Prilikom stampanja siva pozadina?!

Evo na primer ova stranica to je crn tekst na belom papiru slikan i ipak bude siva pozadina prilikom stampanja...

Prilozi

• 20190801_191931.png
    20190801_191931.png
    650 KB · Pregleda: 40
Pokusavao sam sa tim efektima i brightness contrast da podesavam ali uvek bude neka siva boja u pozadini znaci nema mogucnosti na telefonu ili racunaru da se prilikom stampanja podesi da stampani tekst izgleda skroz crno belo kao u prilozenoj datoteci?

Prilozi

• 20190801_220345.png
    20190801_220345.png
    108,8 KB · Pregleda: 14
Dakle tebe muči štampač, a postavio si pitanje u prvom postu zašto telefon tako fotka haha.
Pa zar nemaš podešavanja za štampač, logično tamo treba da potražite problem...jer on štampa loše.
Npr podesi da štampa isključivo black and white...znači i ink ide isključivo gde su karakteri a ne cela površina papira.
Ništa ne pišeš, koji štampač , tip štampača..
Samo se cudis...

Stampac stampa ono sto vidi. Mozda si ti slikao crno beli papir ali slika koju si okacio je rezultat loseg osvetljenja, loseg podesavanja kamere te belo nije belo nego sivo a to stampac stampa.
Resenje problema ti je ili prilikom slikanja da podesis balans i kontrast da belo bude belo ili nakon slikanja u photoshopu da posvetlis sliku da dobijes belu pozadinu.

Losa slika mora da se edituje. Mozda neki stampaci imaju automatsko editovanje ali rezultat nece biti kao rucno.

Slika kada se slika mora da bude dobro osvetljena, nemaju za dzabe profi fotografi toliko reflektora i svetlosnih kisobrana.
Autor teme je barem mogao da slika recimo na terasi po danu a ne u podrumu.
Ipak ako je slika takva kakva je onda je resenje editovanje tj. posvetljivanje.

Ili skeniranje dokumenta kao sto vecina radi (skener ima jako svetlo koje prodje ceo dokument prilikom skeniranja od vrha do dna zato slika iz skenera izlazi onako kako je mi vidimo.

Na telefonu sam često koristio MSovu app za "skeniranje" fotkanje dokumenata...

Microsoft Office Lens, Ima I Google svoju ali je za fotke... PhotoScan, lepo rade.

Inače većina koristi standardnu Camera aplikaciju, sve na auto a tu se desi da često omasi WB...belo bude žuckasto..zato manual I pici , ko zna može lepo da uslika.

Belo bude zuckasto jer se slika unutar prostorije pod sijalicom od recimo 3000k koja svetli zuckasto pa se to prenese na fotku.

Za fotografsko osvetljenje se koriste sijalice od 5500k koje svetle cisto belo, ni zuto ni plavo.

Svako ko se bavi malo fotografijom ce reci da je fotografija 10% oprema a 90% osvetljenje.

Dakle za autora ako nema mogucnosti da skenira onda nek slika dokument barem pod prirodnim osvetljenjem na terasi recimo kada nije tmurno.
U suprotnom editovanje da se slika posvetli i dobije ta bela boja.

Evo nakon pola minuta igranja na telefonu

Nebitno da li slikam danju ili nocu u sobi ili napolju bude siva pozadina i tako godinama unazad, stampac je Samsung ML2160 laserski crno beli i tu i ima samo B&W stampanje nebitno iz kog programa stampam bude siva pozadina. Telefon je Samsung Galaxy S7 znaci ima dobru kameru ali nema efekat B&W ima nesto Retro Nostalgie Pastel sta znam ali se svuda vidi neka pozadina odstampacu ovo sto ste sada vi posvetleli da vidim da li ce biti B&W kao i original, a sliku sam namerno okacio tu gde bude kao siva pozadina imam masu slika koje su danju slikane i pozadina deluje skroz belo a kad odstampam bude ipak siva....je li ovo sam Brightness podesavan probao sam tp u Image Editoru na kompu i isto ima pozadine prilikom stampanja.

Kao sto rekoh, stampac stampa ono sto mi vidimo, ona gore slika iz prvog posta ne moze da bude bela pa koji kod stampac da je u pitanju.
Ipak ukoliko imas dobro osvetljenu sliku gde je belo belo i istu odstampas pa ispadne sivo onda je do stampaca.

Da je do stampaca i onaj tekst skinut sa neta sto sam dodao bi imao sivu pozadinu a ima redovnu belu nakon stampanja ili bilo koji drugi dokumenat isto nema sivu pozadinu samo kad slikam pa odstampam ajde kazem videcu to sto ste vi obradili da odstampam.pozz

Back