Zasto mislis da je Shotokan Karate bespotreban? Jednom se desilo da mi je protivnik motkom ciljao u glavu dok me drugi drzao, ja sam desnjak, desnom ruko sam uhvatio manje udaljen od zemlje kraj motke, lijevom vise [udaljen od zemlje...], preuzeo motku, promijenio u "skoku motke" polozaj ruku, i razbijo mu vezu imedju os frontale i os parientale...poceo je da krvari iz prve mozda ne opne [dura], ovaj sto me drzao mi je uzeo motku a ja sam ovome gurnuo prst u rupu na lobanji...ali jbga na kraju me tuku u jagodicnu kost 4 minuta bez prestanka, ali nisam pobijedjen jer sam ucio pdonosenje ogromnih bolova, i eto medicinom narodnom i meditacijom i tableta mi nije ni trebala za glavu poslije, kasnije je isti protivnim savladan udarcem u vilicu jednim prstem, gdje mu je vilica slomljenja, danas ima skroz krivu lobanj od "primene borilackih vestina u realnim situacijama" a zena koja me napala sa motkom ima non stop dozivotnu nesposobnost da udahne dovoljno vazduha, izazvano isto udarcem jednim prstem...