Prenecu deo teksta koji sam napisao na jednom drugom forumu, jer me mrzi da ponovo kucam. Nadam se da ce Vam biti od koristi.
Ovaj proces dobre pozicije iziskuje pre svega vreme. Jedan od prvih saveta je da nakon sto preduzmete dole navedene korake na par meseci potpuno zaboravite na to da trazite vas novi sajt na pretrazivacima, jednostavno dajte im vremena da ga pravilno indeksiraju. Kod googla takodje postoji pojava da prilikom prve posete vasem sajtu , isti indeksira i dodeli mu mnogo vecu poziciju nego sto ce to kasnije stvarno biti.Takodje zaboravite razne prevare. to je skori siguran put da unistite rejting Vasem sajtu (pr. trpanje keywords u enormnim kolicinama bez veze, tekst boje pozadine i sl...)
1. Sto veci broj linkova na sajtovima slicne tematike ka Vasem sajtu i to na sledeci nacin.Ako vam je jedna od kljucnih reci recimo \"Registracija domena\" najjaca varijanta za Vas je da nadjete sajt sa sto vecim PR (recimo 10 - mada to sigurno necete uspeti i 3,4,5, je OK) koji pise o registraciji domena i Vas sajt linkuju na sledeci nacin ( <A href=\"VasSAjt\">Registracija domena </A> ). Ovo je ujedno verujte i najtezi deo posla.npr.
www.msn.com - naslovna strana ima PR 10 ako napisu tekst na naslovnoj strani o registraciji domena i onda stave kao gore link e onda cu i poverovati da se taj sajt pojavio za 5 min na google i zauzeo super poziciju.Jos ako na istoj strani nema puno linkova nego samo ka toj jednoj strani to je extra dobro. Naravno ovo gore je teorija koju u praksi mi ne mozemo da izvedemo jer jednostavno nemamo dovoljno $$ da bi tako jaki sajtovi stavljali linkove na nase strane ali treba uvek teziti da se ima sto vise RELEVANTNIH linkova. Relevantni na nacin gore opisan. Ima na nekom sajtu i nacin racunanja rejtinga stranice koja prima link u odnosu na stranu koja predaje link i odnos internog linkovanja tj linkovanja unutar Vase stranice ako ga iskopam kasnije stavicu ga ovde.
Naravno da znace i linkovi koje imate ka Vasem sajtu a koji nisu postavljeni na gore navedeni nacin , ali je gore navedeno bolja varijanta sa stanovista pretrazivaca. Bitno je takodje kao sto sam pomenuo i interno linkovanje..
Znaci ostavim link ka sajtu za registracija domena
http://www.irist.com i kad google bude indeksirao ovu stranu odmah mu za promil poveca rejting

.
2. SADRZAJ druga ako ne i prva odnosno linkovi bez sadrzaja kao ni sadrzaj bez externih linkova ne vrede mnogo. Sto vise teksta, sto cesce osvezavanje stranica i dodavanja novog sadrzaja ce uciniti da Google sam sajt smatra ozbiljnijim i relevantnijim i cesece ce ga i u vecu dubinu indeksirati..Naravno SEO posao se ovde zasniva na realnoj proceni za koje kljucne reci imamo sanse da ih izbacimo recimo na prvu stranu googla (npr. \"hosting\" slobodno mozemo da zaboravimo osim ako nemamo skoro neogranicen budzet..) i da onda za te kljucne reci optimizujemo i sadrzaj na sajtu.. to su neki od sledecih Vaznih koraka.
3. Naslov sajta - to jest title tag . najgora varijanta nemati ga ili ga imati na pogresan nacin. Znaci ako jurimo \"registracija domena\" i o tome pisemo na stranici onda je recimo npr. potreban ovakav title tag.
\"Povoljno registrujte domen na irist.com - registracija domena\"
4. Kljucne reci je potrebno da se pojavljuju sto blize vrhu stranice, i treba ih imati pravilno rasporedjene u okviru <H>taga , kao bold, kao naslove kao linkove pa cak imati i ekstrene linkove ka sajtovima slicne tematike. Slike bi takodje u ALT trebalo da sadrze kljucne reci naravno ne u extremno velikoj kolicini. stranica nije lose da se zove VAS.sajt/kljucna_rec/kljucnarec.html pa jos i ako sajt moze da nosi naziv kljucne reci - eto prave kombinacije.
5. description - opis sajta u okviru META taga . korisno za neke pretrazivace da bolje ispisu cime se Vas sajt bavi.
6. keywords takodje Meta - korisno za jos poneke pretrazivace za GOOGLE APSOLUTNO NEBITNO I NEVAZNO - ali da su tu reci koje se i inace pojavljuje na stranici u protivnom boje da ovaj red izostaviti je moze da izazove vecu stetu nego da donese korist. Ovo je zbog toga sto je vecina webmastera bas preko ovoga pokusavala da podvaljuje i cudi me da se ljudi jos uvek lepe na to. Ponovo kazem moje misljenje bolje ih potpuno izostavite nego da ih pogresno upotrebite.
I naravno izbegavati FRAME izbegavati (jos uvek FLASH), izbegavti Java script umesto gubljenja vremena na to dodajte jos neku stranicu viska sa svezim tekstom i sadrzajem..
Kao sto rekoh neka me oni sa iskustvom isprave ili dopune. Oduzio sam pa me mrzi da citam sve sto sam napisao , ako ima gresaka u kucanju pokusajte da ne obracate paznju na njih.
Mada i neznam zasto sam sve ovo pisao jer ce vec za par dana neko pitati.
\" Sta da postavim kao keywords na mom sajtu i gde da ga prijavim da bi se video na google?\"
Google ce ga skoro sigurno pre ili posle videti cak iako nista ne uradite ali je razlika da li ce od 5.890.346. rezultata biti na 5.867.456 mestu ili na 8 mestu recimo

ovo prvo je kao i da ga nema