prijateljstvo

Meni je ova tema baš teška - možda zato što sam i ja teška... Pored toliko ljudi koje znam mogu da se požalim (ili pohvalim) na to da imam samo jednog jedinog prijatelja.

Kroz ceo život me prate ljudi koji traže podršku, ne prihvataju kritiku, stalno kukaju a ništa ne rešavaju, veruju u lepe reči, komplimente i laskanja, malo slušaju a mnogo pričaju...

Volim ljude, neretko ih prihvatam sa svim njihovim manama - i oni vole da su u mom društvu, stalno se smeju samnom i ima ih dosta koji vide prijatelja u meni...

... ufff, meni malo teže ide to ''otvaranje''

LPhoklica:
HeBePoBaTaH_:

Evo teme za maloletnike:
Da li je druženje prijateljstvo?
Šta je to socijalizacija?
1)Ne. Prijateljstvo može, ali i ne mora da bude posledica druženja. Češće nije. Da bi ono uspelo mora postojati međusobno poverenje, razumevanje i najčešće slični afimiteti. Za prijateljstvo je naravno, potrebno vreme, pa tako da maloletnici tek kasnije spoznaju svoje prave ptijatelje...a neki nažalost nikada.
2) aaaa, to bi bilo naš odnos prema društvu tj. prihvatnje istog (žao mi je, ali nikada nisam nigde pročitala definicuju ovoga, ovako ja to shvatam...grešim li?)

HeBePoBaTaH_:
1) Čista petica. Zato, ne smeš da budeš previše stroga prema sadašnjim drugarima sa kojima se lepo slažeš. Tako se stiču doživotni prijatelji. Iz detinjstva.
Znam, ali imam jedan mali tj. veliki problem ovde. Znam koji je, tako da ću to da prevazićem, nekako. Da bi mogla da očuvam prijatelje...nešto u tom pravcu, da ne objašnjavam.

HeBePoBaTaH_:
2) Ne odnos pre društvu, mada jeste najprostije rečene - tvoje mesto u društvu vršnjaka sa kojim deliš isti kulturološki i generacijski identitet.
Da ne tupimo sociološki.

Aha.
HeBePoBaTaH_:
Pametna si ti devojčica
Hvala znam.

majcheki:
Meni je ova tema baš teška - možda zato što sam i ja teška... Pored toliko ljudi koje znam mogu da se požalim (ili pohvalim) na to da imam samo jednog jedinog prijatelja.

Kroz ceo život me prate ljudi koji traže podršku, ne prihvataju kritiku, stalno kukaju a ništa ne rešavaju, veruju u lepe reči, komplimente i laskanja, malo slušaju a mnogo pričaju...

Volim ljude, neretko ih prihvatam sa svim njihovim manama - i oni vole da su u mom društvu, stalno se smeju samnom i ima ih dosta koji vide prijatelja u meni...

... ufff, meni malo teže ide to ''otvaranje''
Otprilike je slična stvar i sa mnom.No ipak je bolje da imaš jednog prijatelja, nego da ih imaš stotinu , a tebe da nema niko kao prijatelja.

IvAnA:):
A mislite li da su mushko-zenska prijateljstva ipak moguca?
Pa tu imam neku svoju teoriju koja je u praksi potvrđena.
Muškarac i žena su prvo poznanici onda ljubavnici i tek kasnije može da preraste u prijateljstvo.
inače neki drugi odnos uvek se pokaže neodrživ.
Jedno ili drugo je zaljubljeno ..i onda je to muka,uglavnom za zaljubljenog.

0077:
Muškarac i žena su prvo poznanici onda ljubavnici i tek kasnije može da preraste u prijateljstvo.

Bash tako, ja do sada mogu da kazem samo za jednu devojku da mi je prijatelj, pravi prijatelj.

0077:

Сад опет морам да се не сложим са тобом! :)
Како онда да објасним моју тројицу најбољих пријатеља који су ми то већ 20 година, а да се никада нисмо међусобно сексуално привлачили?

Hellen:
0077:

Како онда да објасним моју тројицу најбољих пријатеља који су ми то већ 20 година, а да се никада нисмо међусобно сексуално привлачили?
Možda su ******?? 8 (

Ja ne bih mogao da se obuzdam... 8 )~

Hellen:
0077:

To ti potpuno verujem,to da te oni nisu seksualno privlačili..
Ali zato si ti njih. :wink:

Musko-zenska prijateljstva nisu NIKAKO moguca,osvestite se ljudi!
Mislim,jesi al kad ima skrivenih namera...ako ih nema onda nesto nije u redu,verovatno sa muskarcem jer se oni zalepe za devojku da se 'druze'...
inace sto su stvoreni muski i zenski? Sigurno ne da bi se druzili. Samo 'druzili'

Back