Prijedlozi lijepih imena za djevojcicu i djecaka

Jel zna neko sta je "ime na znamenju"?
Evo mali odlomak, vezano je za religiju i crkvu

Posle nekoliko dana od porođaja, kada majka i dete izađu iz porodilišta, vrši se znamenje deteta. Naime, neko od mlađih ukućana, srodnika ili komšija, odlazi kod nadležnog sveštenika, sa jednom flašom za vodu po znamenje. Sveštenik osveti vodicu, naspe u flašu, stavi u nju jedan stručak bosiljka, i daje detetu ime, koje dete nosi do krštenja. To ime se zove "ime na znamenju". Ovo se vrši u spomen, kada su malog Hrista, odneli u osmi dan u hram i kada je dobio ime. Vodica u flaši se donosi kući, i po narodnom običaju ta vodica se dodaje četrdeset dana u vodu kojom se kupa dete, ili sve do krštenja.

E kada je nas svestenik sreo mog muza i rekao mu da dodje po znamenje (ja nisam imala pojma sta to znaci) mali je dobio ime DAVID.
I bi mi krivo sto nisam znala za to od ranije pa da sacekam da vidim koje ce ime da dobije
i svestenik ga je zvao David sve dok ga nismo krstili....sretne nas u setnji i pozdravi sa Davide

i sad ne znam sto sam ovo napisala al eto, meni to bilo lepo
e inace se zovemo IVAN

mozda drugom sinu budem dala ime David....ako bude sin
za ceru je rezervisana Milijana odavno

Зар вас Миљацка не асоцира на премијера?

Miljacka me asocira na prljavu, mutnu i jadno plitku reku, de moze celjade tako da se zove?
Meni ovde Marija jedino krsteno ime (a nije lose ni Gala)

Sad se setih, kad smo vec kod reka. Procitala sam negde da je Rober de Niro svojoj cerki dao ime Drina,inspirisan boravkom u YU, ako nije novinarska patka.
I bas je lepo.

Poslednja izmena:
Miljacka me asocira na prljavu, mutnu i jadno plitku reku, de moze celjade tako da se zove?
Meni ovde Marija jedino krsteno ime (a nije lose ni Gala)

Sad se setih, kad smo vec kod reka. Procitala sam negde da je Rober de Niro svojoj cerki dao ime Drina,inspirisan boravkom u YU, ako nije novinarska patka.
I bas je lepo.

а јел лепо име Дрина или је лепо што је један странац, још Робер де Ниро био одушевљен било чиме из Србије
или је можда гледо Дрину из друге државе

:zelenko2:z:D

Back