Prijedlozi lijepih imena za djevojcicu i djecaka

Димитрија нико неће звати Димитрије него Мита а то ми се нимало не свиђа.

Imam u komšiluku dva klinca sa tim imenom i tim ružnim nadimkom. Ime je, inače, lepo.
Meni se sviđa Fransoa, može biti i muško i žensko.
Ako se tema odnosi isključivo na srpska imena, izvinjavam se, nisam pročitala uvodni post.

Da. Ne po Džonu Lenonu već po suprugovom prijatelju koji je nedavno preminuo, a bio je Škot.
I ne vidim ništa loše u tome.
Najgore je kad mi popuju oni koji žive u inostranstvu i čija deca idu u stranu školu u kojoj ne upotrebljavaju svoj maternji jezik, a imaju srpska imena.
Malo mi je licemerno, mene uopšte ne interesuje kakvo ime su oni dali svom detetu, zašto bi onda njih bilo briga kako ću ja nazvati svoje?
Ako budem imala još jednog dečaka, zvaće se Fransoa, devojčica Sunčica jer nam se ta imena sviđaju.
Ima neko nešto protiv?

Poslednja izmena:
Da. Ne po Džonu Lenonu već po suprugovom prijatelju koji je nedavno preminuo, a bio je Škot.
I ne vidim ništa loše u tome.
Najgore je kad mi popuju oni koji žive u inostranstvu i čija deca idu u stranu školu u kojoj ne upotrebljavaju svoj maternji jezik, a imaju srpska imena.
Malo mi je licemerno, mene uopšte ne interesuje kakvo ime su oni dali svom detetu, zašto bi onda njih bilo briga kako ću ja nazvati svoje?
Ako budem imala još jednog dečaka, zvaće se Fransoa, devojčica Sunčica jer nam se ta imena sviđaju.
Ima neko nešto protiv?

Znamo, ponavljas se.
Tvoja stvar.

Iskuliraj.

Back