje i primitivne zene i koje su njihove odlike?

Zasto ne vidite sebe u vezi sa nekom primitivnom osobom? Da li je ta osoba psihicki i intelektualno inferiornija, bez manira, bahata ili je nesto drugo u pitanju?

Nema to veze sa polom, vec sa vaspitanjem, tacnije manjkom istog.

ovo podvuceno i ima neke stavove koje je samo prihvatila bez razmisljanja,vec samo zato sto su oj rekli da je tako ispravno...
bez manira i zadrt..to bi bilo to..

ta je osoba smor smorova..zatucana, ograničena, totalno neinspirativna, glupo se hihoće sa onim pokrivanjem usta...msm ček, ovo važi za žene..kod muškaraca onako drugačije...praćeno sa onim dugačkim jeeeel'? ma nemoj? jesi videla onu kakava je, a 'ebo bi je samo tako...i tako dalje
..
i tako ne volim primitivizam nikakve vrste...neizgrađenost sopstvenog mišljenja i nemanje svog stava...raspredanje palanačkih priča, intelektualnu inferirornost, praćenu instant pameću sa Interneta, bez trunke mudrosti i širine sagledavanja..
..
zatim ne volim one što gledaju sve crno-belo...princip: ili ovako/ili onako...a prvi zgaze i pljunu na to njihovo tako..
..
i tako poduži je spisak...i da stvarno te primitivne osobe, najviše se bahate svojom glupošću da sve boli
..
mislim ima tu još

bilo kako bilo od primitivca moes ocekivati ye8aca
od odlikasa nikada :lol:
ne postoji odlikas koji je kvalitetan je8ac
jednostavno nema tu energiju
de si ti vido da neko ko ne moz sedi na jednom mestu,usadi se i buba
nema sanse coece :lol:

dakle idealna prilika za zenu je primitivac koji ima pare
cak je i primitivac koji nema pare bolji od odlikasa ,makar taj bio pun ko brod
naravno za nezavisnu i jaku zenu
sponzorajki je bolji odlikas