Prijedlozi lijepih imena za djevojcicu i djecaka

meni se dosta svidja ime Nada.
kada smo trebali da odaberemo ime za nasu curicu, mm je rekao ne, nikako Nada... ne prezivamo se ni Blam ni Macura!:lol:
na kraju smo birali ime tako sto smo uzeli papire i olovke i oboje smo pisali spiskove omiljenih imena. prvo ime koje budemo oboje imali na papiru je trebalo da bude "nase".
prvih nekoliko imena na mom spisku su bila: Marija, Jelena, Danica, Nada, Lara(tad mi se svidjalo, sad mi drago sto nije proslo) ...
spisak mog muza: Vedrana, Kaja, Suncica, Anika, Gala...
nije bilo lako, ali je bilo lepo. secam se da smo se divno zabavljali :)

Da, mada gledaj ako ti se sviđa neko aktuelno, šta ima veze, tvoja će biti samo tvoja Lenka npr. Ja volim jedno ime 15 godina unazad, taj je bilo retko ,sad češće, mada opet ne znam sem jedne devojčice iz mog okruženja sa tim imenom, i ne bi mi smetalo ako bi kad bih imala dete da i tad bude aktuelno...

Sonja nikad nije bilo toliko aktuelno, a lepo.

Jel znate da postoji ime luna kako to moze da bude ime?? okej je za ljubimca
Луна...

...од латинске речи "луна", Месец.

Или од - Милунка.
;)

- - - - - - - - - -

Досадни су већ са тим Ленкама.
Ленка, од Јелена, Магдалена...

Dopada mi se Lena i
Lenka
ali ih ima koliko hoces
Petra
Stasa

treba mi neko koje nije sad toliko cesto
kao Ivan ;)
jedini je Ivan u vrticu

a do decembra ce se naci :) mada i cekam 4D da dobijem potvrdu da je cura, mozda sam pozurila
Иван је лепо име, али често.

У моје време ( први разред ОШ '68.) било је и по три - четири Ивана у разреду. У средњој, барем један...

А сад у новије време видела сам да га су опет почели да га дају.

Иначе, у најстаријим српским споменицима прво се јавља име Иван, а тек касније Јован.

У моје време ( први разред ОШ '68.) било је и по три - четири Ивана у разреду. У средњој, барем један...

Иначе, у најстаријим српским споменицима прво се јавља име Иван, а тек касније Јован.

U to vreme, jeste bilo cesto
sedamdesetih i osamdesetih takodje

a sada je ipak manje zastupljeno od Alekse, na primer ili Luke, Vukasina

isto kao i moje ime, Jelena moje generacije ( 81) koliko hoces
a sada ih nema toliko...

Ево, да се и ја присетим неких имена из моје школе:

Срђан, Александар, Бранко, Игор,Ђорђе, Дејан, Владимир, Маја, Мирјана, Гордана, Љиљана, Весна, Емилија, Мара.

Poslednja izmena od moderatora:

Back