Prilagodjavanje sajta rezoluciji svih ekrana

Milos Master

Početnik
Poruka
4
Vec mjesec dana pravim jedan HTML sajt,i maloprije sam se zabrinuo da ce morati sve da se popravlja.Vidite na sajtu plavi vodoravni okvir gdje stoji logo i naslov sajta?To je layer block koji ima duzinu mog ekrana.Ali kako ce on izgledati na Vasem ekranu,koji je,predpostavljam jer koristim lap-top,duzi? Ukoliko ima praznog prostora,onda to ni malo nije dobro,moram da napravim da se on rasiri,bilo koja rezolucija ekrana da je u pitanju.

Okej,sad sam rijesio ovaj gornji layer block,medjutim donji (footer) je otisao skroz ulijevo a treba da ima istu poziciju kao i ovaj gornji,samo sto je na dnu ekrana.Znaci skrolajte dolje i vidicete u lijevom uglu da pise "Desktop",a to desktop treba da je na sredini ekrana i treba da se nalazi u takodje layer blocku.Dakle,umjesto sto duzinu layer block-a stavim u pikeslima ja je stavim u procentima,u ovom slucaju 100%,i on bude razvucen preko ekrana.Ali,kad je u pitanju ovaj footer block,njega nece nego ga smjesti u lijevi cosak.Jel zna neko u cemu je ovdje problem?

Back